"Traktör Sahipleri, Araç Muayenesini Yaptırmıyor" - Son Dakika
Yerel

"Traktör Sahipleri, Araç Muayenesini Yaptırmıyor"

Aydın’da trafik tescile kayıtlı 36 bin'e yakın traktörden 2012’de muayeneye gelmesi gerekenlerin yalnızca yüzde 25’inin muayeneye geldiği bildirildi

16.11.2013 10:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı'nın belirlediği standartlarda ülke çapında araç muayene hizmeti veren TÜVTÜRK'ün verilerine göre, Aydın'da trafiğe kayıtlı traktörlerin yüzde 75'inin araç muayenesini yaptırmadığı belirtildi.

Aydın'daki traktörlerle ilgili verileri açıklayan TÜVTÜRK, kentte trafik tescile kayıtlı 36 bine yakın traktörün bulunduğu, 2012'de muayeneye gelmesi gereken araçlardan yalnızca yüzde 25'inin bu işlemlerini yaptırdığı bildirildi. Yükümlülüklerine rağmen traktörlerin yüzde 75'inin muayenesinin yaptırılmadığı bildirilen açıklamada, istatistiklerde 2013 yılında da değişim olmadığı kaydedildi.

Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM) verilerine göre, Türkiye'de her yıl ortalama 2 bin 500 traktör kazasının meydana gelidiği  ve 300 civarı ölüm olayının yaşandığı hatırlatılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"EGM istatistiklerine göre, traktör kazalarında sürücü kusurlarının yanında traktörlerin düzenli bakımlarının ve muayenelerinin yaptırmaması geliyor. Araç kaynaklı kazalara bakıldığında yüzde 66'sının nedeni, traktörlerdeki far ve ışık donanımlardaki eksiklik, hareketli aksamlardaki kusurlar, fren ve lastik sorunları olarak belirlenmiş.  Bu kusurlar, araç muayene sırasında traktörlerde en çok tespit edilen 'ağır kusurlar' ile paralellik gösteriyor. Muayene kaçağı traktörler, her gün trafikte binlerce sürücü ve yolcunun hayatını tehlikeye atıyor. Traktör muayenesi yaptırmamanın birçok yasal yaptırımı da bulunuyor. Yol kontrollerinde muayenesiz olduğu tespit edilen araçlar için trafik cezası düzenlenebiliyor ve bu araçlar trafikten men edilebiliyor." - Aydın

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 'Traktör Sahipleri, Araç Muayenesini Yaptırmıyor' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement