Trakya Endüstriyel Simbiyoz Çalıştayı Çorlu'da Yapıldı - Son Dakika
Yerel

Trakya Endüstriyel Simbiyoz Çalıştayı Çorlu'da Yapıldı

Trakya Endüstriyel Simbiyoz Çalıştayı Çorlu\'da Yapıldı

TRAKYAKA ve TTGV arasında imzalanan 'Trakya Endüstriyel Simbiyoz Projesinin ilk kapsamlı toplantısı Tekirdağ'ın Çorlu ilçesinde yapıldı.

16.06.2015 10:10  Güncelleme: 10:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tekirdağ, Edirne ve Kırklareli illerinde kaynakların etkin kullanılarak bölgesel kalkınmanın sürdürülebilirliğini sağlamak amacıyla, Trakya Kalkınma Ajansı (TRAKYAKA) ve Türkiye Teknoloji Geliştirme Vakfı (TTGV) arasında imzalanan 'Trakya Endüstriyel Simbiyoz Projesi'nin ilk kapsamlı toplantısı Tekirdağ'ın Çorlu ilçesinde yapıldı.

Trakya Bölgesi'nde faaliyet gösteren çok sayıda sanayi kuruluşu ve kamu kurumu temsilcilerinin katıldığı toplantı açılış konuşmalarıyla başladı. Toplantıda konuşma yapan Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin, "Ülkemizde Türkiye Teknoloji Geliştirme Vakfı ile endüstriyel simbiyoz konusunda çalışmalar yapan öncü kurumlardan biriyiz. Kaynakların etkin kullanılarak bölgemizin kalkınmasının sürdürülebilirliğine katkı sağlama hedefindeyiz. Endüstriyel Simbiyoz çalışmalarının uzun vadede olumlu etkilerini göreceğimize inanıyorum" dedi.

Açılış konuşmalarının ardından Endüstriyel Simbiyoz kavramı ve uygulama örneklerinin sunumu ve TR21 Trakya Bölgesi ES programının tanıtımı yapıldı.

TRAKYAKA ve TTGV'nin birlikte yürüttükleri projeyle, bölgedeki endüstriyel simbiyoz uygulamalarının yaygınlaştırılmasına yönelik farkındalığın artırılması, bölgesel ve sektörel analizlerin yapılarak mevcut potansiyelin ve stratejinin belirlenmesi, fizibilite çalışmalarının yapılması, iletişim faaliyetlerinin yürütülmesi ve endüstriyel simbiyoz uygulamalarının sürdürülebilirliğine ve yaygınlaştırılması için altyapının oluşturulmasına yönelik çalışmaların yapıldığı kaydedildi.

'Sektörel Araştırma ve Potansiyel Belirleme Aşaması'nın tamamlandığı Proje, 'Fizibilite Alanlarının Belirlenmesi Aşaması' ve 'Fizibilite Çalışmaları Aşaması' olmak üzere üç aşamadan oluşuyor.

Endüstriyel Simbiyoz Nedir?

Endüstriyel simbiyoz uygulamaları, işletmeler arasında madde (atık, yan ürün, vb.) ve enerji değişimi başta olmak üzere olası her türlü kaynağın (hammadde, enerji, su, altyapı, üretim araçları, insan kaynakları, arazi, vb.) ortaklaşa kullanılması ve böylece kaynakların etkin kullanılması için gerekli idari ve ticari işbirliği anlamına geliyor. - TEKİRDAĞ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Trakya Endüstriyel Simbiyoz Çalıştayı Çorlu'da Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement