Trakya'da Bir İlk Olacak "İçme Suyu Arıtma Tesisi Projesi" Hayata Geçiyor - Son Dakika
Yerel

Trakya'da Bir İlk Olacak "İçme Suyu Arıtma Tesisi Projesi" Hayata Geçiyor

Trakya\'da Bir İlk Olacak "İçme Suyu Arıtma Tesisi Projesi" Hayata Geçiyor

Kırklareli İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ziya Eser, köylerin içme suları hakkında bilgi vererek, Trakya’da bir ilk olacak İçme Suyu Arıtma Tesisi Projesi’ni hayata geçireceklerini bildirdi.

14.01.2016 14:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kırklareli İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ziya Eser, köylerin içme suları hakkında bilgi vererek, Trakya'da bir ilk olacak İçme Suyu Arıtma Tesisi Projesi'ni hayata geçireceklerini bildirdi.

İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ziya Eser, köylerdeki içme suları hakkında açıklamalarda bulundu. İl Özel İdaresinin 179 köyün içme sularıyla ilgili gerekli çalışmaların sürekli olarak yapıldığını belirten Eser, "Sağlık Bakanlığının "İnsani Tüketim Amaçlı Sular Hakkında Yönetmeliği" çerçevesinde köylerimizdeki içme sularının Dünya standartlarında olmasını sağlamak amacıyla içme suyu arıtma tesislerimiz yapılmaktadır" dedi.

"BÜTÜN KÖYLERİMİZE MEKANİK SİSTEM KLORLAMA CİHAZLARI TAKIYORUZ"

Ziya Eser, "Kırklareli İl Halk Sağlığı Müdürlüğü'ne yıl içerisinde periyodik zamanlarda bedeli İl Özel İdaresi tarafından karşılanarak yaptırılan analizlerin neticesinde, bazı köylerimizdeki değerlerin 'İnsani Tüketim Amaçlı Sular Hakkında Yönetmeliği'nde belirlenen sınır değerleri yakın olarak görüldüğünde gerekli çalışmalar derhal yerine getirilmektedir. Özellikle son yıllarda bu çalışmalara daha da hız vermekteyiz. Şunun bilinmesi gerekir ki, istisnasız bütün köylerimize mekanik sistem klorlama cihazları takıyoruz" diye konuştu.

Trakya'da bir ilk olacak olan İçme Suyu Arıtma Tesisi Projesi'ni hayata geçeceğini söyleyen Eser, "İl Halk Sağlığı Müdürlüğü'ne yaptırdığımız analizlerde arsenikte sınır değerlerimizi zorlayan Lüleburgaz Yenibedir köyümüze Arıtma Tesisi Projesi uygulanacak, hem İlimizde hem de Trakya'da ilk köy olacaktır. Tabi bu konuda yeterli bütçeyi İdarenin talepleri doğrultusunda İl Genel Meclisimizin vermesi de şarttır" ifadelerini kullandı.

"KÖYLERİMİZİ TERCİH EDİLİR YAŞAM MERKEZLERİ HALİNE GETİRİYORUZ"

Eser, "Çalışmalarımız, su depolarının bakım ve onarımları, yeni yapımlar, kaptajlar, yeni su kuyuları, isale hatları, yenileme çalışmaları ve benzerleri ile devam etmektedir. Biz İl Özel İdaresi olarak köylerimizdeki hayatı şehirlerimizden daha iyi hale, köylerimizi tercih edilir yaşam merkezleri haline getiriyoruz ve getirmeye devam edeceğiz. Ayrıca köylerimizde kanalizasyon, foseptik ve doğal arıtma yapım çalışmalarımız devam etmektedir. Bu konuda hedefimiz kanalizasyonsuz köy bırakmamaktır" dedi. - KIRKLARELİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Trakya'da Bir İlk Olacak 'İçme Suyu Arıtma Tesisi Projesi' Hayata Geçiyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement