Trabzon - Ktü?lü Kız Öğrenciler Cinsel Tacize Uğrayan Arkadaşları Için Tepki Eylemi Düzenledi - Son Dakika
Güncel

Trabzon - Ktü?lü Kız Öğrenciler Cinsel Tacize Uğrayan Arkadaşları Için Tepki Eylemi Düzenledi

Trabzon - Ktü?lü Kız Öğrenciler Cinsel Tacize Uğrayan Arkadaşları Için Tepki Eylemi Düzenledi

Ktü'lü kız öğrenciler cinsel tacize uğrayan arkadaşları için tepki eylemi düzenlediTrabzon'da Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) öğrencisi 2 kız, sokakta cinsel tacize uğramalarına ve polise şikayette bulunmalarına rağmen tacizcinin bulunmaması üzerine arkadaşları ile birlikte rektörlük önünde bir araya gelerek tepkilerini dile getirdi.

21.10.2016 18:37
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ktü'lü kız öğrenciler cinsel tacize uğrayan arkadaşları için tepki eylemi düzenledi

Trabzon'da Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) öğrencisi 2 kız, sokakta cinsel tacize uğramalarına ve polise şikayette bulunmalarına rağmen tacizcinin bulunmaması üzerine arkadaşları ile birlikte rektörlük önünde bir araya gelerek tepkilerini dile getirdi.

Edinilen bilgilere göre taciz olayı birkaç gün önce, saat 22.00 sıralarında, Pazarkapı Mahallesi Moloz mevkiinde yaşandı. KTÜ'de öğrenim gören 2 kız öğrenci, kimliği belirsiz bir kişinin cinsel tacizine uğradı. Tacizcinin kendilerini tecavüz etmekle tehdit etmesi üzerine korku yaşayan ve paniğe kapılan kız öğrenciler koşarak uzaklaştı. Kız öğrenciler, ardından da yakında bulunan polis merkezine giderek tacizci hakkında şikayette bulundu.

KIZ ÖĞRENCİLERDEN TEPKİ

Olayla ilgili soruşturma sürerken, saat 16.00 sıralarında KTÜ Rektörlüğü önünde bir araya gelen KTÜ Üniversiteli Kadın Kolektifi mensubu yaklaşık 20 öğrenci, tacize uğrayan arkadaşlarının şikayette bulunmasına rağmen tacizcinin hala daha yakalanamamasına tepki gösterdi. 'Tacize, tecavüze, kadın düşmanlığına karşı kadın dayanışmasını büyütüyoruzö yazılı pankart taşıyan öğrenci grubu adına konuşan Ece Gül Balaban, kız öğrencilerin uğradıkları taciz olaylarına karşın yeterli önlem alınmamasından yakındı.

ARKADAŞLARIMIZ KOŞARAK UZAKLAŞTI

Kız arkadaşlarının cinsel tacize uğradığını ve şikayetçi olmalarına rağmen olayın failinin hala daha yakalanamadığını belirten Balaban, ? 2 kız arkadaşımızı taciz eden kişi sokakta ışıklandırma olmamasını da fırsat bilerek arkadaşlarımızı takip etti, tecavüz etmekle tehdit etti. Bunun üzerine arkadaşlarımız olay yerinden koşarak uzaklaştı. Arkadaşlarımız daha sonra da karakola giderek şikayette bulundu. Tacize uğradıkları yerde hiç bir güvenlik önlemi yoktu. Tacizcinin eşkalinin belli olmasına rağmen hala daha bir sonuç alınamadıö dedi.

ÖĞRENCİLER ÖNLEM ALINMASINI İSTEDİ

Taciz olaylarının yaşandığı bölgelerde ışıklandırma yapılması gerektiğini ifade eden Balaban, 'Taciz olaylarının yoğun olarak yaşandığı bölgelerde yeterli ışıklandırma, kameralandırma ve güvenlik önlemlerinin arttırılmasını talep ediyoruz. Hiç bir kadının güvende olmadığı bu memlekette, kadın gibi yaşamak için kadın dayanışmasını büyütmeye, kadın mücadelesini yükseltmeye devam edeceğimizi bir kez daha tekrarlıyoruz. Susmuyoruz, kabullenmiyoruz, korkmuyoruz diyerek açıklamasını tamamladı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Trabzon - Ktü?lü Kız Öğrenciler Cinsel Tacize Uğrayan Arkadaşları Için Tepki Eylemi Düzenledi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement