Trabzonspor Genel Sekreteri Meriç: "Yeni Sezondan Umutluyuz" - Son Dakika
Güncel

Trabzonspor Genel Sekreteri Meriç: "Yeni Sezondan Umutluyuz"

Trabzonspor Genel Sekreteri Meriç: "Yeni Sezondan Umutluyuz"

TRABZONSPOR Genel Sekreteri Gençağa Meriç, takıma katkı sağlayacak takviyeler yaptıklarını belirterek, "İyi ve karakterli bir kadro oluşturduk. Yeni sezondan umutluyuz" dedi.

04.08.2016 11:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

TRABZONSPOR Genel Sekreteri Gençağa Meriç, takıma katkı sağlayacak takviyeler yaptıklarını belirterek, "İyi ve karakterli bir kadro oluşturduk. Yeni sezondan umutluyuz" dedi.

DHA'ya açıklamalarda bulunan Gençağa Meriç, yeni sezon öncesi her şeyin güzel olacağına inandıklarını söyledi. Gerek ekonomi, gerekse de sportif açıdan iyiye doğru yol aldıklarını ifade eden Meriç, "Yeni sezon öncesi iyi yolda ilerliyoruz. İyi ve karakterli bir kadro oluşturduğumuzu düşünüyoruz. Ekonominin de sürdürülebilir hale gelmesi, Trabzonspor'un geleceği açısından önemli. Yeni sezondan umutluyuz. Taraftarın da bir beklentisi var. Bu çerçevede hem ekonomi, hem de sportif açıdan iyiye doğru ilerliyoruz" diye konuştu.

"DİSİPLİNSİZLİĞE TAVİZ YOK"

Geçen yıldan çok daha farklı bir kimliğe büründüklerini belirten Meriç, "Genç ve dinamik bir takımımız var. Oyuncular arasında da müthiş bir uyum gözleniyor. Sporcularımız mücadele ediyor, yardımlaşıyor. Genç oyuncularımız da çok iyi. Hocamızın onlardan beklentileri fazla. Bu takıma yeni oyuncular da katılacak. Bunlarla birlikte çok iyi bir takım izleyeceğimize inanıyorum. Geçen yıldan çok farklı bir oyuncu profili var. Takım içerisinde kimsenin huzursuzluk çıkmasına müsaade etmeyiz. Bu konuda kesin kararlıyız. Ersu hoca herkesin ne yaptığını çok iyi izliyor. Herkese hatasını hissettiriyor. Gerekli müdahaleyi de yapıyor" ifadelerini kullandı.

"HEDEF BÜTÇEYE UYGUN HAREKET EDİYORUZ"

Transfer çalışmalarının devam ettiğini ve bir sağ bek oyuncusu daha alacaklarını söyleyen Gençağa Meriç, "Sağbek için görüştüğümüz oyuncular var. Kısa sürede transferi noktalamayı planlıyoruz. Transfer çalışmalarını yürütürken de UEFA kriterlerini dikkate alıyoruz. Şu ana kadar yapılan transferler, UEFA'ya verdiğimiz taahhütü aşmıyor. Yıllık gelirimizi 90 milyondan 130 milyona çıkarmayı hedefliyoruz. Buna göre de harcama yapıyoruz. Geçmiş dönemden olan borçlar nedeniyle müthiş bir hacizle karşılaşmıştık. Oyuncuların serbest kalma tehlikesi vardı. Güzel bir yapılandırmayla rahat bir nefes aldık. Gelirlerimizi artırıcı projeler üzerinde çalışıyoruz. Localar, kombineler, yeni stat gelirleri, yeni sponsorlar olacak. UEFA hedef bütçeye uyulmasını istiyor. Biz de her şeyi gözden geçiriyoruz. Hiçbir sorun yok" dedi.

YAŞ ORTALAMASI DÜŞÜYOR

Bu arada, geride kalan sezonda 33 yaşındaki Bosingwa, 32 yaşındaki Cardozo, 31 yaşındaki Fatih ile 30 yaşındaki Erkan gibi tecrübeli oyuncuları kadrosunda bulunduran ve yaş ortalaması 25,4 olan Trabzonspor, yeni sezona daha genç bir kadroyla başlamayı hedefliyor. Genç ve gelecek vadeden transferlerin yanı sıra tecrübeli savunma oyuncusu Jan Durica'yı da kadrosuna katarak genç oyunculara ağabeylik yapmasını hedefleyen bordo mavililerin, yeni sezonda yaş ortalamasını 24,5'lere kadar indirmeyi planladığı belirtildi. Karadeniz ekibinde şu an kadrodaki en tecrübeli isim 34 yaşındaki Durica olurken, takımın en genç ismi konumunda ise 17 yaşındaki Abdülkadir Ömür yer alıyor.

FORVETTE REKABET ARTACAK

Trabzonspor'da yeni sezon öncesi her mevkide alternatifler artarken, geride kalan sezonda forvet hattında yaşanan imkansızlıkta yerini rekabete bırakacak. Hyun-Jun Suk ve Ramil Sheidaev transferlerinin yanı sıra Dame N'doye'nin de takıma katılması, forvet oyuncularını sıkı bir rekabete itecek. Bordo mavili takımda Muhammet Demir ile genç oyuncu Muhammet Beşir de rekabetin içinde olacak isimler arasında yer alıyor. Forvet bölgesi için elinde 5 ayrı alternatifi bulunan Teknik Direktör Ersun Yanal ise, yeni sezon öncesi formanın oldukça pahalı olacağına dikkat çekiyor.

- Trabzon

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Trabzonspor Genel Sekreteri Meriç: 'Yeni Sezondan Umutluyuz' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement