Trabzon'dan Sochi'ye Çıkarma - Son Dakika
Güncel

Trabzon'dan Sochi'ye Çıkarma

Trabzon\'dan Sochi\'ye Çıkarma

2014 Sochi Kış Olimpiyatları'nda yapılan tesisler başta olmak üzere kardeş kent Sochi ile Trabzon arasında ikili ilişkileri geliştirmek ve çeşitli görüşmelerde bulunmak üzere Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası'nın düzenlediği programda spor turizmi...

07.12.2013 13:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

2014 Sochi Kış Olimpiyatları'nda yapılan tesisler başta olmak üzere kardeş kent Sochi ile Trabzon arasında ikili ilişkileri geliştirmek ve çeşitli görüşmelerde bulunmak üzere Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası'nın düzenlediği programda spor turizmi gündeme geldi.

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) tarafından organize edilen seyahate Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, TTSO Meclis Başkanı Ali Osman Ulusoy, Yönetim Kurulu Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Çetin Oktay Kaldırım ve beraberindekiler katıldı.

İlk ziyaret Sochi Belediye Başkanlığı'na gerçekleştirilirken, görüşmede konuşan Sochi Belediye Başkan Yardımcısı Sergey Valerievich Yurchenko 2014 kış olimpiyatlarına hazırlıkların yoğun bir şekilde devam ettiğini belirterek yürütülen çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Trabzon Valisi Abdil Celil Öz ise Trabzon ve Sochi arasında ekonomik, ticari ve turizm alanında artan bir işbirliğinin bulunduğuna dikkat çekerek Trabzon'un gerek Doğu Karadeniz Bölgesi'nin gerekse Türkiye'nin dışa açılan bir kapısı olduğunu vurguladı. Öz, " Trabzon kültür, inanç, doğa ve spor turizminde önemli bir mesafe kaydetti. Dolayısıyla bu bölgede, Karadeniz Havzası ve Rusya Federasyonu ile Trabzon arasında var olan ticaretin daha da geliştirilmesini istiyoruz" dedi.

TRABZON VE SOCHİ SAHİP OLDUKLARI SPOR TESİSLERİ İLE ORTAK ONGANİZASYANLAR DÜZENLEMELİ

Sochi'ye düzenlenen ziyaretin 2014 olimpiyatlar öncesinde yapıldığına dikkat çeken Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, iki şehir arasında sadece ekonomik ve ticari ilişkiler değil artık spor ilişkilerinin de gelişmesini arzu ettiklerini söyledi. 2011 yılında Trabzon'un Avrupa Olimpik Olimpiyatları'nı gerçekleştirdiğini hatırlatan Başkan Hacısalihoğlu, Sochi ve Trabzon'un olimpiyat tecrübesine sahip iki kent olacağına dikkat çekti. Hacısalihoğlu, "Trabzon'da düzenlenen olimpiyatlarda yaklaşık 500 milyon dolar kaynak kullanıldı. Yatarım yapıldı. Birçok olimpiyat standartlarında tesis kazanıldı. Olimpiyatlardan sonra Trabzon sahip olduğu tesislerin işlevini artırmak için yeni organizasyonlar düzenlemeye çalışıyor. Sizde 2014 yılında Sochi olimpiyatlarını yapacaksınız. Daha büyük yatırımlar şehrinize kazandırdınız. Bu yatarımlar olimpiyatlar sonrasında Trabzon ve Sochi ortak yeni organizasyonlar için iş birliği yapabiliriz."şeklinde konuştu.

Başkan Hacısalihoğlu, Sochi'ye ikinci işbirliği olarak kruvazör turizminde de ortak hareket edilmesini istedi. - TRABZON

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Trabzon'dan Sochi'ye Çıkarma - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement