Trabzon'daki Sağanak - Son Dakika
Yerel

Trabzon'daki Sağanak

Trabzon\'daki Sağanak

Son 24 yılın en şiddetli yağışı olduğu belirtilen sağanakta, metrekareye 75 kilogram yağış düştü.

20.08.2014 12:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Trabzon'da dün son 24 yılın en şiddetli yağışı olduğu belirtilen sağanakta, metrekareye 75 kilogram yağış düştüğü bildirildi.

Trabzon Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamada, kentte dün akşam saatlerinde başlayan sağanağın kısa sürede etkisini artırdığı, dünkü sağanağın kentte 1990 yılında yaşanan sel felaketinden sonra yaşanan en şiddetli yağış olduğu belirtildi.

Trabzon Büyükşehir Belediyesi ile Ortahisar Belediyesinde kurulan kriz masasıyla gelen şikayetlere anında müdahale edildiği vurgulanan açıklamada, "Metrekareye saatte 75 kilogram yağış düşerken bazı ev ve iş yerlerini su bastı. Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu sabahın ilk ışıklarına kadar yağışlardan etkilenen bölgelerde incelemelerde bulunurken vatandaşların talepleri konusunda yetkililere gerekli talimatları verdi" ifadesi kullanıldı.

Açıklamada, yağış sonrası belediyenin 300 personelinin 50 ekiple 150 ayrı noktaya müdahale ettiği belirtilerek, şunlar kaydedildi:

"Trabzon kent merkezi 1 saat süreyle çeşitli yerlerde sel baskınlarına uğramış durumdadır. Bu sel baskınları 1 saatlik yağıştan sonra hızını azaltmıştır. Ekiplerimiz ilk andan itibaren daha önceki afet planımıza göre 150 noktada 300 yetişmiş personelimizle, vidanjörlerimizle, iş makinelerimizle müdahalemizi sürdürmüştür. Yürüttüğümüz faaliyetlerin sonucunda hiçbir can kaybı olmadan ve hatta maddi kayıpları da minimize etmeye çalışarak su baskını olan yerlerin hemen hepsini boşaltmış bulunmaktayız. Bu saatten sonra ikinci bir 300 kişilik ekibimiz temizlik işlemlerine başlamıştır. Sokaklarımız ve vadilerimiz eski haline gelene kadar tüm bu çalışmalar sürdürülecektir."

Öte yandan kentte bir alışveriş merkezinin çatısının sağanak nedeniyle çöktüğü ve maddi hasar meydana geldiği, özel bir hastanenin giriş katının da su ile dolduğu öğrenildi. - Trabzon

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Trabzon'daki Sağanak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement