Trabzon'un Gıda Toptancıları Sitesi Sorunu Çözüm Bekliyor - Son Dakika
Yerel

Trabzon'un Gıda Toptancıları Sitesi Sorunu Çözüm Bekliyor

Trabzon\'un Gıda Toptancıları Sitesi Sorunu Çözüm Bekliyor

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Meclis üyesi Mehmet Tayfun Ataman, Trabzon'un gıda toptancı sitesi sorununun çözüm beklediğini söyledi.

10.03.2014 11:18
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Meclis üyesi Mehmet Tayfun Ataman, Trabzon'un gıda toptancı sitesi sorununun çözüm beklediğini söyledi.

Konuyla ilgili bilgi veren Ataman "Fiziksel sorunları aşabilmek için tüm gıdacıları bir araya toplayacak Gıda Toptancı Sitesi bir an önce yapılmalıdır. Bu Akyazı vadisinde olabilir, Maçka yolunda olabilir, Yomra Arsin tarafında olabilir. Her meslekte olduğu gibi bizim sektörümüzde de yetişmiş elemana ihtiyacı vardır. Sıkıntısı çekmekteyiz. Kalifiye elemen yetişmesi için İş-Kur ile işbirliğine gidilerek meslek kursları açılmasına yardımcı olunmalıdır" dedi.

Sektörlerinde yaşanan sorunları dile getiren Ataman "Bir yarış düşünün. Birinci ve ikinci yarışıyor. İkincinin birinciye yetişmesi için ya ikinci daha hızlanacak, ya da birinci yavaşlayacak.Bu yaklaşımı rekabet düzlemine taşıyın.Ya rakibi geçebilmek için çok çalışacaksınız ve yöntem geliştireceksiniz, ya da rakibin önüne engeller koyacaksınız ve yavaşlatacaksınız. Ne yazık ki biz hep ikinci yöntemi seçiyoruz. Halbuki ilk yöntemi, yani çok çalışmayı, yöntem geliştirmeyi, dünyanın bu işi nasıl yaptığını merak edip araştırmayı ve işine yoğunlaşmayı seçenlerin çok sayıda başarı hikayesi ürettiğini görüyoruz" dedi.

ULUSAL MARKETLERİN TRABZON'DAN TRANSFER ETTİKLERİ GÜNLÜK PARA 1 MİLYON TL

Türkiye'deki perakende sektörüyle ilgili görüşlerini açıklayan Tayfun Ataman "Perakende sektörünün ana oyuncuları Anadolu'ya açıldılar. Tabi ki Trabzon'a da. Basit bir hesapla sayıları ilçelerle birlikte 100 e yaklaşan ulusal zincirlerin, şehrimizden merkezlerine transfer ettikleri para günlük yaklaşık 1.milyon TL'dir. Yani eski parayla 1 trilyon liradır. Bunun içerisinde muhtasar ve gelir vergisi yoktur. Trabzon'un vergi tahakkukunda geri kalmasının bir nedeni de zincir mağazaların bu ödemeleri merkezlerinde yapmalarıdır. Bu rakamlar sadece perakende sektörünün meslek grubumuzla ilgili olan kısmına aittir. Bugün hem ulusal hem de perakende sektörünün uluslararası oyuncuları gelişen Türkiye pazarına ya doğrudan girmekte ya da satın almalar yoluyla gelmektedirler" diye konuştu. - TRABZON

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Trabzon'un Gıda Toptancıları Sitesi Sorunu Çözüm Bekliyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement