Trabzon Valisi Öz, Bazı İlçelerde İncelemede Bulundu - Son Dakika
Yerel

Trabzon Valisi Öz, Bazı İlçelerde İncelemede Bulundu

Trabzon Valisi Öz, Bazı İlçelerde İncelemede Bulundu

Vali Öz: "Uzungöl ve Trabzon genelindeki turizm kapasitesini, mevcut otel kapasiteleriyle çözmemiz mümkün değil, yeni konaklama yerlerine ihtiyacımız var"

17.05.2014 14:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, Sürmene, Köprübaşı ve Çaykara ilçelerinde incelemelerde bulundu.

Sürmene Belediye Başkanı Rahmi Üstün'ü makamında ziyaret eden Vali Öz, yürütülen kamu yatırımları hakkında bilgi aldı.

Daha sonra Köprübaşı ilçesine hareket eden Öz, burada çay ocağında vatandaşlarla sohbet ederek sorunlarını dinledi.

Köprübaşı Belediye Başkanı Ahmet Tekke'yi de ziyaret eden Öz, burada yaptığı konuşmada, "Bölgede neler yapılmış, neler yapılması gerekiyor yerinde görmek istedik. Bölgede nüfus az ve bu yüzden üretim çok zayıf. Zorla  buraya nüfus getirmemiz mümkün değil ancak turizmi bu havzaya yayabilirsek çok daha olumlu sonuçlar elde edebiliriz. Çünkü Uzungöl ve çevresi bu yükü taşıyamıyor" dedi.

Yaylalardaki kaçak yapılar

Yayla ve mezralarda hiçbir zaman herhangi bir yapının olamayacağına değinen Öz, "Eğer buralarda yapı varsa kaçaktır. Bu durum eskiden beri gelen bir durum. Zamanı gelince devlet gereğini yapar. Orman Kanununa uygun olarak bu alanların kullanılması için bazı imkanlar tanındı. Halkımız bu imkanlardan istifade edip uzun süreli kiralama yöntemi ile mevzuata göre plan ve proje çerçevesinde bina yapabilir. Bundan sonra kontrollere önem vereceğiz" diye konuştu.

Öz, ilçeye bağlı Beşköy beldesine geçerek daha önce meydana gelen sel felaketi sonrası hayatını kaybeden vatandaşlar anısına yaptırılan parkta mahalle sakinleriyle bir araya geldi.

Vali Öz, Çaykara Kaymakamı Musa Üçgül'den ilçede yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı.

İlçede kamu yatırımlarının iyi derecede ilerlediğini anlatan Öz, "Uzungöl ve Çaykara'daki okullarımızın restorasyonu tamamlanınca orada da belli bir standardı yakalamış olacağız. Kamu kurumlarımızın ihtiyaçları açısından çok büyük bir sıkıntımız yok. Kara yollarımızın bölünmüş yolla ilgili çalışmaları devam ediyor. Burası önemli bir turizm güzergahı olduğu için bu çalışmalar tamamlandığında daha güzel olacak" ifadelerini kullandı.

"Yeni konaklama yerlerine ihtiyacımız var"

İlgili kurumlarla görüşerek Uzungöl'de ilerleyen günlerde denetim yapılacağını vurgulayan Öz, şöyle devam etti:

"Heyet oluşturup konaklama tesisleri, hizmet mekanları, lokanta, kafeterya, pastahane ve büfe gibi alanlarda sağlık, hijyen, gıda maddelerinin genel denetimi gerçekleştirilecek. Turizm sezonunun başlamasıyla beraber yapılacak olan denetimlerde kurallara uymayanlara ceza yaptırımı uygulayacağız. Turizm bölge için çok önemlidir. Ev pansiyonculuğu gibi uygulamalarla da turizme yönelik çalışmalar yapabiliriz. Uzungöl ve Trabzon genelindeki turizm kapasitesini mevcut otel kapasiteleriyle çözmemiz mümkün değil, yeni konaklama yerlerine ihtiyacımız var. Bu şekilde turizm çok uzun vadeli olmaz."

Vali Öz, incelemeleri kapsamında Limonsuyu ve Sultan Murat Yaylası ile inşaatı süren Of İrfanlı İlkokulu binasında da incelemelerde bulundu. - Trabzon

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Trabzon Valisi Öz, Bazı İlçelerde İncelemede Bulundu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement