Trabzon'da Teröre Tepki Eylemi - Son Dakika
Güncel

Trabzon'da Teröre Tepki Eylemi

Trabzon\'da Teröre Tepki Eylemi

Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde 32 kişinin ölümü, çok sayıda kişinin yaralanması ve Adıyaman' da da bir askerin çıkan çatışmada şehit düşmesi, Trabzon'da düzenlenen eylemle kınandı.

21.07.2015 16:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde 32 kişinin ölümü, çok sayıda kişinin yaralanması ve Adıyaman' da da bir askerin çıkan çatışmada şehit düşmesi, Trabzon'da düzenlenen eylemle kınandı.

Atatürk Alanı'nda bir araya gelen bazı sivil toplum örgütlerinin üyeleri ve partililer, saldırıları kınayarak faillerin bir an önce yakalanmasını istedi. Eylem sırasında polisin çevrede geniş güvenlik önlemleri aldığı gözlendi. Eyleme katılan yaklasık 50 kişi adına açıklama yapan KESK dönem sözcüsü Ümit Pamuk, "Emperyalizm çıkarları doğrultusunda iktidar tarafından uygulanan mezhepçi ve çatışmacı politikalar bumerang etkisi göstermiş, Reyhanlı'dan sonra bu kez de Suruç'ta katliam yaşanmıştır. Biri Of ilçemizden olmak üzere 31 gencimizin kaybına ve 100 den fazla insanın yaralanmasına neden olan katliamı lanetliyor, bu kanlı saldırıda yaşamını yitiren insanlarımızın ailelerine başsağlığı diliyoruz. Bu ağır ve sarsıcı tabloyu, toplumsal muhalefetin, emek, demokrasi ve barış güçlerinin tüm uyarılarına rağmen ısrarla uygulanan sorumsuz ve yanlış yönetim anlayışı getirmiştir. Suriye'de yaşanan kirli savaşa bizzat silah ve lojistik destek sağlanarak harlanan ateş ülkemize sıçratılmıştır. Bu ağır tablonun sorumlusu emperyalizm, IŞİD ve destekçisi AKP iktidarıdırö dedi.

Dün bir askerin Adıyaman'da çıkan çatışmada şehit düştüğünü hatırlatarak konuşmasını sürdüren Pamuk, şunları söyledi:

"Kürt sorununun demokratik ve barışçıl çözümü konusunda toplumun bir arada yaşama ve barış iradesi ortada iken, Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından süreci geriye döndüren tutumlar çerçevesinde oluşan iklim içersinde yaşanan çatışmada bir askerimiz yaşamını yitirdi. Bilinmelidir ki bu topraklarda sivil ya da asker bir insanımızın daha yaşamını yitirmesine tahammülümüz kalmamıştır. Ülkemizi uçurumun eşiğine getiren politikalar terk edilmelidir. Yapılması gereken, yurtta ve bölgede barışı tesis edecek adımların atılmasıdır.Gurup, açıklamanın ardından dağıldı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Trabzon'da Teröre Tepki Eylemi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement