Trakya'da Kış - Son Dakika
Güncel

Trakya'da Kış

Trakya\'da Kış

Trakya'da kar yağışı etkisini arttırdı.

06.01.2017 16:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Trakya'da kar yağışı etkisini arttırdı.

Sabah saatlerinde sağanaktan kara dönen yağış etkisini artırdı. Kent merkezi ile kuzey ilçelerde yoğun olarak zaman zaman tipi şeklinde yağan kar yaşamı olumsuz etkiledi.

Hava sıcaklığının ani düşüş göstermesi nedeniyle yol ve kaldırımlar kısa sürede buz tuttu. Hem sürücüler hem de yayalar trafikte güçlük yaşadı.

Edirne Belediyesi 11 ekiple, 11 bölgede karla mücadelesini sürdürüyor. Karayolları ekipleri ise Edirne - Kapıkule, Edirne - Pazarkule karayolunun açık kalması için sınır kapıları yolunda çalışmaya devam ediyor.

Buzlanma ve kar nedeniyle çok sayıda maddi hasarlı kazada meydana geldi. Trafik ekipleri zaman zaman kazalara müdahale etmekte zorlandı.

Kar yağışı tüm ilçelerde etkili olurken Balkan sınırına yakın Lalapaşa'da kar, tipi şeklinde yağıyor. Bu ilçeye bağlı köylere ulaşmakta zorluk yaşanıyor.

Çetin kış şartları ve yoğun kar nedeniyle enerji kesintilerinin yaşanmaması ve arızalara kısa sürede müdahale için Trakya Elektrik Dağıtım A.Ş. (TREDAŞ) ise kriz masası oluşturdu.

Meriç ilçesinde elektrik hatlarının kopması nedeniyle 8 köy elektriksiz kaldı, TREDAŞ ekipleri arızayı gidermek için çalışmalarını sürdürüyor.

Hava sıcaklığının sıfırın altında 6 derece ölçüldüğü kentte kar yağışının artarak devam etmesi bekleniyor.

Kırklareli

Kırklareli kent merkezi ve tüm ilçelerinde kar yağışı etkisini arttırdı.

Kofçaz, Vize ve Demirköy ilçelerinde yoğun kar yağışı ve tipi, sürücülere zor anlar yaşatıyor.

Kar kalınlıkları, Demirköy ilçesi Mahyatepe mevkisinde 30, Kofçaz ilçesinde 20, Vize ilçesinde ise 10, Bulgaristan'a ulaşımın sağlandığı Dereköy Sınır Kapısında ise 15 santimetre olarak ölçüldü.

Karayolları 15. Şube Şefliği ekipleri, Bulgaristan'a ulaşımın sağlandığı Dereköy Sınır Kapısı yolunda trafikte aksama olmaması için çalışmalarını sürdürüyor. Kar yağışı nedeniyle Dereköy Sınır Kapısı yolunda bir çok araç yolda kaldı.

Kırklareli Emniyet Müdürlüğü trafik ekipleri Dereköy Sınır Kapısı ile Kofçaz ve Demirköy ilçelerinde araçların trafikte zincirsiz ilerlemesine müsaade etmiyor.

Kar yağışı nedeniyle Bulgaristan'dan Türkiye'ye ulaşım sağlanamıyor.

Tekirdağ

Kar Tekirdağ merkezinde etkili olmaya başladı.

Tekirdağ- Malkara kara yolunda kar yağışı ve tipi nedeniyle görüş mesafesi 50 metrenin altına düştü, maddi hasarlı trafik kazaları meydana geldi, bazı araçlar yolda kaldı.

Malkara- Keşan ve Malkara- Hayrabolu kara yolu kısmen trafiğe kapandı. Malkara Belediyesi ise yoğun kar yağışı nedeniyle kriz masası oluşturdu.

Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul, gazetecilere yaptığı açıklamada, tüm tedbirlerin alındığını ve oluşturulan karla mücadele ekibinin çalışmalarını sürdürdüğünü söyledi.

Kar yağışı nedeniyle bazı mahalle yollarının ulaşıma kısmen kapandığını belirterek, "İlçeye bağlı 35 mahallenin yolunda sıkıntı var. İlçeye bağlı mahalle yolları Büyükşehir Belediyesi ekipleri tarafından açılmaya başlandı. En sıkıntılı yerlerimiz maden sahalarının olduğu yerler. Buralarda da maden sahipleri yolları açmaya başladı. Büyükşehir belediyesi ekipleri, kara yolları ekipleri ilçenin ana yolları ile mahalle yollarını açmaya başladılar. Çalışmalar aralıksız devam edecek" dedi.

Hayrabolu ilçesinde de yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle bazı yollardaki ulaşımda aksaklıklar meydana geldi.

Karayolları ve belediye ekipleri, tuzlama ve kar küreme çalışmalarını sürdürüyor.

Kar yağışının hafta sonuna kadar aralıklarla etkisini sürdürmesi bekleniyor.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Trakya'da Kış - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Esenler'de silahla havaya ateş eden şahıslar gözaltına alındı
    03:45 Esenler'de silahla havaya ateş eden şahıslar gözaltına alındı

    Esenler'de araç içerisinden silahla havaya ateş ettikleri anı sosyal medyada paylaşan iki şahıs, İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından gözaltına alındı. Gözaltına alınan şahıslar adli makamlara sevk edilecek.

  • Tokat ve Yozgat'ta Deprem Sonrası Hasar Tespitleri Yapıldı
    03:18 Tokat ve Yozgat'ta Deprem Sonrası Hasar Tespitleri Yapıldı

    İçişleri Bakan Yardımcısı Münir Karaloğlu, Tokat ve Yozgat illerinde meydana gelen deprem sonrası yapılan hasar tespitlerini açıkladı. Tokat'ta 3 ilçe, 30 köyde, 191 konutta, 84 ahırda, 7 camide ve bir fırında hasar tespit edilirken, Yozgat'ta ise bir ilçe, 7 köyde 94 konutta, 4 camide ve 3 ahırda ön hasar tespitleri yapıldı. Karaloğlu, vatandaşlara evlerini kullanmamaları konusunda uyarıda bulunarak, misafir etme imkanlarının olduğunu belirtti.

  • Xiaomi 12 Serisi Android 15 Güncellemesi Alacak Mı?
    03:09 Xiaomi 12 Serisi Android 15 Güncellemesi Alacak Mı?

    Geçen sene Android 14'ü yayınlayan Google, bu yıl ise Android 15 işletim sistemini kullanıma sunacak. Xiaomi 12 serisi (Xiaomi 12, Xiaomi 12 Pro, Xiaomi 12 Lite, Xiaomi 12S, Xiaomi 12S Pro, Xiaomi 12S Ultra, Xiaomi 12X) Android 15 güncellemesi alacak mı? İşte tüm bildiklerimiz...

  • Bolu'da eşi tarafından bıçaklanan kadın ve babası hayatını kaybetti
    03:03 Bolu'da eşi tarafından bıçaklanan kadın ve babası hayatını kaybetti

    Bolu'da Sağlık Mahallesi'nde bir apartmanda meydana gelen olayda, ev sahibi Turgut D. ve kızı Meltem Z. bıçaklanarak yaralandı. Turgut D. olay yerinde hayatını kaybederken, Meltem Z. ise hastanede yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Şüpheli Serkan Z. ise polis tarafından yakalandı.

  • Bolu'da damat, eşi ve kayınpederini bıçaklayarak öldürdü
    02:54 Bolu'da damat, eşi ve kayınpederini bıçaklayarak öldürdü

    Bolu'nun Sağlık Mahallesi'nde ailenin damadı, tartıştığı eşi ve 65 yaşındaki kayınpederini bıçaklayarak öldürdü. Olay yerinden kaçan şahıs yakalanarak gözaltına alındı. Damat, polis ekiplerinin takibi neticesinde kısa süre içerisinde yakalanarak gözaltına alındı.

  • Ankara'da Alkollü Sürücüden Trafik Kazası: 3 Kişi Yaralandı
    02:30 Ankara'da Alkollü Sürücüden Trafik Kazası: 3 Kişi Yaralandı

    Ankara'nın Sincan ilçesinde alkollü bir sürücü, trafik ışıklarında bekleyen araçlara arkadan çarptı. 3 aracın karıştığı kazada 3 kişi yaralandı. Olayın ardından kaza ile ilgili inceleme başlatıldı.


Advertisement