Trafik Kaza Analiz Sistemi Projesi - Son Dakika
Yerel

Trafik Kaza Analiz Sistemi Projesi

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) ve İl Emniyet Müdürlüğünce yürütülen Trafik Kaza Analiz Sistemi (TKAS) Projesi ile trafik kazalarında önleyici tedbirlerin alınması amaçlanıyor.

02.09.2015 17:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) ve İl Emniyet Müdürlüğünce yürütülen Trafik Kaza Analiz Sistemi (TKAS) Projesi ile trafik kazalarında önleyici tedbirlerin alınması amaçlanıyor.

Doğu Marmara Kalkınma Ajansının (MARKA) desteğiyle geliştirilen proje ile trafik kazalarında önleyici tedbirlerin alınması kolaylaşacak.

Sakarya'daki trafik kaza tutanaklarının elektronik ortama aktarılmasının temel alındığı sistemle verilerin, görsel olarak haritalandırılması, istatistiki, iş zekası teknikleri ile esnek raporlanması sağlanacak. Bu sayede trafik kazalarının nedenleri belirlenerek, önleyici tedbirler alınacak.

Proje ile kaza tutanağında bulunan yaklaşık 150 veri alanı kullanılarak, meydana gelen trafik kazaları çeşitli özelliklere göre detaylı olarak analiz edilebilecek.

SAÜ Kültür ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen tanıtım toplantısında konuşan SAÜ İşletme Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Vecdi Can, trafik kazalarında çok can kaybının yaşandığını söyledi.

Kazalardan mutlaka ders çıkarılması gerektiğini vurgulayan Can, projenin kısa sürede daha çok gelişmesini arzuladıklarını kaydetti.

SAÜ İşletme Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Erman Coşkun da iki yılı aşkın çalışma sonucu tamamlanan projenin Sakarya ile sınırlandırılmadığını belirterek, "TKAS, Türkiye geneline uyarlanabilecek altyapı sistemiyle hazırlandı. Bu sistemi ülke genelinde yaygınlaştırmak için çeşitli çalışmalarda bulunuyoruz" diye konuştu.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Trafik Kaza Analiz Sistemi Projesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement