Trabzon Zigana'da Çığ Kurbanı Dağcılar Anıldı - Son Dakika
Güncel

Trabzon Zigana'da Çığ Kurbanı Dağcılar Anıldı

Trabzon Zigana\'da Çığ Kurbanı Dağcılar Anıldı

Zigana'da çığ kurbanı dağcılar anıldı Gümüşhane'nin Torul İlçesi Zigana Dağı'nda 2009 yılında meydana gelen çığ felaketinde yaşamını yitiren 10 dağcı için anma töreni düzenlendi.

24.01.2016 13:02  Güncelleme: 13:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Zigana'da çığ kurbanı dağcılar anıldı

Gümüşhane'nin Torul İlçesi Zigana Dağı'nda 2009 yılında meydana gelen çığ felaketinde yaşamını yitiren 10 dağcı için anma töreni düzenlendi.

Gümüşhane Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü (GÜDAK), Trabzon Tenis Dağcılık Kayak İhtisas Kulübü (TEDAK), Karadeniz Teknik Üniversitesi Dağcılık ve Kış Sporları Kulübü ve Uzungöl Doğa Sporları Adrenalin Kulübü üyesi dağcılar, anma etkinliği nedeniyle Zigana Dağı zirvesinde bulunan Gümüşkayak Tesisleri'nden, çığ felaketinin yaşandığı bölgede yapılan anıta kadar yaklaşık 3 kilometrelik yürüyüş gerçekleştirdi. Anıt önünde yapılan anma törenine Gümüşhane Vali Yardımcısı Şenol Turan, Torul Kaymakamı Hakan Kafkas, Torul Belediye Başkanı Nidayi Köroğlu, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü İsrafil Aslan, Türkiye Dağcılık Federasyonu Başkanı Alaattin Karaca ile olayda hayatını kaybeden dağcıların arkadaşları ve yakınları katıldı. Kar yağışı altında gerçekleştirilen anma töreninde saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından protokol konuşmaları yapıldı.

GENÇLERİ BİLİNÇLENDİRİYORUZ

Türkiye Dağcılık Federasyonu Başkanı Alaattin Karaca, doğanın cazip ve riskli olduğunu belirterek, 'Dağların güzellikleri vardır, çekicidir ve caziptir. Ama bu güzelliklerin ardında mutlaka riskleri vardır. Biz dağcılar bu riskleri en aza indirilebilmesi için çok eğitilmek, çok eğitim almak, tecrübeli ve sabırlı olmak gerektiğini biliyoruz. Gençleri de bu doğrultuda bilinçlendirmeye çalışıyoruz. Burada ve Trabzon'da doğasever arkadaşımız adına yapılan anıtlar var. Anıtların yapımında emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Hayatını kaybeden arkadaşlarımızı da rahmetle anıyorumö dedi.

Torul Kaymakamı Hakan Kafkas ise, bu tür olayların yaşanmaması adına tedbirlerin daha da artırılacağını dile getirerek, dağcılık sporunun daha iyi koşullarda yapılması için ellerinden geleni yapacaklarını söyledi.

Konuşmaların ardından olayda hayatını kaybeden 10 dağcı için dua edildi, etkinliğe katılanlara kumanya dağıtıldı.

10 KİŞİ ÖLMÜŞTÜ

Olay, Gümüşhane'nin Torul İlçesi sınırlarındaki Zigana Dağı'nda, 25 Ocak 2009 tarihinde meydana geldi. Çığ felaketinde Hüsniye Sarıbıyık, Hasan Ali İsaoğlu, Burçak Sevim, Hüseyin Karaosmanoğlu, Erhan Terzi, Dursun İnan, Özlem Timurcuoğlu, Gülhanım Piyale, Yasemin Aktaş ve Davut Akdeniz yaşamını yitirdi, Rahmi Keleş, Yonca Yılmaz ve Emel Şimşek yaralandı. Elmas Aykaç, Ural Ayar, Hasan Anahar ve Hasan Çiftçi ise olaydan yara almadan kurtuldu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Trabzon Zigana'da Çığ Kurbanı Dağcılar Anıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement