Trakya'da Soydaşlar Sandığa Gitti - Son Dakika
Güncel

Trakya'da Soydaşlar Sandığa Gitti

Trakya\'da Soydaşlar Sandığa Gitti

Bulgaristan'da bugün yapılan erken seçim için Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ'daki Bulgaristan vatandaşı Türkler oy kullanmak için sandık başına gitti.

05.10.2014 12:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bulgaristan'da bugün yapılan erken seçim için Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ'daki Bulgaristan vatandaşı Türkler oy kullanmak için sandık başına gitti. Bulgaristan'da yaşanan erken seçim heyecanı Türkiye'nin farklı illerinde kurulan sandıklarda sabah erken saatlerinden itibaren başladı. Bulgaristan'ın sınır komşusu Edirne'de 75'inci Yıl İlkokulu'nda kurulan bir seçim sandığında kentte yaşayan Bulgaristan vatandaşı Türkler saat 07.00'den itibaren oy kullanmaya başladı. Toplam bin seçmenin oy kullanacağı kentte seçimler saat 19.00'a kadar sürecek.

Kırklareli ve ilçelerinde ise 6 sandık kuruldu. Kırklareli'nde Bademlik Mahallesi Türkiye Odalar Borsalar Birliği Lisesi'nde başlayan oy kullanma işlemine ilginin az olduğu görüldü. Toplam 5 bin seçmenin bulunduğu şehirde oy kullanmak için sandık başına gelen Kırklareli Balkan Türkleri Göçmenler Dernek Başkanı Hasan Büyükateş şunları söyledi:

"Bu seçimlere katılmamız mecburi. Bulgaristan'da 36 milletvekilimiz bulunuyordu. Amacımız bu seçimlerde 46 milletvekili çıkarmak. Milletvekili sayımızı 46'ya çıkardığımızda Bulgaristan'da haklarımız daha iyi koruyabiliriz. Oy kullanmak için Kırklareli merkezde 1 sandık, Lüleburgaz da 3 sandık, Vize'de 1 sandık ve Babaeski ilçesinde de 1 sandık olmak üzere toplam il genelinde 6 sandık kuruldu. Soydaşları sandığa oy kullanmaya bekliyoruz."

TEKİRDAĞ'DA SEÇİMLERE YOĞUN İLGİ

Tekirdağ'ın Çorlu İlçesi'nde yaşayan Bulgaristan vatandaşı Türkler oy kullanmak için sabahın erken saatlerinde sandıklara akın etti. Toplam 8 bin kişinin oy kullanmasının beklendiği Çorlu merkezde 3 okulda 7 sandık kuruldu. Vatandaşlar oy vermek için erken saatlerde sandıklara gitti. Burada vatandaşlar Bulgaristan kimlikleri ile oylarını kullandı. Bin kişinin oy kullanılması beklenen Ergene İlçesi'nde ise 5 sandık kuruldu. Hak ve Özgürlükler Hareketi Trakya Temsilcisi Güner Çetin, seçimlerde her hangi bir sıkıntının yaşanmadığını belirterek şöyle dedi:

"Bu seçimlere vatandaşlarımız yoğun ilgi gösteriyor. Sandıkların sabah erken saatlerde kurulmasına rağmen oy kullanmaya gelenler vardı. Çorlu merkezde 7 sandık, Ergene ilçemizde 5 sandık kuruldu." - Çorlutekirdağ

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Trakya'da Soydaşlar Sandığa Gitti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement