Trabzon'da 'Sessiz Çığlık' Eylemi - Son Dakika
Güncel

Trabzon'da 'Sessiz Çığlık' Eylemi

Trabzon\'da \'Sessiz Çığlık\' Eylemi

Yaklaşık 50 kişinin katıldığı protesto eyleminde konuşan Emekli Tuğamiral Türker Ertürk, Bugün ülkemiz emperyalizm adına faşizmin çizmeleri altındadır dedi.

19.04.2014 18:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yaklaşık 50 kişinin katıldığı protesto eyleminde konuşan Emekli Tuğamiral Türker Ertürk, Bugün ülkemiz emperyalizm adına faşizmin çizmeleri altındadır dedi. Bu yerel seçimden sonra Güneydoğu'da fiili olarak özerk yönetime geçildiği görüşünü savunan Emekli Tuğamiral Ertürk, şunları söyledi Bu özerk yönetimin yasasını Erdoğan liderliğindeki AKP iktidarı çıkardı. Bugün Trabzon, büyükşehir yasasıyla büyükşehir oldu. Yeni yasa ile alacağınız belediye hizmetlerinin kalitesi düşecek, ödediğiniz hizmetin bedeli artacaktır. Batı da ve kuzeyde büyükşehir yasasının ülkemize getirdikleri budur. Peki, Güneydoğu'da nedir Plan şuydu; 4 büyük 2 küçük kantonlu özerk yönetime geçmek. Ama planları olmadı, Urfa'yı kazanamadılar. Üç büyük kanton, Diyarbakır, Mardin ve Van. İki küçük kanton ise Şırnak ve Hakkari'dir. Artık Ankara, Kuzey Irak Otonom Yönetimi ile olan sınırını kaybetti, özerk yönetimin lehine doğru. Ayrıca Suriye sınırının bir bölü üçü Ankara ile olan irtibatını kopardı.

KARADENİZ'DE HER AN SAVAŞ ÇIKABİLİR

Türkiye'nin savaş gemilerinin Karadeniz'de olmayışını da eleştiren Emekli Tuğamiral Ertürk, 'Karadeniz'de her an savaş çıkabilir. Rusya ile ABD ve AB, her an çatışabilir. Kuzeyde soydaşlarımız, Tatarlar ve Gagavuzlar var. Şimdi böyle bir savaş tehdidi varken Trabzon'da savaş gemimiz yok. Samsun da, Sinop'ta da yok. İçerisinde yetimin hakkı olan vergilerle alınan gemilerimiz Afrika'da, Gine Körfezi'nde. Olması gereken yer Karadeniz, olmaması gereken yer Afrika sahilleri dedi.

Türk ordusunun kahraman subaylarına hançeri saplayanın F Tipi Örgüt olduğu görüşünü savunan Emekli Tuğamiral Türker Ertürk, Yani cemaattir. Eğer ülkenizi seviyorsanız, Erdoğan'a, Ak Parti iktidarına ve F tipi örgütüne direnmek yurt severliğin görevidir. Ne mutlu Türküm diyene diye konuştu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Trabzon'da 'Sessiz Çığlık' Eylemi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement