Trabzon'da Kültür Sanat - Son Dakika
Yerel

Trabzon'da Kültür Sanat

Trabzon Devlet Tiyatrosu (TDT), "Pembe Kadın" ve "Islık Sever Max" adlı oyunları sahneleyecek.

21.02.2013 09:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Trabzon Devlet Tiyatrosu (TDT), "Pembe Kadın" ve "Islık Sever Max" adlı oyunları sahneleyecek.

Hidayet Sayın'ın kaleme aldığı, Uğur Keleş'in yönettiği "Pembe Kadın" adlı oyunda, Elif Şeker Saka, Kadri Özcan, Ceyhun Gen, Emre Ön, Didem Özkavukçu, Nazlı Ceren Argon, Sinem Bilgin ve Mert Hürol rol alıyor.

Dekor tasarımı Güven Öktem, giysi tasarımı İnci Kangal, ışık tasarımı ise Yüksel Aymaz'a ait oyunda, Pembe adlı kadının gelenekleriyle hayata, ağaya ve sisteme karşı verdiği savaş hikaye ediliyor.

Oyun bugün ve yarın saat 20.00'de, 23 Şubat Cumartesi ise 15.00 ve 20.00'de Haluk Ongan Sahnesi'nde tiyatroseverlerle buluşacak.

TDT ayrıca, "Islık Sever Max" adlı çocuk oyununu da sahneliyor.

Carsten Krüger ve Volker Ludwig'in yazdığı, Meriç Gök'ün Türkçeye çevirdiği, Birkan Görgün'ün yönettiği "Islık Sever Max" adlı oyunda Emre Ön, Sinem Bilgin, Dalya Filmci, Birkan Görgün ve Yavuz Topçuoğlu rol alıyor.

Dekor ve kostümleri Aytuğ Dereli, ışık tasarımı Muharrem Boran, müzikleri Emin Serdar Kurutçu'ya ait oyun, 27 Şubat Çarşamba 13.00'de Atapark Haluk Ongan Sahnesi'nde tiyatroseverlerle buluşacak.

Oyunda, her gün aynı işleri büyük bir can sıkıntısıyla yapan beş arkadaşın her zamanki gibi aynı yerde, aynı bankta oturmaları ve o sırada oradan geçen oyuncunun kendilerine bir teklif sunmasıyla gelişen olaylar konu ediliyor.

Trabzon Devlet Güzel Sanatlar Galerisi'nde Candaşlar Karma Resim Sergisi yer alıyor. Turgut, Ali, Selçuk, Mümin ve Cemil Candaş'ın çalışmalarının yer aldığı sergi, 22 Şubat Cuma gününe kadar sanatseverler tarafından gezilebilecek.

Muhabir: Tuğba Yardımcı Mısır

Yayıncı: Murat Kaban - TRABZON

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Trabzon'da Kültür Sanat - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement