Trademaster Yatırım Ligi Başladı - Son Dakika
Güncel

Trademaster Yatırım Ligi Başladı

Trademaster Yatırım Ligi Başladı

21 Nisan tarihinde başlayan TradeMaster Yatırım Ligi 4 hafta sürecek.

22.04.2014 12:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İş Yatırım'ın üniversiteler arası borsa yarışması TradeMaster Yatırım Ligi başladı.

İş Yatırım'ın, teorik bilgilerin pratik uygulama ile verimli bir şekilde birleşmesini sağlamak amacıyla, önde gelen üniversitelerle işbirliğine giderek başlattığı TradeMaster Kampüs projesi, üniversiteler arası düzenlenen yarışmalar ile devam ediyor.

21 Nisan tarihinde başlayan TradeMaster Yatırım Ligi 4 hafta sürecek.
Sermaye piyasalarının öncü ve lider kuruluşu İş Yatırım Menkul Değerler, akademi ve iş dünyasını bir araya getiren TradeMaster Kampüs projesi kapsamında genç neslin finansal piyasalarda bilinçli yatırım yapmasını teşvik etmek amacı ile pay piyasası ve foreks piyasalara yönelik iki yarışma düzenliyor.

Projeye katılan Boğaziçi, Bilgi, Bilkent, ODTÜ, İzmir Ekonomi ve Yaşar üniversitelerinin oluşturacağı öğrenci takımları BİST 100 paylarında işlem yaparak mutlak getiri ve risk ayarlanmış getirilerini maksimize etmeye çalışacaklar. Takımlar, 100,000 TL'lik sanal bakiye ile başlayacakları yarışmada, haftalık bazda ve bütün yarışma süresince portföylerinde sağlamış oldukları Mutlak Getiri ve Sharpe Rasyo Bazındaki Risk Ayarlanmış Getiri olmak üzere iki kritere göre puan alacaklar. Her hafta, sonuçları ve sıralamaları, basın, internet ve sosyal medya aracılığıyla açıklanacak olan yarışmada öğrenciler gerçek veriler ile piyasa deneyimi kazanırken, rekabet ruhunu da yaşayacaklar. Yarışma sonunda yapılacak toplantılarda akademisyenler ve İş Yatırım uzmanları, takımların performanslarını ve yatırım stratejilerini değerlendirecekler.

Foreks piyasalara artan ilgi nedeniyle Bilkent ve Yaşar Üniversiteleri'nde de öğrenciler TradeMasterFX platformu ile EUR/USD, EUR/TL, USD/TL başta olmak üzere birçok farklı döviz paritesinde kaldıraçlı işlemler yaparak, getirilerini maksimize etmeye çalışacaklar. 100,000 USD'lik bir başlangıç parasıyla kurgulanmış olan foreks yarışması da yine 21 Nisan – 16 Mayıs tarihleri arası sürecek.

Yarışmalar sonunda ilk üçe girecek öğrencilere, başta İş Yatırım'da staj imkanı ve akıllı mobil cihazlar olmak üzere çeşitli ödüller verilecek.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Trademaster Yatırım Ligi Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement