Trabzonspor'un Tepki Gösterdiği Eğitim Semineri - Trabzon Baro Başkanı Öngöz - Son Dakika
Güncel

Trabzonspor'un Tepki Gösterdiği Eğitim Semineri - Trabzon Baro Başkanı Öngöz

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : Salondan ve katılımcılardan detay -Öngöz'ün açıklaması Trabzonspor'un tepki gösterdiği eğitim semineri Trabzon Barosu Başkanı Öngöz: "Hocalarımız bir bilim adamı, taraftar ya da taraf değil. Bilim adamından herkes istifade eder, etmelidir.

30.04.2016 16:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

Salondan ve katılımcılardan detay

-Öngöz'ün açıklaması Trabzonspor'un tepki gösterdiği eğitim semineri

Trabzon Barosu Başkanı Öngöz:

"Hocalarımız bir bilim adamı, taraftar ya da taraf değil. Bilim adamından herkes istifade eder, etmelidir. Aksine olan düşünceleri biz kabul etmiyoruz, doğru bulmuyoruz, bağnazlık olarak değerlendiriyoruz"

"Nitekim biz burada şikeyi konuşacak da değiliz. CMK'yı konuşacağız ve buradan öğrendiğimiz bilgilerle şehrimizdeki insanlara daha iyi hizmetler vermeyi arzuluyoruz"

Trabzon Barosu Başkanı Orhan Öngöz, Trabzonspor Kulübünün tepki göstermesi üzerine baro tarafından düzenlenen seminerdeki konuşmacıların değiştirilmesine ilişkin, "Hocalarımız bir bilim adamı, taraftar ya da taraf değil. Bilim adamından herkes istifade eder, etmelidir. Aksine olan düşünceleri biz kabul etmiyoruz, doğru bulmuyoruz, bağnazlık olarak değerlendiriyoruz." dedi.

Öngöz, kentteki otelde düzenlenen "CMK Uygulamaları-İstinaf Semineri" öncesi gazetecilere yaptığı açıklamada, seminerin, Türkiye Barolar Birliği ile Trabzon Barosunun ortaklaşa düzenlediği mesleki eğitim çalışması olduğunu söyledi.

Öngöz, "Katılımcılar, Türkiye'nin hatta dünyanın tanıdığı değerli hukukçulardı ancak burada birtakım benimsemediğimiz, tasvip etmediğimiz tepkilerden ve özellikle Trabzonspor Kulübünün bir anlamda bu sokak terörüne teslim olmasından dolayı, sitesinde buna yer vermesinden sonra Türkiye Barolar Birliği, kendi tasarrufuyla misafirlerimizde birtakım değişiklikler yaptı. Bundan dolayı üzgünüz." ifadelerini kullandı.

Eğitimin devam ettiğini belirten Öngöz, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bu durum şehrin, meslektaşlarımızın kaybıdır. Üzgün olduğumu tekrar ifade etmek isterim. Katılımcıları Türkiye Barolar Birliği belirliyor. Biz ihtiyaçlarımızı, beklentilerimizi iletiriz, onlar da buna göre takvimler çerçevesinde programı ortak olarak teyit eder ve uygularız. İlk isimler bize ulaştığında çok mutlu olduk. CMK, ceza hukuku ve istinaf konusunda belirlenen misafirler, Türkiye'nin ve dünyanın tanıdığı, bildiği isimlerdi. Onlardan istifade edecektik. Pek çok meslektaşımız, adı geçen hocalarımızın öğrencisiydi. Onları görecekleri için de ayrıca mutluydular ama bu olmadı. Bundan dolayı üzgünüz."

"Tepkilerin bu noktaya geleceğini düşünmedim"

Öngöz, bir hususun dikkatlerden kaçtığına işaret ederek, "Hocalarımız bir bilim adamı. Taraftar ya da taraf değil. Bilim adamından herkes istifade eder, etmelidir. Aksine olan düşünceleri biz kabul etmiyoruz, doğru bulmuyoruz, bağnazlık olarak değerlendiriyoruz. Tepkilerin bu noktaya geleceğini düşünmedim. Ben Trabzon halkının esasında hocalara bir tepki duyduğunu düşünmüyorum. Dar bir kesimin böyle bir tepki gösterdiğini ve bu tepkinin anlamsız olduğunu düşünüyorum." değerlendirmesinde bulundu.

Söz konusu tepkinin, Trabzon'u temsil eden insanlara ait olmadığını vurgulayan Öngöz, "Dar bir kesimden gelen tepkidir. Hocalarımızın bir akademisyen, bilim insanı olduğunu bilen, değerlendiren kimsenin böyle bir programa 'hayır' demesi zaten mümkün olmaz. Nitekim biz burada şikeyi konuşacak da değiliz. CMK'yı konuşacağız ve buradan öğrendiğimiz bilgilerle şehrimizdeki insanlara daha iyi hizmetler vermeyi arzuluyoruz." şeklinde konuştu.

Öngöz, seminer hakkında da bilgi vererek, konuşmasını şöyle tamamladı:

"Program kapsamında CMK uygulamalarını, yakalama, gözaltı ve sorgu süreçlerini değerlendireceğiz. Ardından da kanun yolları içerisinde yeni uygulamaya geçecek istinaf sürecini hocalarımız anlatacak. Öğreneceğiz, istifade edeceğiz ve bu sayede hizmet verdiğimiz insanlar daha iyi hizmet alacaklar. Mesleğe yeni başlayan arkadaşlarımıza da CMK görevlendirmelerinde sertifika şartımız var. Sertifika almadan görevlendirme yapmıyoruz.

Onun için de arkadaşlarımızı temel bir eğitimden geçiriyoruz. Bu eğitimler bizim olmazsa olmazlarımızdır."

Program, daha sonra Askeri Yargıtay Onursal Başkanı Fahrettin Demirağ, Askeri Yargıtay 3. Daire Üyesi Tanju Sarıgül ile Edirne Barosu avukatlarından Rıfat Çulha'nın sunumuyla devam etti.

Trabzonspor Kulübünce, Prof. Dr. Ayşe Nuhoğlu ile Prof. Dr. Feridun Yenisey'in katılımıyla düzenlenecek seminere tepki gösterilerek, "Söz konusu iki ismin 'yeniden yargılama yapılmalı' şeklinde verdiği mütalaa, şike davasına gerekçe yapılmış ve bu durum Trabzonspor camiasında infiale yol açmıştır." açıklamasında bulunulmuş, ardından da Türkiye Barolar Birliğince kentte olumsuzluk yaşanmaması için katılımcılar değiştirilmişti.

Trabzonspor\'un Tepki Gösterdiği Eğitim Semineri - Trabzon Baro Başkanı Öngöz
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Trabzonspor'un Tepki Gösterdiği Eğitim Semineri - Trabzon Baro Başkanı Öngöz - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.

  • İzmir'de motosiklet ile otomobil çarpıştı: Sürücü ağır yaralandı
    02:03 İzmir'de motosiklet ile otomobil çarpıştı: Sürücü ağır yaralandı

    İzmir'in Konak ilçesinde, otomobil ile çarpışan motosikletin sürücüsü ağır yaralandı. Olayda motosiklet sürücüsü E.Ö. hayati tehlike altında olduğu için Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı. Otomobil sürücüsü ise ifadesi alınmak üzere emniyete götürüldü.


Advertisement