Trafo Yağını Çaldılar, 7 Mahalleyi 75 Saat Elektriksiz Bıraktılar - Son Dakika
Güncel

Trafo Yağını Çaldılar, 7 Mahalleyi 75 Saat Elektriksiz Bıraktılar

Adana'da, 3 gün içerisinde 10 trafodan yağ çalıp 7 ayrı mahalleyi 75 saat elektriksiz bırakan şebeke elemanlarından biri yakalandı.

14.01.2015 11:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Edinilen bilgiye göre, önceki gün Seyhan ilçesinde bir vatandaş, oturduğu binanın yakınındaki trafonun yanında park halindeki hafif ticari araçtan ve çevresindeki kişiden şüphelenerek polisi aradı.

Polisin geldiğini gören kişi otomobile binip olay yerinden uzaklaşmak isterken durduruldu. Polislere, Toroslar TEDAŞ görevlisi olduğunu söyleyen ancak kimliğini gösteremeyen Yusuf Özcomart (28) adlı şahıs gözaltına alındı.

İnceleme yapan polis, aracın 01 LE 910 olan plakasının siyaha boyandığını, üzerindeki TEDAŞ ambleminin ise çıkartma olduğunu belirledi.  Polis şahsın, trafoların ısınmasını önleyen trafo yağını ve şebeke ekipmanlarını çaldığını belirledi.

3 kişi oldukları öğrenilen şahısların litresi 8-9 lira olan trafo yağını 1,5-2 lira arasında minibüs sürücülerine sattıkları öğrenildi.  Gözaltına alınan zanlı adliyeye sevk edilirken, olayla bağlantısı olduğu iddia edilen Mustafa Ö. (38) ile Cuma T'nin yakalanmasına çalışılıyor.

Polis, son zamanlarda Adana'da bazı mahallelerde plansız meydana gelen elektrik kesintilerinin bu hırsızlık olaylarından dolayı yaşandığını belirledi.

7 MAHALLEDE 75 SAAT ELEKTRİK KESİNTİSİ

Hırsızların, 8-11 Ocak tarihlerinde Demetevler, Çamlıbel, PTT Evleri, Mehmet Akif Ersoy, Şahintepe, Akkapı, Gülbahçesi mahallelerinde bulunan 10 trafonun yağlarını çaldığı ve trafolara zarar verdiği tespit edildi.

Yağı ve şebeke ekipmanları çalınan ve zarar verilen trafolardan enerji alındığında büyük arızalara sebep olduğu tamir ve yenileme işlemlerinin ise uzun zaman aldığı belirtildi.

Trafo yağı hırsızlığı nedeniyle Adana’da 10 ayrı noktada toplam 75 saat elektrik kesintisi yaşandığı kaydedildi.

Öte yandan, sorumluluk bölgelerini kapsayan illerde yoğun olarak hissedilen olumsuz hava koşulları nedeniyle elektrik kesintilerini en aza indirgemek için çalışan Toroslar Elektrik Dağıtım A.Ş. arıza ekiplerinin süreç içinde bir yandan da hırsızlık ve sabotaj ile mücadele ettiği ortaya çıktı. Toroslar Elektrik Dağıtım AŞ'de trafo yağı hırsızları hakkında suç duyurusunda bulundu.

FATİH KEÇE-SERKAN ÇETİNKAYA

Trafo Yağını Çaldılar, 7 Mahalleyi 75 Saat Elektriksiz Bıraktılar
Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Trafo Yağını Çaldılar, 7 Mahalleyi 75 Saat Elektriksiz Bıraktılar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement