Trafik ve İlk Yardım Haftası - Son Dakika
Güncel

Trafik ve İlk Yardım Haftası

Kayseri'de Trafik ve İlk Yardım Haftası etkinlikleri kapsamında stant açıldı.

03.05.2016 17:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kayseri'de Trafik ve İlk Yardım Haftası etkinlikleri kapsamında stant açıldı.

Program, bir alışveriş merkezinde İl Sağlık Müdürlüğü tarafından ambulansa yol verilmesi ve 112 Acil Çağrı Merkezi'nin hangi durumlarda aranacağını anlatmak üzere düzenlendi.

İl Sağlık Müdürü İsmail Kılıç, burada yaptığı açıklamada, 112 Acil Çağrı Merkezi'nin gereksiz meşgul edilmesinin önlenmesi ve trafikte seyreden ambulansın geçiş önceliğine özen gösterilmesine yönelik toplumsal farkındalık oluşturmak üzere geçen yıl kampanya başlattıklarını hatırlattı.

Stantta temel yaşam desteğini anlatacaklarını kaydeden Kılıç, maketler üzerinde kalp masajı yapmayı gösterip, tanıtıcı broşür, şapka ve küçük hediyeler vereceklerini belirtti.

Vatandaşların 112'yi arama noktasında daha duyarlı olması gerektiğini vurgulayan Kılıç, şunları kaydetti:

"Vatandaşlar 112'yi göğüs ağrısı, nefes alma güçlüğü, bilinç kaybı, ciddi kan kaybı, ciddi yanıklar, nefes borusu tıkanıklığı, nöbet geçirme, suda boğulma, yaralamalı trafik kazası, yüksekten düşme, silahla yaralanma, koma ve zehirlenme gibi durumlarda aramalıdır. Trafikte, ambulans siren sesini duyunca da sakin olup kurallara uyarak ambulansın geçmesi beklenmelidir ve peşinden hız yapılmamalıdır."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Trafik ve İlk Yardım Haftası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement