Trafik Sigortasında Göstermelik İndirime Hazine Ayarı! - Son Dakika
Ekonomi

Trafik Sigortasında Göstermelik İndirime Hazine Ayarı!

Hazine Müsteşarlığı, Trafik sigortasında sadece 10 TL göstermelik indirim uygulayan sigorta şirketleri için, yüzde 20 indirim sağlayacak yaptırım kararı aldı.

04.07.2016 10:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

16.5 milyon taşıt sahibini ilgilendiren trafik sigortasında beklenen indirim bir türlü gelmedi. Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek'in uyarılarının ardından sektörün 'göstermelik indirim' yaptığı ortaya çıktı. Star'dan Ercan Baysal'ın haberine göre hazine kaynaklarından edinilen bilgilere göre Aralık 2015'te ortalama 400 TL civarında olan bir poliçe bedeli 1 Haziran itibariyle 800 Türk Lirası'na yükseldi. Sadece otomobillerde ortalama fiyat 700 lirayı buldu. Hazine'nin uyarılarından sonra sigorta şirketleri poliçe başına ortalama 10-15 Türk Lirası bir indirime gitti. Fiyat düşüşünün yüzde 5 bile olmadığını tespit eden Hazine Müsteşarlığı, yeni yol haritasına çalışıyor.

İNDİRİM % 20 OLMALI

Sigorta şirketlerini rahatlatacak yasal düzenlemelerin ardından en az yüzde 15-20 oranında indirim yapılması gerektiğine dikkat çeken Hazine kaynakları "İndirimler 10-15 lira gibi göstermelik yapılıyor. Piyasalara müdahale etmek istemiyoruz ama sigorta şirketleri bizi buna zorluyor" dedi. Hazine Müsteşarlığı'nın verilerine göre ortalama 800 lira olan fiyatın 500-600 TL'ye gerilemesi gerekiyor. Zorunlu trafik sigortasında 200-300 lira civarındaki indirimi sağlayacak tarife sistemi için de Bakan Şimşek'in kararı gerekiyor. Hazine'nin elinde bu kapsamda iki yaptırım bulunuyor. Birincisi tavan fiyat uygulamasına gidilmesi ikincisi ise tarifelerin Hazine tarafından belirlenmesi. Tarife sistemi 2008 yılına kadar uygulanıyordu.

DÜŞÜK FİYAT VERECEK ŞİRKET

Hazine'ye yakın kaynaklardan alınan bilgilere göre piyasada bazı şirketlerin portföy küçültmek için yüksek fiyatı kullandığı belirtiliyor. Sigortacıların verdiği bilgilere göre sektöre yeni girmesi beklenen bir firmanın zorunlu trafik sigortasında radikal fiyat politikası ile fiyatları düşürmesi beklentisi hakim. Zorunlu trafik sigortasında vatandaş ve Hazine indirim beklemesine rağmen sigorta şirketleri zam yapmıştı. Aralık 2015'te ortalama 400 TL civarında olan poliçe bedeli 1 Haziran 2016 itibariyle 800 TL'ye yükseldi. Sigorta şirketlerinin talebi doğrultusunda yapılan değişiklikleri içeren Kanun bu yılın Nisan ayında yürürlüğe girdi ama firmalar indirim değil zam yapıyor. Yetkililer tarife ya da tavan fiyat kararının verilmesi gerektiğini söylüyor.

Trafik Sigortasında Göstermelik İndirime Hazine Ayarı!
Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Ekonomi Trafik Sigortasında Göstermelik İndirime Hazine Ayarı! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (6)

  • ismail akbulut: terbıyesızlığe gerek yok devlet te dediğinde uslubunu takın.bu mıllet 200 yıldır dunyaya satılmış kelle başı bız gorduğumuzu bılırız.karış karış topraklar ıcıkı masalarında gıtmış bunlar unutulmadı.ha haklısın her artışın mutlaka devlette yetkılıuye sunulup onay alındıktan sonra artması ıcın kanun cıkartılmalı en guzel cozum bu gelışı guzel serbest pıyasa kaldırılmalı artışında bır onuru olmalı katılıyorum ama uslup senın kışılığındır. 7 23 Yanıtla
  • TC: Hazine Müsteşarlığı da yalan konuşuyor, E devlet üzerinden Sigorta şikayeti diye bir bölüm var oradan şikayette bulundum gelen cevapta serbest piyasa biz fiyatlara müdahale edemeyiz diyor, cevap mailimde duruyor, bozacı şıracı hikayesi bunlarınki, geçensene 450 tl ye yaptırdığım poliçem bu yıl kaza vs hiç bişey olmamasına rağmen 1.100tl çıkıyor, böyle adalet olmaz, devlet yöneticileri anca garibana baskı yapsın. 14 0 Yanıtla
  • Yakindir.: Herkesin hesabi var Allahinda hesabi var.Bizi nice hallere dusurenler hesabini verecek.yasasin cehennem. 14 0 Yanıtla
  • Mehmet: Soyguncu şirketler işbirlikçi akp 13 0 Yanıtla
  • Vatandaş: Seçim gelsin seçim oy alacaksınız görürüz 2 0 Yanıtla
  • vatandaş: halkın başını tutanlara yuh olsun 2 0 Yanıtla
  • AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay'dan 'İlk Evim Arsa' projesi açıklaması
    00:12 AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay'dan 'İlk Evim Arsa' projesi açıklaması

    AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay, 'İlk Evim Arsa' projesinde gelinen son durumu açıkladı. Önsay, müstakil ve müşterek arsalar için yapılan kura çekimlerinin tamamlandığını ve sözleşmelerin imzalanmaya başlandığını belirtti. Müstakil arsalar için çalışmaların devam ettiğini ve 2 ay içinde sözleşme imzalama aşamasına gelinmesi için hızla çalışıldığını ifade etti.

  • Malazgirt'te doğal otlar tezgahlarda satışa sunuluyor
    21:44 Malazgirt'te doğal otlar tezgahlarda satışa sunuluyor

    Muş'un Malazgirt ilçesinde baharın gelişiyle dağlarda yeşeren uçkun, mantar, kenger ve sirmo gibi doğal otlar toplanarak tezgahlarda satılıyor. Vatandaşlar, bu işi yaparak aile bütçelerine katkı sağlıyor. Karların erimesiyle dağlarda çıkan şifalı bitkilerin destesi 50, mantarın kilosu ise 350 liradan satılıyor.

  • Tarımsal Destekleme Ödemeleri Bugün Yapılacak
    21:26 Tarımsal Destekleme Ödemeleri Bugün Yapılacak

    Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, 694 milyon 461 bin liralık tarımsal destekleme ödemesini bugün çiftçilerin hesaplarına aktaracaklarını duyurdu. Ödemeler arasında hububat-baklagil ve dane mısır desteği, hayvan hastalıkları tazminat desteği, biyolojik/biyoteknik mücadele desteği, sertifikalı tohum üretim desteği, kırsal kalkınma yatırım desteği, bombus arısı kullanım desteği, büyükbaş damızlık (düve) hayvan alım desteği, küçük aile işletmesi desteği ve sertifikalı fidan kullanım desteği bulunuyor.

  • İstanbul Havalimanı İşletmecisi İGA'nın CEO'su Selahattin Bilgen asaleten atandı
    21:23 İstanbul Havalimanı İşletmecisi İGA'nın CEO'su Selahattin Bilgen asaleten atandı

    İstanbul Havalimanı işletmecisi İGA'nın Üst Yöneticiliği (CEO) görevini vekaleten yürüten Selahattin Bilgen, Eylül 2023'ten beri bu görevi sürdürüyordu. İGA, küresel rekabetin hızla değişen dinamiklerine uyum sağlayarak kurumsal güçlenmesini sürdürüyor. Bilgen'in kapsamlı tecrübesi, bilgi ve birikimiyle İstanbul Havalimanı'na önemli katkılar sunduğu belirtilerek, asaleten İGA İstanbul Havalimanı İşletmesi CEO'su olarak atandığı açıklandı.

  • DEİK Heyeti Güney Afrika'da İş Dünyası Temsilcileriyle Görüştü
    20:53 DEİK Heyeti Güney Afrika'da İş Dünyası Temsilcileriyle Görüştü

    CAPE Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) heyeti, Güney Afrikalı siyaset ve iş dünyası temsilcileriyle bir araya geldi. Türk iş insanları, Johannesburg, Pretorya ve Cape Town kentlerinde üst düzey hükümet yetkilileri ve Güney Afrika'nın önde gelen iş insanlarıyla görüşmeler yaptı. Güney Afrika Ticaret ve Sanayi Bakanı Ebrahim Patel'in de katıldığı etkinlikte, Türkiye ile Güney Afrika arasındaki ticaret bağları ve işbirliği potansiyeli vurgulandı. DEİK heyeti, ziyaret kapsamında yeni iş ilişkileri kurmayı ve ticaret ile yatırım fırsatlarını artırmayı hedeflediklerini belirtti.

  • Nallıhan Belediyesi, çiftçilere silajlık mısır tohumu desteği verdi
    20:48 Nallıhan Belediyesi, çiftçilere silajlık mısır tohumu desteği verdi

    Ankara'nın Nallıhan ilçesinde belediye, çiftçilere girdi ve yem maliyetlerini azaltmaları amacıyla yüzde 75 hibe destekli silajlık mısır tohumu desteği verdi. Nallıhan Belediyesi, yerelden kalkınma ilkesi doğrultusunda tarım ve hayvancılığa hibe desteklerini artırarak, üreticilere mısır tohumu dağıttı. Belediye Başkanı Ertunç Güngör, üreticilere desteklerinin süreceğini belirterek, bereketli bir üretim diledi.


Advertisement