Trabzonspor-Osmanlıspor Maçının Ardından - Son Dakika
Güncel

Trabzonspor-Osmanlıspor Maçının Ardından

Trabzonspor-Osmanlıspor Maçının Ardından

Trabzonspor-Osmanlıspor maçının ardındanTolga SAĞLAMTRABZON, (DHA) -Trabzonspor Teknik Direktörü Ersun Yanal, Türkiye'nin en iyi takımlarından birine karşı oynadıklarını, eksiklerini çok iyi bildiklerini, biraz zamana ihtiyaç duyduklarını söyledi.

11.09.2016 21:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Trabzonspor-Osmanlıspor maçının ardından

Tolga SAĞLAMTRABZON, (DHA) -

Trabzonspor Teknik Direktörü Ersun Yanal, Türkiye'nin en iyi takımlarından birine karşı oynadıklarını, eksiklerini çok iyi bildiklerini, biraz zamana ihtiyaç duyduklarını söyledi.

Rakibin gücüne önlem almak adına çıkarken top kaybının çok önemli olduğuna maç öncesi değindiklerini belirten Yanal, Çıkarken top kaybı ile oyunun avantajlı olabileceğimiz yerinde geriye düştük. Ön tarafta etkisiz kaldık. Rakip oldukça yaslanarak oynadığı için onun dediği oldu. Bir taraftan da istediğimiz, arzu ettiğimiz oyun kalitesini ortaya koymak adına yaptığımız çabanın daha hızlı geriye gelmesi gerekiyor. Emekleyen bir takımız. Ayağa kalkmamız gerekiyor. Nasıl ayağa kaldıracağımızı, takım içinde bir an önce çözmemiz gerekiyor. Devreye kadar bu oyuncularla gideceğiz dedi.

'EKSİKLERİMİZİ BİLİYORUZ'

Takımın eksiklerini çok iyi bildiklerini dile getiren Yanal, Futbolcularımızın, özellikle de ileridekilerin performansı daha hızlı yukarıya çekmememiz gerekiyor. Ofansif gücümüzü bugün daha çok ayağa kaldıracak teşebbüsü, cesareti oyuncularımızdan beklerdim. Bunu yapabilecek kalitede oyuncularımız var. Önümüzdeki haftalarda artık bunu kullanıp en iyi şekilde süreci hızlandırmamız gerekiyor. Bu zor bir süreç. Bu dönemde zorluklara karşı durmak zorundayız. Bu takımın gereklerini ve eksiklerini çok iyi biliyoruz ifadelerini kullandı.

'MALİ YAPIYA UYGUN OLMAYAN TRANSFER YAPILMAYACAK'

Trabzonspor'un mali yapısına uygun olmayan transferler yapılmayacağına da dikkat çeken Yanal, şunları söyledi

Bu zaman dilimi bir süreç, bunu göreceğiz. En iyi şekilde belli bir noktaya gelecek takım yaratacağız. Başkanımızın vermiş olduğu beyanatlara istianeden şu anda oldukça fazlasıyla mali iyileşmeler var. Bu iyileşmelerin devamını, sürekliliğini takımdaki sonuçlarla almak zorundayız. Bunun için bize biraz toleransla davranırsanız iyi olacağını düşünüyorum.

AKÇAY TRABZONSPOR İLE İLK HAFTALARDA OYNAMANIN AVANTAJINI YAŞADIK

Osmanlıspor Teknik Direktörü Mustafa Reşit Akçay ise Trabzonspor'un iyi bir takım olduğunu, ilk haftalarda bordo mavili takım ile oynamanın avantajını yaşadıklarını söyledi. Trabzonspor'un geçmişe göre oyun anlayışında ciddi değişiklikler olduğunu belirten Akçay, Maç öncesi kadrolar elimize geçtiğinde üçlü oynayacak bir Trabzonspor hayal ettik. Kendi planlarımızı da ona göre yaptık. Rakip takımda Mustafa'nın çok kenarda kalması bizi biraz daha cesaretlendirdi. Özellikle savunmanın kenarına ya da arkasına yapacağımız eylemlere yoğunlaştık. Trabzonspor'un beklere yaptığı yardımın da az olması bizi orada daha da cesaretlendirdi ve merkeze girişlerimiz biraz daha iyi oldu. Trabzonspor'un geçmişe göre değişen bir oyun anlayışı var. Rakibin sıkıştırdığı alanlardan iyi çıktığımızı düşünüyorum. Güçlü bir takıma karşı kazandık. Çok mutluyuz. Perşembe günü oynayacağımız Avrupa maçı öncesi bize özgüven aşıladı. Trabzonspor'a da başarılar diliyorum dedi.

'ZAMANLA DOĞRU İŞLER OLACAK'

Akçay, Akyazı Stadı'ndan kombine aldığını ancak bu tür kişisel konuları dile getirmek istemediğini kaydetti. Trabzonspor ile erken oynamanın avantajını yakaladıklarını da dile getiren Akçay, şunları söyledi

Trabzonspor'un stoperlerinin ağır olması bizim hızlı oyuncularımız için avantaj teşkil etti. Trabzonspor geçmişe döneme nazaran sahada duruş biçimi, hareketliliği ve zorlayıcılığı çok yüksek bir seviyeye gelmiş. İyi de bir hocaları var. Zaman içerisinde doğru işler olacağına inanıyorum. Biz şu anda Trabzonspor ile erkenden oynamanın avantajını yaşadık diye konuştu.

'TRABZONSPOR'UN BAŞINA BİR DAHA GEÇMEM'

Osmanlıspor'u prestijli bir takım olarak bırakarak Trabzon'a dönmeyi hayal ettiğini ifade eden Akçay, şöyle konuştu

Benim için lig çok önemli. Avrupa benim için önemli değil. Ligdeki prestij, ligde kalıcı bir Osmanlıspor bırakıp şapkamızı önümüze koyup Trabzon'a döneceğim. Allah'ın kulu beni Trabzonspor'un başına getiremez. Altyapı için bir açık kapı bırakıyorum. Onun dışında umrumda değil. Bu Trabzonspor'u sevmediğim ya da dert etmediğim anlamına gelmez.

Akçay, Trabzonspor'da doğru işler yapan bir yönetim, şampiyonluk yaşayan tecrübeli bir teknik adam ve sabırsız bir seyirci topluluğunun olduğunu da sözlerine ekledi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Trabzonspor-Osmanlıspor Maçının Ardından - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement