Trabzonspor Başkanı Usta: "Akyazı Stadı Trabzon'a Çok Yakışacak" - Son Dakika
Güncel

Trabzonspor Başkanı Usta: "Akyazı Stadı Trabzon'a Çok Yakışacak"

Trabzonspor Başkanı Usta: "Akyazı Stadı Trabzon\'a Çok Yakışacak"

Trabzonspor Kulüp Başkanı Muharrem Usta, Akyazı Stadı'nın ortaya çıkması için yıllardır çok büyük emek harcandığını belirterek, "Çok zor dönemlerden geçilerek bu stat ortaya çıktı.

09.12.2016 18:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Trabzon spor Kulüp Başkanı Muharrem Usta, Akyazı Stadı'nın ortaya çıkması için yıllardır çok büyük emek harcandığını belirterek, "Çok zor dönemlerden geçilerek bu stat ortaya çıktı. Trabzon'a böyle bir stat çok yakışacak" dedi.

Trabzonspor'un 18 Aralık'ta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da katılımıyla açılışı gerçekleştirilecek olan yeni stadı Akyazı'da, Trabzon Valisi Yücel Yavuz, TOKİ Başkanı Ergün Turan, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan ve Trabzonspor Başkanı Muharrem Usta ile birçok bürokrat ve yönetici incelemelerde bulundu.

YAVUZ: "AÇILIŞA YOĞUN KATILIM OLACAK"

Trabzon Valisi Yücel Yavuz, 18 Aralık'ta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Katar emirinin katılımıyla Akyazı'da muhteşem bir açılışın gerçekleştirileceğini belirterek, "Açılış hazırlıkları tam kapasite devam ediyor. Hiçbir eksiğimizin olmasını istemiyoruz. Tüm futbol severleri, Trabzonsporluları, Trabzonluları 18 Aralık'taki açılışa bekliyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımız bu stadın açılışına özel bir önem veriyor. Katar emirinin de Akyazı Stadı'yla ilgili özel bir ilgisi olduğunu biliyoruz. Çok yoğun bir katılım olacak" dedi.

TURAN: "AKYAZI SADECE STAT DEĞİL BİR SPOR KOMPLEKSİDİR"

TOKİ Başkanı Ergün Turan da, Akyazı Stadı'nda çalışmaların şu an için kendi açılarından tamamlandığını belirterek şunları söyledi:

"Bu stat Türk mühendisliği açısından çok önemli bir eserdir. Akyazı sadece stat değil bir spor kompleksidir. Karadeniz'e gelen birçok sporseverin gezmekten çok keyif alacağı bir yer olacak. Sayın Cumhurbaşkanımız, TOKİ Başkanı olduğumdan beri sık sık buradaki çalışmaları sorup bilgi aldı. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanımız Berat Albayrak ile İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu da bu süreci yakından takip etti. Burada yatıp kalkan, bu stadı hazır hale getiren mühendislerimize ve herkese teşekkür ediyorum. Hayırlı uğurlu olsun."

BAYKAN: "TRABZON BİR KOMPLEKS KAZANDI"

Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan da, Trabzon'un modern bir tesis kazandığına dikkat çekerek, "Trabzon sadece bir stat veya tesis kazanmadı, bir kompleks kazandı. Dünyada denizin üzerine yapılmış çok modern bir tesis kazandı. Bu özelliğiyle de ülkemizde tek, dünyada da sayılı statlardan biri. Kazanılan bu tesiste emeği olan, emeği geçen herkese sonsuz teşekkür ediyorum. İnşallah Trabzonspor burada sayısız başarılara imza atar" ifadelerini kullandı.

GÜMRÜKÇÜOĞLU: "HERKESİ AÇILIŞA BEKLİYORUZ"

18 Aralık'ta yapılacak açılışa herkesi davet eden Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu da, "Stadın kuruluşunda, fikir aşamasında, üretim ve inşaat aşamasında emeği geçen, ucundan da olsa katkısı olan herkese teşekkürlerimizi bir borç biliyoruz. Tüm Trabzon halkını, bütün Türkiye'yi 18 Aralık'ta ki açılışa davet ediyoruz" dedi.

USTA: "TRABZON'A BÖYLE BİR STAT ÇOK YAKIŞACAK"

Trabzonspor Kulüp Başkanı Muharrem Usta ise, Akyazı Stadyumu'nun açılışını yapacaklarını dile getirerek şöyle konuştu:

"Böyle muhteşem bir stadın ortaya çıkması için yıllardır çok büyük bir emek var. Tüm bu emekler, Türkiye'ye ve dünyaya mal olmuş Trabzonspor'un 50 yıllık mazisinden sonra yeni bir 50 yılına ışık tutacak olan, o 50 yıldaki şampiyonluklar gibi nice şampiyonlukların ortaya çıkmasına vesile olacak olan bir eseri ortaya çıkarma çabası. Çok zor dönemlerden geçilerek bu stat ortaya çıktı. Türkiye'de muhteşem statların ortaya çıkarılması noktasında muhteşem bir çalışma olduğunu söyleyebiliriz. Trabzon'a da böyle bir stat çok yakışacak."

"18 ARALIK'TA MUHTEŞEM BİR AÇILIŞ OLACAK"

Statta emeği geçen herkese teşekkür eden Usta, "Buradan Sayın Cumhurbaşkanımıza özel bir teşekkürümüz var. Çünkü olağanüstü bir desteği ve takibiyle bugünlere gelen bu stadın ana destekleyicisi olarak hep onu gördük. İşin biraz daha içine girdiğimizde Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanımız Berat Albayrak, İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu, Gençlik ve Spor Bakanımız Akif Çağatay Kılıç ve bürokratlarımızın da velhasıl arkada dev bir orduyla denizin üzerinde cansiperane çalışan işçilerimizle ortaya çıkan muhteşem bir stat. Herkese çok derinde ve içten teşekkürlerimizi sunuyoruz. 18 Aralık'ta muhteşem bir açılış olacak. Ardından Trabzonspor burada maçlarına başlayacak. Ondan sonrası artık bize düşüyor. Nice şampiyonluklar, muhteşem zaferler, arkadan gelen gençlerimizin gurur duyacağı bir tesisle Trabzonspor'u hazırlamak bize düşüyor. Her zerresine katkısı olan herkese bir kez daha teşekkür ediyoruz. Şehrimize ve ülkemize dünya spor tarihine katkıları olacak bu tesisimizin hayırlı uğurlu olmasını diliyorum."

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

Akyazı Stadı'ndan görüntüler

Yapılan açıklamalar

Detaylar

HABER: TOLGA SAĞLAM - KAMERA: SELÇUK BAŞAR - TRABZON/ DHA

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Trabzonspor Başkanı Usta: 'Akyazı Stadı Trabzon'a Çok Yakışacak' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement