Trabzonspor'a 'Başkanlık Sistemi' Önerisi - Son Dakika
Spor

Trabzonspor'a 'Başkanlık Sistemi' Önerisi

Trabzonspor\'a \'Başkanlık Sistemi\' Önerisi

Trabzonspor’da seçim yarışının hızlandığı şu günlerde kongre üyesi Hüseyin Erdoğan’dan çok konuşulacak bir öneri geldi.

21.11.2015 16:37
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Trabzonspor'da seçim yarışının hızlandığı şu günlerde kongre üyesi Hüseyin Erdoğan'dan çok konuşulacak bir öneri geldi. Taraftarın birlik ve beraberlikten yana olduğunu ancak adayların birleşmesinin zor olduğunu ve birleşseler bile sıkıntılı bir süreç doğuracağını belirten Hüseyin Erdoğan, iki turlu başkanlık seçimi yapılması gerektiğini söyledi.

5-6 Aralık'ta Trabzonspor'da gerçekleşecek olan seçimli genel kurul öncesi bordo-mavili genel kurul üyesi Hüseyin Erdoğan, 'Başkanlık Sistemi' gelmesi gerektiğini açıkladı.

Erdoğan, iki turlu başkanlık seçimi yapılması gerektiğini ifade ederek, "Taraftar birlik ve beraberlikten yana. Ama adayların birleşmesi zor. Birleşseler bile bu sıkıntılı bir süreç doğuracaktır. Mevcut seçim sisteminde güçlü bir yönetim kurulu çıkmayacaktır. Oyların yüzde 20'sini alanın seçimi kazandığı bu sistemde güçlü bir başkan da çıkaramayız. Güçlü bir başkan ve yönetim kurulu istiyorsak iki turlu seçimi denemeliyiz. İlk turda yüzde 50 alınamazsa en çok oyu alan iki aday ikinci turda yarışmalı ve böylece başkan yüzde 50'den fazla bir oyla seçilmiş olmalı. Sandıkta birlik ancak böyle sağlanmış olur. Oyların çoğunu almış başkan da kendisini güçlü hisseder. Trabzonspor'un güçlü bir başkana ihtiyacı var" dedi.

Tüzükte yapılacak değişiklikle böyle bir seçimin yapılabileceğini de belirten Erdoğan, "Trabzonspor başkanlık sistemini deneyen ilk kulüp olur ve Türkiye'ye ye de örnek teşkil eder" diye konuştu. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Spor Trabzonspor'a 'Başkanlık Sistemi' Önerisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement