Trabzon Öğrenci Yurdu Geleneksel İftar Programı - Son Dakika
Güncel

Trabzon Öğrenci Yurdu Geleneksel İftar Programı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, "Etrafımızdaki coğrafyayı ve dünyayı görüyoruz.

26.06.2016 00:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, "Etrafımızdaki coğrafyayı ve dünyayı görüyoruz. Bize çok yabancı olan bir kelimeyle bugün karşı karşıyayız. İslamofobi arkasından Türkofobi. Her zaman ifade ettiğim bir cümle var, bunu söylerken yüreğimizi doldurarak söylüyorum, biz dünyanın en pahalı arazisinde oturuyoruz." dedi.

Trabzon Liselerinden Yetişenler Derneği tarafından Trabzon Öğrenci Yurdu'nda düzenlenen iftar programında konuşan Soylu, bir muhabbet sofrasında bulunmaktan ve bir ramazan akşamında olmaktan mutluluk duyduğunu dile getirdi.

Dün ve bugün Trabzon'da olduklarını anlatan Soylu, Atatürk Köşkü'ne de bugün gittiklerini kaydetti. Trabzon şehrinin, insanı, doğası, tarihi ve medeniyet mirasıyla birlikte olmaktan büyük onur duyduğunu ifade eden Soylu, İstanbul ve Trabzon'un iki güzel ve büyük şehir olduğunu anlattı. Trabzon'da otellerin 3 ay boyunca dolu olduğunu belirten Soylu, geçen yıl Körfez'den 500 bin turist geldiğini ve bu yıl hedeflerinin 700 bin civarında olduğunu söyledi.

Dünyada ve Türkiye'nin komşu coğrafyasında yaşanan olaylara değinen Bakan Soylu, şunları kaydetti:

"Etrafımızdaki coğrafyayı ve dünyayı görüyoruz. Bize çok yabancı olan bir kelimeyle bugün karşı karşıyayız. İslamofobi arkasından Türkofobi. Her zaman ifade ettiğim bir cümle var, bunu söylerken yüreğimizi doldurarak söylüyorum, biz dünyanın en pahalı arazisinde oturuyoruz. Bu araziyi bir kere ucuzlatmaya çalışıyorlar. Bu araziyi birileri istediği gibi idare etmeye çalışıyor. Bilmenizi isteriz ki, direnişimizle ortaya koyduğumuz anlayışla, bu sofralarda oturan ve birbirinden düşüncesi farklı olan ama millet ve memleket, ülke, kardeşlik ve inanç denince, sağına ve soluna bakmadan ben varım diyen bu insanların hepsi için önemli bir zaman dilimi içerisindeyiz. Hep birlikte birçok oyunla karşı karşıyayız. 1980 öncesi bu ülkenin evlatlarını sağcı ve solcu diye birbirine düşürenler de aynı tezgahı kurmuşlardı. Kahramanmaraş'ta Alevi Sünni çatışmasını kuranlar da aynı tezgahı kurmuşlardı."

Soylu, 1960 darbesi sonrası ülkede yaşananlara değinen Soylu, bugün de aynı oyunlar oynandığını vurguladı.

"Ülkede acılı günler yaşanıyor"

TBMM Başkanvekili Akif Hamzaçebi de böyle bir programdan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, iftarlarda dayanışmanın gücünün hissedildiğini söyledi.

Hamzaçebi, ailesinin İstanbul'a 1960'lı yıllarda geldiğini belirterek, o zaman nüfusun 1 milyon 700 bin olduğunu, şimdi ise yaklaşık 16-17 milyona ulaştığını kaydetti.

İstanbul'un nüfusunun nereye kadar gideceğini de tahmin etmenin zor olduğunu dile getiren Hamzaçebi, Türkiye'de kentleşmenin başlamasıyla 1950'lerde, İstanbul gibi büyük metropollere göçün hızlandığını anlattı.

O yıllarda hemşehri derneklerinin İstanbul'a göç edenlerin dayanışma gücünü artırmak için kurulduğunu söyleyen Hamzaçebi, bu tür derneklerin eğitim, öğretim gibi alanda gençlere destek verdiğini anlattı.

Akif Hamzaçebi, ülkede acılı günler yaşandığına değinerek, "Şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Ayyıldızlı bayrağımızla sonsuza kadar bu ülkede özgür ve bağımsız şekilde yaşama dileğiyle herkese hayırlı ramazanlar ve iyi bayramlar diliyorum." diye konuştu.

Hamzaçebi, 2002'de Trabzon'da siyasete başladığını anlatan Hamzaçebi, o günlere dair bir anısını anlattı. Hamzaçebi, şunları kaydetti:

"O zamanki CHP Genel Başkanımız Deniz Baykal ile Çaykara Karaçam'a çıktık. Akşam, yaz ve hava çok güzel. Deniz Baykal, kalabalığa hitap ediyorken, Deniz Bey'in birden konuşması kesildi. 'Trabzon spor' diye bütün Karaçam inlemeye başladı. Trabzonspor'a gol haberi gelmişti, Trabzonspor'un attığı gol, bizim oradaki toplantının önüne geçmişti. Türkiye'de başka hiçbir şehir yoktur ki, ismi spor kulübünün önünde olsun ya da hangi şehrin ismini söylersek söyleyelim, o şehrin spor kulübü akla gelmez. Ama Trabzon dendiği zaman ilk akla gelen Trabzonspor'dur."

Trabzonspor'a büyük destekler verildiğini anlatan Hamzaçebi, yeni statla ve Trabzonspor Kulubü Başkanı Muharrem Usta'nın çabalarıyla, kulübün bu dönemde eski başarısını yakalayacağına inandığını vurguladı.

"Trabzonspor yeni bir yolculuğa çıkıyor"

Trabzonspor Başkanı Muharrem Usta ise Trabzonspor'un geleceğe emin ve sağlıklı adımlarla yürüyebilecek birikime, donanıma ve sağlıklı yapıya ulaştığını belirterek, "Bunu başarabileceğiz. Çünkü bu büyük camianın gücünü bir araya toparlayabilirsek ki, bunu başarmak zorundayız, biz eskiden çok iyi işler yapmış bir kulübüz ve camiayız. Bundan sonra da iyi işleri yapabilecek kudrete sahip olabileceğiz. Gerçekten buna inanıyorum." dedi.

TBMM Başkanvekili Akif Hamzaçebi ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu'nun kulübe destek verdiğini aktaran Usta, şunları söyledi:

"Biz sırtımızı size dayayıp güveneceğiz. İnşallah Trabzonspor'u arkadan gelen genç nesillerin de artık övünebildiği ve Trabzonspor'la gurur duyabildiği, o muhteşem tabloya tekrar getirebileceğiz. Bundan kimsenin şüphesi olmasın. Sizden aldığımız ışıkla bunu başaracağız. Trabzonspor yeni bir yolculuğa çıkıyor. Yeni stadıyla ve yeni dönemiyle, tarihinde yapmış olduğu maalesef dip yapmış olduğu bu zor süreçten yeni bir yolculuğa çıkıyor. Bu yolculuk hepimiz için önemli, hep birlikte bu dip yapmış durumdan, zirveyi yakalayacağız."

İftara iş, spor ve siyaset dünyasından temsilciler katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Trabzon Öğrenci Yurdu Geleneksel İftar Programı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement