Trabzonspor, UEFA Avrupa Liginde Gruplara Kalmayı Başardı - Son Dakika
Spor

Trabzonspor, UEFA Avrupa Liginde Gruplara Kalmayı Başardı

Trabzonspor, UEFA Avrupa Liginde Gruplara Kalmayı Başardı

UEFA Avrupa Ligindeki temsilcimiz Trabzonspor, 2-0 biten ilk maçın rövanşında Rostov ile 0-0 beraberle kalarak gruplara kalmayı başardı.

28.08.2014 22:17  Güncelleme: 23:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

UEFA Avrupa Ligi'ndeki temsilcimiz Trabzonspor, 2-0 biten ilk maçın rövanşında Rostov ile 0-0 beraberle kalarak gruplara kalmayı başardı.

Hüseyin Avni Aker'de oynanan maçta yeni transferleri Medjani ve Oscar Cardozo'nun golleriyle 2-0 galip gelen Trabzonspor, Rusya'da 0-0'lık sonuçla Avrupa Ligi gruplarına kalmayı başardı.

Kadrosunda 8 sözleşmeli yabancı oyuncu bulunduran bordo-mavililerde maça sadece, Cezayirli oyuncular Belkalem ve Medjani ilk 11'de başladı. Oscar Cardozo'nun da yedek kulübesinde yer almasıyla 18 kişilik maç kadrosunda 3 yabancı oyuncu yer aldı.

Bosingwa, Constant ve uzun süreli sakatlığı bulunan Bourcea'nun yanı sıra Karadeniz ekibinde, Colman ve Malouda kadro dışı bırakılmıştı.

ROSTOV ETKİLİ BAŞLADI

Maça hızlı başlayan ev sahibi ilk maçta aldığı dezavantajın etkisini üstünden atmak için kanatlardan etkili olmayı denedi. Rostov'un deneyimli isimlerinden Kalachev ile sağ kannadı iyi kullanan ev sahibine Trabzonspor, sert savunmasıyla karşılık verdi.

Rostov'da ilk yarım saatin en etkili isim Afrikalı futbolcu Kanga'ydı. Orta sahadan kaptığı toplarla Trabzonspor, savunmasına zor anlar yaşatan Kanga'yı Aykut savunmakta çok zorlandı.

KORNER ÜSTÜNE KORNER

Rus temsilcisi baskılı oyununu ilk yarım saatin ardından devam ettirdi. Milic ve Kalachev'in baskılı oyunuyla pozisyon bulan ev sahibinin yakaladığı pozisyonlarda Onur Kıvrak kalesinde devleşti.

İlk yarıda tam 11 korner bulan ev sahibi ekipte Torbinski duran topları çok etkili kullandı. 30'da sağ kanattan Torbinski'nin kullandığı topta Onur çok iyi yükseldi ve topu çeldi. Pozisyonun devamında sakatlanan onur kısa bir süre sonra oyuna devam edebildi.

İlk yarının sonuna doğru Rostov yakaladığı pozisyonları gole çeviremeyince iki ekip soyunma odasına 0-0'lık skorla girdi.

RUSLAR ÇOK HEVESLİ

İkinci yarıyla birlikte Rus ekibi, ilk yarıda olduğu gibi var gücüyle Trabzonspor'un üstüne gitmeyi sürdürdü.Ortov'un orta saha oyuncusu  Maksim Grigorev 54'te sert bir şut çıkardı fakat top direkten döndü.

Hız kesmeyen Rostov, 60'da orta sahada bir serbest vuruş kazandı. Duran topların etkili ismi Torbinski'nin ceza sahasına gönderdiği topta ilk bir saatin başarılı ismi Onur yine rakip takıma izin vermedi.

FIRTINA DENGELEDİ

Maçın son yarım saatine oyunu dengeleyen Trabzonspor'da Sefa Yılmaz'ın yerine Oscar Cardozo oyuna girdi.

Kontra ataklarla pozisyon arayan temsilcimiz Cardozo ile birlikte defanstan gelen toplarla etkili oldu. 77'de defanstan atılan uzun top Cardozo'da kaldı. Paraguaylı yıldız sağdan bindiren Zeki'yi gördü, kaleciyle başbaşa kalan Zeki vuruşunu yaptı ama auta çıktı.

Maçın kalan bölümlerinde Rostov yine baskılı oynadı ama savunmada harika işler çıkaran Trabzonspor'a gole izin vermedi ve maç 0-0 bitti.

Trabzonspor bu skorla UEFA Avrupa Ligi gruplarına kaldı.

Trabzonspor'un UEFA Avrupa Ligi gruplarındaki yarın çekilecek kuranın ardından belli olacak.

Kaynak: Goal.Com

Son Dakika Spor Trabzonspor, UEFA Avrupa Liginde Gruplara Kalmayı Başardı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Gaziantep FK, Kasımpaşa maçı için hazırlıklarını tamamladı
    18:54 Gaziantep FK, Kasımpaşa maçı için hazırlıklarını tamamladı

    Gaziantep FK, Trendyol Süper Lig'in 33. haftasında yarın evinde Kasımpaşa ile yapacağı maçın hazırlıklarını tamamladı. Teknik direktör Selçuk İnan yönetiminde gerçekleştirilen antrenman, yaklaşık 1 saat 15 dakika sürdü. Isınma ve 5'e 2 pas çalışmalarının ardından maçın son taktik çalışmaları gerçekleştirildi. Gaziantep FK, bu antrenmanla birlikte hazırlıklarını tamamlayarak maç saatini beklemeye başladı.

  • Karaman'da Küçükler ve Yıldızlar Satranç Şampiyonası Başladı
    18:43 Karaman'da Küçükler ve Yıldızlar Satranç Şampiyonası Başladı

    Türkiye Satranç Federasyonu faaliyetleri içinde yer alan Küçükler ve Yıldızlar Satranç Şampiyonası, Karaman'da başladı. Lütfi Elvan Fuar ve Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilen şampiyonaya, 78 takım ve 400 sporcu katıldı. Türkiye Satranç Federasyonu Başkanı Gülkız Tulay, organizasyonda elde ettikleri başarıların yanı sıra yetiştirdikleri sporcularla tüm dünyada ilgiyle takip edildiklerini vurguladı. Turnuvada dereceye giren sporcular, Avrupa Genç Takımlar Satranç Şampiyonası'nda ülkemizi temsil etme hakkı kazanacak.

  • Hatay Dörtyol'da 23 Nisan etkinlikleri kapsamında güreş ve masa tenisi müsabakaları düzenlendi
    18:33 Hatay Dörtyol'da 23 Nisan etkinlikleri kapsamında güreş ve masa tenisi müsabakaları düzenlendi

    Hatay'ın Dörtyol ilçesinde, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında düzenlenen spor müsabakalarında 330 öğrenci güreş ve masa tenisi yarışmalarına katıldı. Dereceye giren sporcular, 23 Nisan'da yapılacak törende ödüllerini alacak.

  • Kilis Belediye Başkanı Hakan Bilecen: Borçlarımızı ödeyeceğiz
    18:08 Kilis Belediye Başkanı Hakan Bilecen: Borçlarımızı ödeyeceğiz

    Kilis Belediye Başkanı Hakan Bilecen, "Ayın birinde GAZDAŞ'ın doğal gaz tedarikçisinin Kilis Belediyespor'a ait 19 aylık doğal gaz faturası yüzünden daha mazbatamı almadan, doğal gazını kesmesi ve futbolcularımızın, çocukların, gençlerin soğuk suyla duş almak zorunda kalması bizi üzdü. Görüşme yaptık, borcun yarısını ödedik bütçemiz nezdinde doğal gazı geri açtırdık" dedi.


Advertisement