Trabzonlular Almanya?nın Duisburg Kentinde Buluştu - Son Dakika
Güncel

Trabzonlular Almanya?nın Duisburg Kentinde Buluştu

Trabzonlular Almanya?nın Duisburg Kentinde Buluştu

Almanya'nın Wesel şehrinde, Duisburg ve Çevresi Trabzonlular Derneği'nin düzenlediği 19. geleneksel buluşma gecesine Avrupa'nın farklı kentlerinden bin 500'e yakın Karadenizli katıldı.

26.12.2014 11:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Almanya'nın Wesel şehrinde, Duisburg ve Çevresi Trabzonlular Derneği'nin düzenlediği 19. geleneksel buluşma gecesine Avrupa'nın farklı kentlerinden bin 500'e yakın Karadenizli katıldı.

Dev Atatürk Posteri, Türk bayrağı ve Trabzonspor bayrağının asıldığı salonda İstiklal Marşı'nın okunduktan sonra konuşmasını yapan dernek başkanı Erdal Osmançelebioğlu birlik ve beraberlik mesajları verdi.

'BİR KEMENÇE SESİ İLE HEMEN HALKA OLURUZ'

Dernek başkanı Osmançelebioğlu konuşmasını şu ifadelerle sürdürdü

'Avrupa'nın çeşitli şehirlerinden gelerek, Trabzonluların birlik ve beraberliklerini gösterdiniz. Geleneksel olarak kutladığımız bu geceleri, Avrupa'nın en büyük etkinliği haline getirdiniz. Sayenizde bu gece Trabzon'un kalbi burada atacak. Avrupa'nın her bir yanına Trabzon kültürünü taşıdınız. Bunun için sizlere teşekkür ediyorum. Trabzon'un temeli atalarımız tarafından paslanmaz demirler tarafından en sıkı şekilde örüldüğünden, bütün depremlere dayanıklıdır. Bizleri hiç kimse yıkamaz, ayıramaz ve kültürümüzden koparamaz. Bin parça dağılsak ta, bir kemençe sesi ile tekrar bir halka oluruz. Gecemize katılan herkese tek tek teşekkür ediyorum?.

'ALMANYA DA BİZE TRABZON OLDU'

Geceye Trabzon'dan davetli olarak katılan ve hemşerilerine hitaben bir konuşmada yapan Maçka Belediye Başkanı Koray Koçhan 'İlk kez Almanya'ya geldim. Duisburg derneğimizin bahçesine çekilen dev Trabzonspor bayrağını görünce ve burada karedeniz folklorunu en güzel şekilde oynayan gençleri de izleyince, 'Bize her yer Trabzon' sözünün tam anlamıyla yerini bulduğunu düşündüm. Bu kültürümüzün Avrupa'da da yaşatılmasına öncülük yapan dernek yöneticilerini kutluyorum? dedi.

Şalpazarı Belediye Başkanı Refik Kurukız, Trabzonlu olan Dünya Boks Şampiyonu Selçuk Aydın'ın da katıldığı etkinlikte Duisburg Belediye başkanı Erkan Kocalar da, kısa bir konuşma yaptı. Kocalar 'Trabzonlular Derneği 19 yıldır Karadeniz kültürünü, Almanya'da yaşayan genç nesillere aktarmak gibi önemli bir görev yapıyor.' dedi.

Konuşmaların ardından kemençenin eşliğinde horon tepildi. Usta kemençeci Muhammed Yakupoğlu ve Hakan Yıldırım'ın kemençesi eşliğinde, Karadenizli ses sanatçıları Zeynep Birinci, İbrahim Can, Mahmut Turan, Zekeriya Şeker konser verdi. Gecede ayrıca Dortmund Trabzonlular Akçaabat Folklor Ekibi ve Duisburg Trabzonlular Derneği'nin folklor ekipleri de sahne aldı.

Medya mensupları Arif Şentürk, Ali Osman Yayla, Temel Elcivan, Hülya Sancak ve Ramazan Kabataş'a, dernek sponsorlarına, protokol üyelerine ve Almanya'da hazırlanan ' Mehmet Almanya'da ' adlı filmin baş rol oyuncusu N.Devrim Tığ'a da birer teşekkür plaket verildi.

Kanserli çocuklar ve ailelerine destek vererek faaliyetlerini sürdüren Umut Yolu Derneği ise, salonda kurduğu stantla ilik (kök hücre) bağışı için doku tipleme kampanyası gerçekleştirdi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Trabzonlular Almanya?nın Duisburg Kentinde Buluştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Esenler'de silahla havaya ateş eden şahıslar gözaltına alındı
    03:45 Esenler'de silahla havaya ateş eden şahıslar gözaltına alındı

    Esenler'de araç içerisinden silahla havaya ateş ettikleri anı sosyal medyada paylaşan iki şahıs, İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından gözaltına alındı. Gözaltına alınan şahıslar adli makamlara sevk edilecek.

  • Tokat ve Yozgat'ta Deprem Sonrası Hasar Tespitleri Yapıldı
    03:18 Tokat ve Yozgat'ta Deprem Sonrası Hasar Tespitleri Yapıldı

    İçişleri Bakan Yardımcısı Münir Karaloğlu, Tokat ve Yozgat illerinde meydana gelen deprem sonrası yapılan hasar tespitlerini açıkladı. Tokat'ta 3 ilçe, 30 köyde, 191 konutta, 84 ahırda, 7 camide ve bir fırında hasar tespit edilirken, Yozgat'ta ise bir ilçe, 7 köyde 94 konutta, 4 camide ve 3 ahırda ön hasar tespitleri yapıldı. Karaloğlu, vatandaşlara evlerini kullanmamaları konusunda uyarıda bulunarak, misafir etme imkanlarının olduğunu belirtti.

  • Xiaomi 12 Serisi Android 15 Güncellemesi Alacak Mı?
    03:09 Xiaomi 12 Serisi Android 15 Güncellemesi Alacak Mı?

    Geçen sene Android 14'ü yayınlayan Google, bu yıl ise Android 15 işletim sistemini kullanıma sunacak. Xiaomi 12 serisi (Xiaomi 12, Xiaomi 12 Pro, Xiaomi 12 Lite, Xiaomi 12S, Xiaomi 12S Pro, Xiaomi 12S Ultra, Xiaomi 12X) Android 15 güncellemesi alacak mı? İşte tüm bildiklerimiz...

  • Bolu'da eşi tarafından bıçaklanan kadın ve babası hayatını kaybetti
    03:03 Bolu'da eşi tarafından bıçaklanan kadın ve babası hayatını kaybetti

    Bolu'da Sağlık Mahallesi'nde bir apartmanda meydana gelen olayda, ev sahibi Turgut D. ve kızı Meltem Z. bıçaklanarak yaralandı. Turgut D. olay yerinde hayatını kaybederken, Meltem Z. ise hastanede yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Şüpheli Serkan Z. ise polis tarafından yakalandı.

  • Bolu'da damat, eşi ve kayınpederini bıçaklayarak öldürdü
    02:54 Bolu'da damat, eşi ve kayınpederini bıçaklayarak öldürdü

    Bolu'nun Sağlık Mahallesi'nde ailenin damadı, tartıştığı eşi ve 65 yaşındaki kayınpederini bıçaklayarak öldürdü. Olay yerinden kaçan şahıs yakalanarak gözaltına alındı. Damat, polis ekiplerinin takibi neticesinde kısa süre içerisinde yakalanarak gözaltına alındı.


Advertisement