Trakya Üniversitesi'nde Anatomi Müzesi Açıldı - Son Dakika
Yerel

Trakya Üniversitesi'nde Anatomi Müzesi Açıldı

Trakya Üniversitesi\'nde Anatomi Müzesi Açıldı

Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Anatomi Anabilim Dalı içerisinde Anatomi Müzesi açıldı.

09.10.2012 18:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Anatomi Anabilim Dalı içerisinde Anatomi Müzesi açıldı. Trakya Üniversitesi'ne 26 yıl hizmet eden ve Anatomi Anabilim Dalının eski başkanlarından Prof. Dr. Recep Mesut'un adının verildiği müzede 150'ye yakın insan vücudu örneklerinden oluşan maketler bulunuyor.

Prof. Dr. Recep Mesut Anatomi Müzesi'nin açılışına; Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yener Yörük,

Anatomi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Oğuz Taşkınalp, T.Ü. Tıp Fakültesi Tıp Tarihi ve Etik Anabilim Dalı kurucu Başkanı Dr. Ratıp Kazancıgil, müzeye ismi verilen Anatomi Anabilim Dalı'nın eski başkanlarından Prof. Dr. Recep Mesut ile çok sayıda akademisyen katıldı.

Recep Mesut: Üniversitenin vefa göstermesi çok güzel

Müze açılışı öncesi bir konuşma yapan Prof. Dr. Recep Mesut, müzeye isminin verilmesinin kendisi için büyük anlam taşıdığını belirtti. Üniversitenin kuruluş tarihi olan 1982'den, emekli olduğu yıl olan 2008'e kadar Trakya Üniversitesi'ne büyük bir gururla hizmet ettiğini kaydeden Mesut, "Vasfi Kaynar, Mişel Kokino gibi üniversitemize hizmet eden hocalarımız adına dershaneler var. Kurucu rektörümüz Ahmet Karadeniz adına yerleşke, Ratip Kazancıgil hocamız adına kütüphane ve önceki rektörümüz Enver Duran adına da kalp merkezi var. Üniversitenin bu konuda bizlere vefa göstermesi çok güzel" dedi.

İlk anatomi derslerini 1982 yılında Ayşekadın Kampüs'ündeki Mühendislik ve Fen Fakültesi'nde yapmaya başladıklarını da kaydeden Mesut, " 1 yıl sonra poliklinik binası tamamlandı ve biz daha sonra buraya geçici olarak taşındık. 2008'de yaş haddinden emekli oldum fakat ne Edirne'den ne de Trakya Üniversitesi'nden ayrılamadım" diyerek adının müzeye verilmesine emeği geçenlere teşekkürlerini iletti.

Rektör Yörük: Recep hoca bulunmaz bir nimet

Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yener Yörük ise Recep Mesut'un Trakya Üniversitesi'ne çok büyük emeğinin geçtiğini belirterek, "Ben 1988 yılında bu kuruma katıldım. Recep hocanın benim de geçmişimdeki birçok hatırada yeri var. Ayrıca Recep hocamız Balkanlarda üniversitemizin misyonu ve vizyonu gereği bulunmaz bir nimettir" dedi.

Trakya Üniversitesi Anatomi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Oğuz Taşkınalp de Recep Mesut'un 2008 yılına kadar başta Anatomi Anabilim Dalı olmak üzere Trakya Üniversitesi'ne çok büyük hizmetleri olduğunu belirtti.

Konuşmaların ardından üzerinde "Prof. Dr. Recep Mesut Anatomi Müzesi" yazan pastanın kesimi yapıldı. Daha sonra katılımcılara yiyecek-içecek ikramında bulunuldu.

Trakya Üniversitesi'nin Anatomi Anabilim Dalı Başkanlığı içinde bulunan müzede, insan vücudunun çeşitli bölgelerini gösteren yaklaşık 150 maket bulunuyor.

09.10.2012 17: 41: 22

TSI

NNNN - EDİRNE

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Trakya Üniversitesi'nde Anatomi Müzesi Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement