Trabzonspor'da Yenilerin Gelmesi İçin Gidecekler Bekleniyor - Son Dakika
Spor

Trabzonspor'da Yenilerin Gelmesi İçin Gidecekler Bekleniyor

UEFA’nın Finansal Fair Play radarında bulunan Trabzonspor’da yeni transferlerin açıklayabilmek için takımdan ayrılacak futbolcuları bekliyor.

26.06.2016 13:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

UEFA'nın Finansal Fair Play radarında bulunan Trabzonspor'da yeni transferlerin açıklayabilmek için takımdan ayrılacak futbolcuları bekliyor.

UEFA'nın 2010 yılından itibaren uygulamaya koyduğu ve kulüplerin finansal durumlarını daha sağlıklı hale getirmeyi, mali açıdan belli kurallar koyarak aşırı harcamaları kontrol altına almayı amaçladığı Finansal Fair Play (FFP) kuralları radarında olan Trabzonspor, transferde titiz hareket ediyor. Gelecek sezon için kadrosuna katmayı düşündüğü 7-8 oyuncu için girişmelerini sürdüren Karadeniz ekibi, yenilerin takıma gelmesi için gidecek olan isimlerin takımdan ayrılmasını bekliyor.

YÖNETİM KADRODA EKSİLME OLMADAN TRANSFERLERİ DUYURMUYOR

Trabzonspor yönetimi kurduğu ekiple beraber uzun süredir yaptığı transfer taramasında son aşamaya geldi. 6 ile 8 arasında oyuncuyu kadrosuna katmayı planlayan Karadeniz ekibi anlaştığı isimler olsa da bu isimleri şimdilik açıklamaktan kaçınıyor. UEFA'nın belirlediği kurallar gereği hareket etmek durumunda olan bordo-mavililer kadroda düşünmediği isimleri göndermeden, anlaşmaya vardığı isimleri Trabzon'a getirmiyor. Bunun en belirgin örneği ise Kızılyıldız'dan Luis Ibanez'in transferi için görüşmelere başlandığını borsaya bildirse de oyuncuyla resmi olarak sözleşme imzalandığı duyurmadı.

TRANSFER BÜTÇESİ SON 7 SEZONUN EN DÜŞÜK BÜTÇESİ

Trabzonspor geçtiğimiz sezonların aksine bu sezon düşük bir transfer bütçesiyle hareket etmek zorunda kaldı. Sadri Şener ve İbrahim Hacıosmanoğlu dönemlerine bakıldığından bordo-mavililer, son yılların en sıkıntılı transfer sürecini geçiriyor. Yıllık maliyeti 110 milyon TL'yi bulan bir oyuncu grubunu elinde bulunduran Trabzonspor, bu rakamı 60 ile 65 milyon TL arasına indirecek. Kadroda hem maliyetleri hem de performansları açısından düşünülmeyen isimlerle yollarını ayırmak isteyen Trabzonspor, elindeki oyuncuları göndermeden anlaştığı isimleri resmi olarak duyurmakta zorlanıyor.

AYKUT DEMİR OSMANLISPOR YOLUNDA

Trabzonspor'un savunma oyuncusu Aykut Demir'in Süper Lig ekiplerinden Osmanlıspor ile söz kesti. Oyuncunun hafta başında kiralık olarak yeni kulübüyle anlaşması bekleniyor. İshak Doğan'ın da Kardemir Karabükspor ile anlaşmaya yakın olduğu belirtildi. Erkan Zengin'in kendisine kulüp baktığı belirtilirken, Teknik Direktör Ersun Yanal'ın kadroda düşünmediği Özer Hurmacı ve Sefa Yılmaz'ın gitmek istemedikleri öğrenildi.

CAVANDA VE DOUGLAS GİDECEK OLAN İLK İSİMLER

Trabzonspor, yeni sezonda kadroda düşünmediği sağ bek Luis Cavanda ve savunma oyuncusu Douglas Franco Teixeira ile yollarını ayırıyor. Bordo mavililerin Cavanda'nın transferi için İspanya ve Alman Kulüpleriyle görüşme halinde. Douglas için Portekiz ekibi Sporting Lizbon ile el sıkışan Trabzonspor'un bu transferlerde kasasına 3 milyon 500 bin Euro civarında bir rakam sokmayı hedefliyor. - TRABZON

Kaynak: İHA

Son Dakika Spor Trabzonspor'da Yenilerin Gelmesi İçin Gidecekler Bekleniyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement