Trabzonspor-Fenerbahçe Maçının Tatil Edilmesi - Son Dakika
Güncel

Trabzonspor-Fenerbahçe Maçının Tatil Edilmesi

Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, tatil edilen Trabzonspor-Fenerbahçe maçıyla ilgili hem kendilerinin hem de bakanlığın incelemesi ve soruşturmasının söz konusu olduğunu belirterek, kendileri dahil kimin eksiği, hatası ve kusuru varsa bunun hesabını vereceğini söyledi.

26.04.2016 20:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, tatil edilen Trabzonspor- Fenerbahçe maçıyla ilgili hem kendilerinin hem de bakanlığın incelemesi ve soruşturmasının söz konusu olduğunu belirterek, kendileri dahil kimin eksiği, hatası ve kusuru varsa bunun hesabını vereceğini söyledi.

Öz, Hüseyin Avni Aker Stadı'nda Trabzonspor ile Fenerbahçe arasında oynanan ve 89. dakikada çıkan olaylar nedeniyle tatil edilen maçla ilgili Trabzon Gazeteciler Cemiyetinde basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Trabzonspor-Fenerbahçe maçlarının, geçmişten gelen birikimlerle bugüne kadar hep sıkıntılı olduğunu aktaran Öz, "Özellikle son 3 yılda, bir maç dışında sıkıntılı maçlar yaşadık. Bu maçta da benzer sıkıntıların olabileceğini hesap ettik. Bu maçtaki genel havada çok olumsuzluk yoktu ancak her şeye rağmen geçmişteki yaşanan olaylar ve gelişimden dolayı böyle bir hazırlığı da biz yapmıştık." dedi.

"Kendi güçlerimizin yanında bakanlığımızdan 600 kişilik takviye kuvvet de istedik" diyen Öz, şöyle devam etti:

"Bunlarla beraber, özel güvenlik personelimizle bin 261 resmi polisimiz, 600 de özel güvenlik personeliyle güvenliğimizi aldık. Bu güvenlikle takımın havaalanına gelişi, takımın otele intikali, otelden stada intikali, stattaki çevre emniyeti gibi güvenlik tedbirlerini bütün detaylarına göre planladık. Bir kaç hafta öncesinden itibaren bu konuda güvenlik birimlerimizle beraber toplantılar yaptık. Planlamalarımızın tekrar üzerinden geçtik ve gerekli çalışmalarımızı yaptık. Bunun dışında tabi Spor Güvenlik Kurulumuz da bu maçla ilgili gerekli detaylı çalışmaları öncesinde yaptı ve maç saatine gelindi."

Maç saatine kadar her şeyin normal olduğunu vurgulayan Öz, şunları kaydetti:

"Maçın başlangıcından 84 ile 85. dakikalarına kadar, gerek saha içerisinde gerek tribünlerde atılan bazı yabancı maddeler ve su dışında çok ciddi olumsuzluk ve gerginlik de yaşanmadı. Ancak 84. ile 85. dakikalara gelindiği zaman kale arkasındaki filelerin indirilmesi yönünde bir hareketlenme başladı. Bu hareketlenme öncesinde biz daha önceden de bütün tribünlerde ve bölgemizde olduğu gibi özetle o bölgede tedbirlerimizi almıştık. Görüntülere bakarsanız hem sağ köşesinde hem de sol köşesinde yeterli miktarda güvenlik personelimiz ve polisimiz de vardı. Ancak polislerin o aşamada müdahale süreci gerçekleşemediği için fileler indirilmiş oldu."

"Araştırma inceleme yapıyoruz"

Öz, olayın yaklaşık 85. dakikada olduğunu hatırlatarak, şunları kaydetti:

"Dedik ki 'Tribündeki polisler giremiyorsa araya, sahadaki polisler arkayı kapatsın'. Hepimizin bildiği gibi şeref tribünü tarafındaki polisler, kale arkasını büyük oranda kapattılar. Karşıdaki açık tribün tarafındaki polislerin o yarıyı da kapatması süreci arasında 2 ile 3 dakikalık bir boşluk oluştu. O boşluktan istifade eden o çocuk atladı ve ilk atlamayla hakeme saldırdı. O saldırının arkasından gerekli müdahaleler yapıldı ama iş işten geçmiş oldu."

Hakemlerin daha sonra soyunma odasına gittiğini ifade eden Öz, "O aşamadan sonra stat zaten dengeli bir şekilde boşaldı. Etraftaki güvenlik de ona göre alındı. Ben de hem geçmiş olsun demek, hem de durumu öğrenmek için hakemlerin yanına gittim. Sağlık veya diğer anlamda ihtiyaçları olup olmadığını, durumun ne olduğunu konuştuk. Çok ihtiyaçlarının olmadığını, oradaki soğuk uygulama ve benzeri çalışmalarla sürecin devam ettiğini söylediler. Hakeme fiziki müdahale olduğu için maçın tatil edilmesi durumunda olduklarını ifade ettiler ve maç tatil edildi." diye konuştu.

Öz, araştırma ve incelemelerin devam ettiğini işaret ederek, "Süreçte konu ile ilgili valilik olarak, planlama ve uygulama aşamasında güvenlik tedbirlerinin, eksiklik, aksaklık, hata ve kusur varsa, onla ilgili bir araştırma inceleme yapıyoruz. Bunun yanında bakanlığın da o anlamda bir araştırma incelemesi ve soruşturması söz konusu. Bu anlamda biz de dahil kimin eksiği, aksağı, hatası, kusuru varsa, herkes bu sürecin hesabını verecek." ifadelerini kullandı.

"Maç öncesinde de bazı kişiler hakkında işlem yapıldı"

Bir diğer konunun da olaya karışan çocukların, başkalarının Passolig kartını kullanması olduğuna dikkati çeken Abdil Celil Öz, "Burada kulüp yönetimimizin ve kulübün çalıştığı özel güvenlik şirketiyle ilgili konularda da değerlendirme ve çalışma yapmamız gerekir. Çünkü kanunun 5. maddesinde burada stat girişlerindeki kontrollerin, elektronik bilet ve Passolig uygulamalarının kulüp yönetimi tarafından ve onların özel güvenliği tarafından yapılması esastır." açıklamasında bulundu.

Öz, maç öncesinde de bazı kişiler hakkında işlem yapıldığını anlatarak, "Bunun dışında maç öncesinde yapılan güvenlik aramalarında 1 kişiye yasak madde sokmaktan, 6 kişiye alkollü bölgeye girmekten ve 34 kişiye de başkasının Passolig kartı ile stada girmeye çalışmaktan dolayı yapılan işlem söz konusu. Dolayısıyla burada tedbirler alındı, uygulanmak için gayret gösterildi." diye konuştu.

Fenerbahçe otobüsüne yapılan silahlı saldırı

Bir gazetecinin Fenerbahçe otobüsüne daha önce Sürmene'de yapılan silahlı saldırı olayını hatırlatması üzerine ise Öz, şunları kaydetti:

"Biz olayların delillerini, bulgularını, belgelerini, olay yerini toplayıp, adliyeye teslim ettikten sonra hele hele dava açılıp, iş mahkemeye intikal ettikten sonra iş adli süreçtir. Ondan sonraki süreçte ben delilleri, olay yerinde öncesinde, sonrasındaki bulguları tartışmadım. Çünkü o iş adli sürece girmiştir ve ondan sonra iş konusunda yorum yapmadım. Ben her konuda emniyet teşkilatımıza, güvenlik birimlerimize bu olayda aydınlatılması için her türlü imkanın kullanılması konusunda özel gayret gösterdim ve gösteriyorum. Çünkü bu bizim için, Trabzon için bir tür yükümlülük haline geldi. Bunun için ben şunu söyleyebilirim. Olayın olduğu andan itibaren yaklaşık 20 gün süresince Türkiye'de hiçbir suçun aydınlatılması için kullanılmayan bütün teknik ve imkanlar bu olay için kullanıldı."

"Tüfeğin üzerinde parmak izinin olmaması adli sürecin bir yerde tıkanmasına sebep oluyor" diyen Vali Öz, "Ancak farklı söylentileri değerlendirerek, bu konudaki çalışmalar devam ediyor." şeklinde konuştu.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Trabzonspor-Fenerbahçe Maçının Tatil Edilmesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Motosiklet sürücüsü, yaralanan kız arkadaşını bir an olsun yalnız bırakmadı
    04:23 Motosiklet sürücüsü, yaralanan kız arkadaşını bir an olsun yalnız bırakmadı

    Düzce'de ticari taksi, aynı istikamette giden motosiklete çarptı. Motosiklet sürücüsü, motosiklette yolcu konumunda bulunan yaralı kız arkadaşını ambulansa binerken bir an olsun yalnız bırakmadı. Kaza sonucunda 2 kişi yaralandı.

  • Düzce'de Ticari Taksi, Motosiklete Çarptı: Yaralı Kız Arkadaşını Yalnız Bırakmadı
    04:17 Düzce'de Ticari Taksi, Motosiklete Çarptı: Yaralı Kız Arkadaşını Yalnız Bırakmadı

    Düzce'de meydana gelen kaza sonucu ticari taksi ile motosiklet çarpıştı. Motosiklette yolcu olarak bulunan kız arkadaşı yaralanan sürücü, ambulansa binerken onu yalnız bırakmadı. Kaza sonrası yol trafiğe kapatılırken, inceleme başlatıldı.

  • Avustralya'da Kilise Saldırısı: En Az 4 Kişi Bıçaklandı
    03:34 Avustralya'da Kilise Saldırısı: En Az 4 Kişi Bıçaklandı

    Avustralya'nın Sydney kentinde bir kiliseye düzenlenen saldırıda piskopos dahil en az 4 kişi bıçaklandı. Polis, saldırganın gözaltına alındığını ve olayı bir 'terörist eylem' olarak değerlendirdiklerini açıkladı. Saldırının ardından kilisenin dışında toplanan yüzlerce kişi, saldırganın kendilerine verilmesini talep etti ve polisle çatıştı. İki polis yaralandı ve 20 polis aracı hasar gördü. Yaralıların hayati tehlikesi olmadığı bildirildi. Saldırının kişisel bir eylem olduğu belirtilirken, olaylar birbiriyle bağlantılı değil. Kilise saldırısının ardından güvenlik önlemleri alındı.

  • Şırnak'ın Uludere ilçesinde dereye düşen araçta 4 kişi hayatını kaybetti
    03:25 Şırnak'ın Uludere ilçesinde dereye düşen araçta 4 kişi hayatını kaybetti

    Uludere ilçesinde meydana gelen kazada, Ferhat Bilen'in kullandığı hafif ticari araç dereye düştü. İtfaiye ekipleri tarafından araçtan çıkarılan Abdulkerim Babat, Melek Soylu, Haşim Babat ve Sevim Demircioğlu hayatını kaybetti. Sevim Demircioğlu ise tedavi altına alındı.

  • Threads Uygulaması Türkiye'de Kullanılamayacak
    03:09 Threads Uygulaması Türkiye'de Kullanılamayacak

    Dünyada milyonlarca kayıtlı kullanıcısı olan uygulamanın Türkiye'de 1 milyonun üzerinde kullanıcıya ulaştığı belirtildi. Rekabet Kurumu tarafından alınan karar sonrası uygulama kullanıcılarına veda mesajı yolladı. Threads 29 Nisan 2024 tarihinden itibaren Türkiye'de kullanılamayacak.


Advertisement