Trafik Kazasında İhmal Davası - Son Dakika
Güncel

Trafik Kazasında İhmal Davası

Trafik Kazasında İhmal Davası

Lüleburgaz ilçesine bağlı Büyükkarıştıran beldesinde 3 kişinin ölümüyle sonuçlanan trafik kazasında, sürücü ihmali olduğu iddiasıyla hakkında taksirle adam öldürme suçlamasıyla dava açılan kişinin yargılamasına başlandı.

14.02.2017 17:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Lüleburgaz ilçesine bağlı Büyükkarıştıran beldesinde 3 kişinin ölümüyle sonuçlanan trafik kazasında, sürücü ihmali olduğu iddiasıyla hakkında taksirle adam öldürme suçlamasıyla dava açılan kişinin yargılamasına başlandı.

Kırklareli 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya, trafik kazasında Çağlayan Çapan, eşi Özlem Çapan ve Dilan Şanlıtürk'ü taksirle öldürme suçlamasıyla hakkında her bir kişi için 3 yıldan 6 yıla kadar hapis cezası istemiyle tutuklu yargılanan O.K. ile tarafların avukatları katıldı.

Mahkeme başkanının iddianameyi okumasının ardından sanık O.K, hakkındaki suçlamaları kabul etmeyerek suçsuz olduğunu söyledi.

Otomobiliyle trafik kurallarına uygun bir şekilde seyrettiğini belirten O.K, hız yapmadığını belirtti.

Kaza da ölen sürücü Çağlayan Çapan'ın hatası bulunduğunu ileri süren O.K, suçsuz olmasına rağmen tutuklanarak mağdur edildiğini kaydetti.

Tahliyesini ve beraatini talep eden O.K, "Mağduriyetimin giderilmesini istiyorum. Kaza olmadan önce trafik kurallarına uygun bir şekilde seyrediyordum. Önümdeki kamyonu sollayarak yeniden şeride geçtim. Bu sırada karşı yönden gelen araç birden benim önüme geldi ve çarpıştık. Ben suçsuz olduğumu düşünüyorum. Ayrıca yerim ve yurdum da bellidir. Ben Edirne'de hazır yemek işletmesi sahibiyim. Kaçma şüphem de yok. Önce tahliyemi sonra da beraatimi talep ediyorum" şeklinde ifade verdi.

Mahkeme heyeti olay yerini gösteren kamera kayıtlarının bilirkişilerce incelenmesine, sanık O.K'nın olay saatine ait cep telefonu kayıtlarının alınarak dosyaya eklenmesine, sanığın tahliye edilerek adli kontrol şartıyla serbest bırakılmasına karar verildi.

Ayrıca mahkeme ayrıca O.K'ya yurt dışına çıkış yasağı getirdi.

Olay

Lüleburgaz ilçesine bağlı Büyükkarıştıran beldesi yakınlarında 1 Aralık 2016 tarihinde O.K, yönetimindeki 22 KK 600 plakalı otomobil ile Çağlayan Çapan idaresindeki 06 BA 1562 plakalı otomobil çarpışmış, kazada Çağan Çapan ile eşi Özlem çapan olay yerinde, ağır yaralanan Dilan Şanlıtürk ise kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetmişti.

Olayla ilgili hakkında soruşturma başlatılan otomobil sürücüsü O.K ise taksirle adam öldürme suçundan çıkarıldığı mahkemede tutuklanmıştı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Trafik Kazasında İhmal Davası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement