Trakya Belediye Başkanları 'Nükleere Hayır' Dedi - Son Dakika
Güncel

Trakya Belediye Başkanları 'Nükleere Hayır' Dedi

Trakya Belediye Başkanları \'Nükleere Hayır\' Dedi

Tekirdağ, Edirne ve Kırklareli’nde görev yapan 30 belediye başkanı, İğne Ada beldesine yapılması planlanan nükleer santrale karşı bir araya geldi.

22.10.2015 16:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tekirdağ, Edirne ve Kırklareli'nde görev yapan 30 belediye başkanı, İğne Ada beldesine yapılması planlanan nükleer santrale karşı bir araya geldi.

Kırklareli Royal Bilgiç Hotel'de gerçekleşen, 'Trakya Belediye Başkanları Nükleere Hayır Diyor' konulu toplantıya başta Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan ve Kırklareli Belediye Başkanı Mehmet Siyam Kesimoğlu olmak üzere CHP ve MHP'li toplam 30 il, ilçe ve belde belediye başkanı katıldı. 'Trakya'da Nükleere Hayır' demek için bir araya gelen belediye başkanları arasında AK Parti'li 3 ilçe ve belde belediye başkanı yer almadı.

Kırklareli Belediye Başkanı Mehmet Siyam Kesimoğlu, 2007 yılında Milli Park ilan edilen İğne Ada içerisinde çok önemli kuş ve balık göç yollarının olduğuna değinerek, "Söz konusu konu dünya harikası bir yerde İğne Ada'da nükleer santral yapımı. Biz bu yaşadığımız çevreyi atalarımızdan miras almadık, çocuklarımızdan emanet aldık. ve çocuklarımızın geleceğine sahip çıkma anlayışı içerisinde, sorumluluk anlayışı içerisinde bu tepkilerimizi her demokratik platformda mutlaka yerine getireceğiz, karşılığını ortaya koyacağız. Dünya gündeminde olan üç tane su basan orman, longoz ormanı var. Bir tanesi Güney Afrika'da Amazon'da, bir diğeri Afrika'da Kongo ve bir tanesi de bizim ülkemizde İğne Ada. Kuş ve balık göç yollarının olduğu çok özel bir yer. 2007 yılında Milli Park edilerek, Avrupa Birliği tarafından koruma altına alındı. Bugün hep birlikte bu konuyu kamuoyunun dikkatine sunup hükümeti bu karardan geri adım atmaya zorlamak ve bunu kararlaştırmak üzere burada toplandık" ifadelerini kullandı.

Kesimal, Trakya belediye başkanları olarak 'nükleere hayır' başlığı altında bir araya geldikleri toplantıya AK Parti'li belediye başkanlarının icabet etmediklerini dile getirerek, "Biz biraz sonra konuşacağımız konuyla ilgili bu kararı alırken, bu coğrafya üzerinde sağlıklı bir şekilde yaşamı paylaşmak adına ve siyasi parti ayrımlarını gözetmeden toplantı gerçekleştirmek istedik. Ama gördüğüm kadarıyla Adalet ve Kalkınma Partisi'ne mensup arkadaşlarımız bu toplantıya icabet etmediler. Ben yorumsuz bir biçimde sizlerin takdirlerinize sunuyorum" dedi.

"BÜTÜN YASAL YOLLARIMIZI KULLANACAĞIZ"

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, büyükşehir belediye olarak Marmara Ereğlisi ilçelerinde de yapılması planlanan termik santralinin gerçekleşmemesi için bütün yasal yolları kullanacaklarını belirterek, "Ben bu toplantıdan alınan kararların yanlıştan dönülmesine neden olur diye düşünüyorum. İğne Ada'da nükleer santral kurulmaması, Marmara Ereğlisi'nde termik santral kurulmaması için ne gerekiyorsa eylemse eylem, hareketse hareket bütün yasal yollarımızı kullanacağız" dedi.

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan ise, "İğne Ada gibi dünya harikası alanda durup dururken, gereği yokken anlamsız bir şekilde bir nükleer santral kurmaya çalışmak kelimenin en hafif tabiriyle doğayı katletmek doğanın arkasından da o bölgede yaşayan insanların göz göre göre bir gün mutlaka ölümüne yol açmaktır. Nükleere 'hayır' diyoruz. Arkadaşlarım çok güzel bir slogan bulmuşlar. Doğanın yeşili doların yeşilini yenecek" diye konuştu.

'Trakya Belediye Başkanları Nükleere Hayır Diyor' isimli toplantı konuşmaların ardından basına kapalı olarak devam etti. - KIRKLARELİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Trakya Belediye Başkanları 'Nükleere Hayır' Dedi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement