Trabzon'dan Dağ Turizmi Atılımı - Son Dakika
Güncel

Trabzon'dan Dağ Turizmi Atılımı

Trabzon\'dan Dağ Turizmi Atılımı

Doğu Karadeniz’de turizmin çeşitlendirilmesi kapsamında yapılan çalışmalar ekseninde Avusturya merkezli bir firmadan uzmanlar getirilerek Dağ Turizmi’nin yaygınlaştırılması için Trabzon’un Tonya ve Düzköy ilçesinin yaylaları gezdirildi.

23.05.2015 10:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Doğu Karadeniz'de turizmin çeşitlendirilmesi kapsamında yapılan çalışmalar ekseninde Avusturya merkezli bir firmadan uzmanlar getirilerek Dağ Turizmi'nin yaygınlaştırılması için Trabzon'un Tonya ve Düzköy ilçesinin yaylaları gezdirildi.

Uzmanlara Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu ile DOKA Genel Sekreteri Çetin Oktay Kaldırım eşlik ederken, Tonya Belediye Başkanı Osman Beşel de heyeti Kadıralak, Erikbeli, Sazalan Yaylaları'nı gezdirdi. Sera Gölü'nde de incelemelerde bulunan heyet, Düzköy'de bulunan dağ tırmanışına elverişli alanı ve Çal Mağarası'nı da gördü.

Konuyla ilgili bilgiler veren TTSO Başkanı Suat Hacısalihoğlu, "Amacımız, Trabzon'u turizm açısından bölgenin tek merkezi haline getirmektir. Bu konuda çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Öncelikle projelendirme tamamlanacak. Projeler hazırlandıktan sonra da adım adım hayata geçirilmesi sağlanacaktır. Bu bakımdan olağanüstü güzellikte olan yaylalarımızı, doğa güzelliklerimizi ve tarihimizi değerlendirmek suretiyle yeni bir plan ortaya çıkacaktır. Bu doğrultuda yatırımların programlara alınmak suretiyle geleceğe yönelik projeleri gerçek anlamda turizmi çok daha ileri seviyelere götürülecektir. Burada gördüğünüz bir taraftan doğal güzelliklerimiz bir taraftan da tarihi yerlerimiz, kültür varlıklarımız ve tabiat varlıklarımız ortada Tonya bölgesinde Kadıralak, Erikbeli ve Sazalan yaylaları ile Kale Vadisi dikkate alındığı zaman gerçekten eşi benzeri olmayan yerler. Önemli olan bu değerleri yıkmadan, bozmadan ve doğaya uygun buralarda konaklama ve hizmet yerleri yapmaktır" dedi.

"TURİSTLERİN AKTİVİTE EKSİKLERİNİ TAMAMLAMAYI AMAÇLIYORUZ"

Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Çetin Oktay Kaldırım ise bölge olarak sahip olunan değerlere, potansiyellere ve ürünlere öncelikle dışarıdan bakabilmenin önemli olduğuna dikkat çekti. Dışarıdan gelen uzmanların yapacağı görüş, öneri ve düşünceler sonucunda planlama ve yatırımların daha isabetli ve başarılı olduğunu kaydeden Kaldırım "Turizm sektöründe bölgemizde birçok değer var. Dağ, yayla ve doğa turizmi Doğu Karadeniz için bir çıkış noktasıdır. Öncelikle bu zenginliğin bundan sonra çok iyi korunması gerekiyor. Bir taraftan korurken değer taraftan da ekonomik kazanç sağlamalıyız. Bu konuda Doğu Karadeniz bölgesinin doğru adımlar atması için gayret gösteriyoruz. Dünyadaki benzer ve örnek uygulamalar inceleniyor. Ne tür yatırımları realize etmeliyiz? Bölgeye daha çok turist nasıl çekebiliriz? Öngörülecek yatırımların bölgenin dokusunu ile nasıl uyumlaştırılır? Bu konuda dünyanın birçok ülkesinde çok başarılı çalışmalar yapmış olan uzmanlar ile birlikte bölgede bir ön inceleme yapılıyor. Neler yapılabileceğini inceleme ve araştırmalar sonucunda yerel yönetimler, girişimciler ve yöre sakinlerinin beklentileri ile örtüşecek yatırımlar belirlemeye çalışılacak. Bölgeye gelen turistlerin özellikle ailelerin ve çocukların zamanlarını dolduracak aktivite eksikliklerini tamamlamaya odaklanıyoruz. Bu girişimlerimiz yaz dönemindeki yoğunluğu kış döneminde de destekleyecek spor ve heyecan gibi deneyimleri yaşayabilecekleri açılımları bölgeye kazandırmak istiyoruz" diye konuştu.

