Trabzon'da Kültür Sanat - Son Dakika
Kültür Sanat

Trabzon'da Kültür Sanat

Trabzon Devlet Tiyatrosu (TDT) sanatçılarınca sahnelenen "Ziyaretçi" ve "Gogo" adlı oyunlar izleyici ile buluşacak.

28.01.2016 09:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Trabzon Devlet Tiyatrosu (TDT) sanatçılarınca sahnelenen "Ziyaretçi" ve "Gogo" adlı oyunlar izleyici ile buluşacak.

Tuncer Cücenoğlu'nun yazdığı, Uğur Keleş'in yönettiği oyunda Banu Manioğlu, Duygu Dokgöz, Yavuz Topçuoğlu, Ahmet Uzuner, Selin Poyraz, Burak Fındıkçı, Aykut Güner, Merve Soyalp, Mahir Elvan, Tayfun Cengiz, Yeşim Atav ve Emir Yazalan rol alıyor.

Oyunun dekoru Cenk Oral, kostümleri Medina Yavuz Almaç, ışık tasarımı Nihat Bahar, dans düzeni Ziver Armağan Açıl, müziği ise Nedim Yıldız'a ait.

Emboli atması sonucu yaşamsal fonksiyonları kaybetmek üzere olan hastanın başında bekleyen karısının yaşadıklarının aktarıldığı oyunda, sevilen kişilerin kaybedilmemesi için her ne pahasına olursa olsun emek vermek gerektiği vurgusu yapılıyor.

Oyun bugün ve yarın saat 20.00'de, 30 Ocak Cumartesi 15.00 ve 20.00'de Atapark Haluk Ongan Sahnesi'nde tiyatroseverlerle buluşacak.

TDT, ayrıca "Gogo" adlı çocuk oyununu da sahneleyecek.

Ümit Dikmen'in yazdığı, Emre Ön'ün yönettiği oyunun dekorunu Özlem Karabey, kostümlerini Ceren Karahan, ışık tasarımını Nihat Bahar, müziklerini ise Tunay Uzuner hazırladı.

Ahmet Uzuner, Burak Fındıkçı, Sercan Şanlı, Taha Mataracı, Selin Poyraz, Senem Göktürk, Aykut Güner ve Merve Soyalp'ın rol aldığı oyun, 31 Ocak Pazar günü saat 13.30'da Atapark Haluk Ongan Sahnesi'nde küçük izleyicilerin beğenisine sunulacak.

Oyunda, yarım kalan evini tamamlamak isteyen Gogo'nun, arasının bozuk olduğu komşusu fare ile yaşadıkları anlatılıyor.

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat Trabzon'da Kültür Sanat - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement