Trabzonspor: "Fenerbahçe'yle Otyakmaz'ın Birbirini Savunması Normal" - Son Dakika
Güncel

Trabzonspor: "Fenerbahçe'yle Otyakmaz'ın Birbirini Savunması Normal"

Trabzonspor başkan Yardımcısı Yakup Aslan, "Fenerbahçe'nin şike olayında ismi geçen Sivasspor Başkanı Mecnun Otyakmaz'a destek vermesi normal. El ele içinde bulundukları durumdan kurtulmak için sağa sola çamur atmaya çalışıyorlar" dedi.

27.05.2014 13:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Trabzonspor başkan Yardımcısı Yakup Aslan, " Fenerbahçe'nin şike olayında ismi geçen Sivasspor Başkanı Mecnun Otyakmaz'a destek vermesi normal. El ele içinde bulundukları durumdan kurtulmak için sağa sola çamur atmaya çalışıyorlar" dedi.

DHA'YA AÇIKLAMA YAPTI

Yakup Aslan, DHA'ya (Doğan Haber Ajansı) yaptığı açıklamada Sivasspor Başkanı Otyakmaz ve Fenerbahçe Kulübü'nün şike süreciyle ilgili olarak yaptığı açıklamaları çok ciddiye almadıklarını söyledi. Fenerbahçe'nin şike yaptığının kesinleştiğini hatırlatan Yakup Aslan, daha sonra şunları söyledi:

"BEYHUDE ÇABALAR"

"Mecnun Otyakmaz, UEFA'nın Sivasspor'u da şike süreci ile ilgili olarak incelemeye alması ve olası ceza nedeniyle böyle açıklamalar yapıyor. Onlar, (Bizim başımıza gelenlerde Trabzonspor'un UEFA ve CAS gibi kurullarda hak arayışının etkisi var) diye düşünüyorlar. Doğru, biz adaletin tecellisi için her türlü mücadeleyi veriyoruz. Adaletin tecellisi, (Şikede ismi geçen takımların cezalandırılması) ise herkes yaptığı hatanın cezasına katlanmalıdır. Biz bu konuda geri adım atmayız.  Sivasspor camiasının zarar görmesini istemeyiz. Şike olayına bulaşmadıklarına yönelik savunmalarını yaparlar ve umarız ki aklanırlar. Masumiyeti ve mağduriyeti kesinleşmiş olan Trabzonspor'a çamur atarak savunma yapmakla ne kendilerine bir yarar sağlayabilirler, ne de bize bir zarar verebilirler. Bunlar beyhude çabalardır."

"AVRUPA'DA BÜYÜK BİR HUKUK SAVAŞI VAR"

Şu anda Avrupa'da büyük bir hukuk şavaşı verdiklerini, çok güçlü bir hukuk birimi oluşturduklarını, Avrupa'nın en iyi spor avukatları ve hukuk bürolarıyla çalıştıklarını belirten Yakup Aslan, şöyle konuştu:

"Bu şekilde açıklamalar yaparak, (Belki Trabzonspor'un gardını düşürebiliriz ve adaletin tecellisi konusunda Türkiye ve Avrupa'da verdiği mücadeleyi sekteye uğratabiliriz) diye düşünüyorlar. Hedefleri bu. Adaletin tecellisinin her gün daha da yaklaşmakta olduğunu görenler, bu tür çirkin oyunlara başvurmakta. Fenerbahçe'nin şike olayında adı geçen Mecnun Otyakmaz'ın açıklamalarına destek vermesi gayet normal. El ele vermişler, içinde bulundukları durumdan kurtulmak için sağa sola çamur atmaya çalışıyorlar. Dolayısıyla Fenerbahçe ve Otyakmaz'ın birbirini savunması normal."

"ADRİAN, HENRİQUE, BOSİNGWA VE BOURCEANU'YU BIRAKMAYACAĞIZ"

Trabzonspor'da kalacak ve gitmesi muhtemel yabancı oyuncuların belli olduğunu da sözlerine ekleyen Yakup Aslan, bu konuda şu bilgiyi verdi:

"Takımda kesin tutmaya karar verdiğimiz yabancı futbolcular Adrian, Henrique, Bosingwa ve Bourceanu'dır. Bu 4 futbolcuyu bırakmak istemiyoruz. Bunların dışında Malouda'nın durumu belirsiz. Bu futbolcumuz hakkında kesin karar verilmedi. Malouda, Trabzonspor'u çok özümsemiş ve seven futbolculardan biridir. Ancak, (Ben dönmeyeceğim) diye tutturursa, oturup konuşuruz. Bir fırsatçılık yapıp buradan gitme zihniyetinde olan bir adam değil. Oynadığı maçlarda en iyi performansı ve antrenmanlarda en iyi gayreti sergileyen oyunculardan biriydi. Malouda rüştünü kanıtlamış bir futbolcu. Biz onu değerlendiremedik ve küstürdük. (Burada oynayabilirim, devam etmek istiyorum) derse biz de devamını isteriz."

"SERDAR BÜYÜK TAKIMDA OYNAYACAK KALİTEDE BİR FUTBOLCU"

Yakup Aslan, Elazığspor'un 24 yaşındaki orta saha oyuncusu Serdar Gürler ile ilgili olarak da, "Serdar için prensipte anlaşma sağladık. Kaliteli bir futbolcu. Serdar'ı geleceğe yatırım anlamında değil, direkt oynayacak bir oyuncu olarak alacağız. Kalitesi belli. Alt yapısını yurt dışında almış bir oyuncu" değerlendirmesinde bulundu.

"TEK HEDEF ŞAMPİYONLUK"

Şampiyonluğa oynayacak bir kadro kuracaklarını da ifade eden Yakup Aslan, şöyle devam etti:

"Biz bu sene şampiyonluğu, her zamankinden daha çok istiyoruz. Şampiyon olamazsak, görevi devreder gideriz. Hedefimizi öyle koyduk. Geleceğe yatırım, alt yapıdan olur. Dışarıdan adam alıp para verip geleceğe yatırım yapmak, bu aşamada bizim yapacağımız bir iş değil. 1461 Trabzon'un küme düşmesi tabi ki çok üzücü oldu ama alt yapıdan oyuncularımızı orada değerlendireceğiz."

"COLMAN'A TEKLİF YOK"

Arjantinli futbolcuları Gustavo Colman için kenhdilerine henüz gelen bir teklif olmadığını ifade eden Yakup Aslan, son olarak teknik direktör sorunun ise en kısa zamanda çözüme kavuşturulacağını söyledi. - Trabzon

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Trabzonspor: 'Fenerbahçe'yle Otyakmaz'ın Birbirini Savunması Normal' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı
    05:09 Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı

    Estetik operasyonlar nedeniyle 'Yerli Angelina Jolie' lakabını alan ünlü sanatçı Umut Akyürek, yakalandığı virüs nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Hastanede oksijen tüpüyle nefes alan sanatçı, herkese uyarılarda bulunarak kendilerine dikkat etmelerini söyledi. Umut Akyürek'in bir süre daha hastanede kalacağı ve sahne programlarını iptal ettiği öğrenildi.

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.


Advertisement