Tonya Belediye Başkanı Osman Beşel ilçenin sahip olduğu doğa, yayla ve dağ potansiyeline yatırım yapılması gerektiğini dile getirdi. İlçe halkının yaylaları korumaya özen gösterdiğini ancak ekonomik kazanç da sağlamak istediğini belirten Başkan Beşel, "Ülkemizin en güzel doğa harikası yaylaları ile ünlü Tonya turizme açılmalıdır. Belediye olarak turizme destek veriyoruz. Bölgemizin kurtuluşu turizmdedir. Yeşil Yol ilçe sınırlarımızdan geçiyor. Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı M.Suat Hacısalihoğlu ile Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Çetin Oktay Kaldırım eşliğinde ilçemize gelen Avusturyalı uzmanlar ve konuklarla beraber yaylalarımızı birlikte gezdik. Bu değerlerimizi turizme daha fazla kazandırmalıyız" ifadelerini kullandı. - TRABZON

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Trabzon'dan Dağ Turizmi Atılımı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Kastamonu'nun Cide ilçesinde ormanlık alanda çıkan yangın itfaiye ekipleri tarafından söndürüldü
    16:30 Kastamonu'nun Cide ilçesinde ormanlık alanda çıkan yangın itfaiye ekipleri tarafından söndürüldü

    Kastamonu'nun Cide ilçesinde çıkan orman yangını, itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle büyümeden söndürüldü. Yangın, Cide ilçesine bağlı Yenice Karakiraz mevkiinde meydana geldi. İhbar üzerine bölgeye sevk edilen itfaiye ve arazöz ekipleri, yangına hızlı bir şekilde müdahale etti ve yangın kontrol altına alındı.

  • Antalya'da Evde Ölü Bulunan Adamın Cenazesi Morga Kaldırıldı
    16:29 Antalya'da Evde Ölü Bulunan Adamın Cenazesi Morga Kaldırıldı

    Antalya'nın Serik ilçesine bağlı Belek turizm merkezinde yaşayan 47 yaşındaki Nevzat Eralp, evinde ölü bulundu. Yakınları tarafından haber alınamayan Eralp'ın durumu 112 acil çağrı merkezine bildirildi. Polis ekipleri tarafından yapılan incelemede Eralp'ın hayatını kaybettiği tespit edildi. Cenaze, hastane morguna kaldırılırken, olayla ilgili soruşturma devam ediyor.

  • Mersin'de Dünya Romanlar Günü etkinliği düzenlendi
    16:28 Mersin'de Dünya Romanlar Günü etkinliği düzenlendi

    Mersin'de, Akdeniz Roman Dernekleri Federasyonunca Dünya Romanlar Günü dolayısıyla bir etkinlik düzenlendi. Etkinlikte Roman müzisyenler sahne aldı, Roman kültürünü yansıtan oyunlar oynandı ve şarkılar söylendi. Programa, Vali Yardımcısı, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü, Akdeniz Belediye Başkanı ve diğer ilgililer katıldı.

  • Muğla'nın CHP'li Belediye Başkanları Anıtkabir'i ziyaret etti
    16:27 Muğla'nın CHP'li Belediye Başkanları Anıtkabir'i ziyaret etti

    Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras ve 11 CHP'li ilçe belediye başkanı, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Anıtkabir'ini ziyaret etti. Marmaris Belediye Başkanı Acar Ünlü de bu ziyarete katıldı.

  • Bartın Organize Sanayi Bölgesindeki Fabrikada Konteyner Yangını
    16:26 Bartın Organize Sanayi Bölgesindeki Fabrikada Konteyner Yangını

    Bartın Organize Sanayi Bölgesinde bulunan bir fabrikanın bahçesindeki konteynerde çıkan yangın paniğe neden oldu. İtfaiye ekiplerinin müdahalesiyle alevler söndürüldü. Yangının çıkış nedeni araştırılıyor.

  • Minibüsle ezilen kişi hayatını kaybetti, olay anları kameraya yansıdı
    16:25 Minibüsle ezilen kişi hayatını kaybetti, olay anları kameraya yansıdı

    Antalya'da bir iş yerinden çıkan ve tartıştığı kişileri minibüsüyle ezerek kaçan sürücü, olay yerine geri dönüp direksiyonu tekrar kalabalığın üzerine sürdü. Bir kişi hayatını kaybederken, bir kişi yaralandı. Olay anları güvenlik kamerasına yansıdı. Minibüs sürücüsü gözaltına alındı.

  • Meteoroloji Uzmanı: Sıcak havalara karşı tedbirli olunmalı
    16:25 Meteoroloji Uzmanı: Sıcak havalara karşı tedbirli olunmalı

    Meteoroloji Uzmanı Cengiz Çelik, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgesinde sıcaklıkların arttığını belirterek, özellikle kronik rahatsızlığı olan ve yaşı büyük olan vatandaşların güneşin dik açıyla geldiği saatlerde tedbirli olmaları gerektiğini söyledi. Ayrıca, su tüketiminin arttırılması ve güneş altında mümkün olduğunca az durulması gerektiğini vurguladı. Ankara, İstanbul ve İzmir'de ise sıcaklıkların mevsim normallerinin üzerinde seyredeceğini ve hafta sonunda hafif bir serinleme beklendiğini belirtti.

  • Aksaray'da alacak verecek tartışması kavgaya dönüştü: 2 genç bıçaklandı
    16:24 Aksaray'da alacak verecek tartışması kavgaya dönüştü: 2 genç bıçaklandı

    Aksaray'da iki grup arasında çıkan alacak verecek tartışmasının kavgaya dönüşmesi sonucu 2 genç bıçaklanarak yaralanırken, gözaltına alınan yabancı uyruklu 3 şahıs adliyeye sevk edildi. Olayda yaralanan gençlerin sağlık durumlarının iyi olduğu belirtildi.


Advertisement