Trabzon Valisi Öz Milli Eğitim Müdürleriyle Toplantı Yaptı - Son Dakika
Yerel

Trabzon Valisi Öz Milli Eğitim Müdürleriyle Toplantı Yaptı

Trabzon Valisi Öz Milli Eğitim Müdürleriyle Toplantı Yaptı

Trabzon Valisi Öz, "Ne kadar lüks okullarınız, güçlü altyapınız olursa olsun, organize olmamışsanız, iyi yönetilmiyorsanız başarı elde etmeniz çok zordur." dedi.

16.07.2014 14:00  Güncelleme: 16:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, "Ne kadar lüks okullarınız, ne kadar güçlü altyapınız olursa olsun insan faktörünüz çok verimli değilse, iyi organize olmamışsanız ve iyi yönetilmiyorsanız başarı elde etmeniz çok zordur" dedi.

Valilik B Toplantı Salonu'nda, Trabzon Valisi Öz başkanlığında yapılan toplantıya, İl Milli Eğitimden Sorumlu Vali Yardımcısı Halil İbrahim Ertekin, İl Milli Eğitim Müdürü Hızır Aktaş ve ilçe milli eğitim müdürleri katıldı.

Öz, burada yaptığı konuşmada, eğitim hizmetlerinin kamu hizmetleri açısında özel bir yere sahip olduğunu ifade ederek, "Eğitim hizmetleri devletin vatandaşına en fazla yaklaştığı ve insanların en fazla muhatap olduğu hizmetlerden biridir. Neredeyse üç, dört yaşından başlayarak 25 ve daha üst yaşlardaki kişileri kapsayıp devam eden bir eğitim süreci söz konusu. Eğitimde elde edilen başarı veya başarısızlıklar memleketlerin, bölgelerin ve illerin kalkınma ya da kalkınmaması ile alakalı husustur. Bundan dolayı eğitim alanında gösterilen başarı son derece önemlidir"" diye konuştu.

Eğitim alanında önemli düzenlemelerin yapıldığını ifade eden Öz, şöyle devam etti:

"Trabzon genelinde yaklaşık yedi yüz dersliğe yakın inşaat var. Ayrıca ihalesi devam eden inşaatlarımız söz konusu. Bunlar çok büyük rakamlar. Bunun yanında Fatih Projesi gibi teknolojiye dayanan ve dünyaya örnek projemiz var. Ancak eğitimde başarının temeli insandır. Ne kadar lüks okullarınız, ne kadar güçlü alt yapınız olursa olsun insan faktörünüz çok verimli değilse, iyi organize olmamışsanız ve iyi yönetilmiyorsanız başarı elde etmeniz çok zordur. Bunun için bizlere çok önemli ve büyük görevler düşmektedir. Öğrenci ve velileri bu sürece çekmeliyiz. Sıradan yöneticiler olmayıp, ekstra gayret gösterip bu süreci iyi şekilde yönetmemiz gerekiyor"

Öz, okul yöneticilerin atanmasına ilişkin yönetmeliğe de değinerek, şunları kaydetti:

"Belli süreyi dolduranların ve yeterli puan alamayanların görevinin sona ermesi gibi esnek bir mekanizma söz konusu. Bu mekanizmayı iyi değerlendirip, önümüzdeki süreçte okul yönetimlerimizle etkin şekilde kuracağız. İlimizde, mesleki eğitimden diğer öğretim kurumları ile birlikte kalitemizi ve çıtamızı yükseltmek istiyoruz. Bundan sonraki süreçte de bu çıtanın ne kadar yükseldiğini hem kurum, hem de ilçe bazında gözlemlemek için arkadaşlarımıza performans kriterlerini ortaya koyan bir tablo hazırlamalarını söyledim. Bu süreçte hangi kurumumuz son üç dört yılda nereden nereye geldi, öğrencileri hangi başarı seviyesinde aldı, hangi başarı seviyesine taşıdı. Okul içerisinde hangi öğretmenimiz ne kadar verimli çalıştı ve öğrencilerini il ve Türkiye açısından hangi derecede görüyor konusunu analiz eden bir mekanizmayı il düzeyinde kurarak takip etmek istiyoruz"

Okul müdürlerinden kurumlarındaki denetime önem vermesini isteyen Öz, öğrenci taşıma işinde görev alan servis şoförlerinin, araçların, okuldaki yemekhanelerin, kantinlerin ve lavaboların sıkı denetlenmesi talimatını da verdi. - Trabzon

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Trabzon Valisi Öz Milli Eğitim Müdürleriyle Toplantı Yaptı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement