Trakya Üniversitesi'nin "İhtiyar Delikanlısı" Ders Başı Yaptı - Edirne - Son Dakika
Güncel

Trakya Üniversitesi'nin "İhtiyar Delikanlısı" Ders Başı Yaptı - Edirne

Edirne'de hurdacılık yaparak ailesinin geçimine katkı sağlayan 72 yaşındaki emekli Şevki Kılıç, Trakya Üniversitesi'nde (TÜ) kazandığı tarih bölümündeki derslerine başladı.

26.09.2016 15:52
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Edirne'de hurdacılık yaparak ailesinin geçimine katkı sağlayan 72 yaşındaki emekli Şevki Kılıç, Trakya Üniversitesi'nde (TÜ) kazandığı tarih bölümündeki derslerine başladı.

Bölümündeki ilk derse gitmek için erkenden kalkan Kılıç, hazırlandıktan sonra minibüsle okuluna geldi.

Akademik yılın ilk gününü heyecanla okulun kafeteryasında bekleyen Şevki Amca, bölümdeki diğer öğrencilerle sohbet etti ve ders saatinde bir elindeki bastonuyla tarih bölümü amfisine girdi.

Kılıç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ÖSYM'nin üniversite yerleştirme sonuçlarını açıkladığından bugüne kadar okulun başlamasını büyük bir heyecanla beklediğini söyledi.

Yıllardır hayalini kurduğu bölüme yerleştiği için mutlu olduğunu belirten Kılıç, "Bir gün önceden kıyafetlerimi ve tarih ile ilgili bazı kitaplarımı hazırladım. Bu sabah erkenden uyandıktan sonra tıraş oldum. Kahvaltımı ettikten sonra minibüsle okuluma geldim." diye konuştu.

Okumanın yaşının olmadığını belirten Kılıç, şunları kaydetti:

"52 yıl önce lise birinci sınıftayken bazı nedenlerden dolayı okul hayatıma ara vermiştim. Yıllar sonra dışarıdan liseyi bitirdim. Lise diplomamı altıktan 31 yıl sonra üniversite sınavlarına girmeye başladım. Çeşitli üniversitelerde bazı bölümler kazanmıştım ama hayal ettiğim bölümler değildi bunlar. En son girdiğim üniversite sınavında Trakya Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü'nü kazandım. Çok mutluyum."

İki çocuğunun olduğunu ifade eden Kılıç, "Çocuklarım da üniversite eğitimlerini tamamladı. Benim gençlere tavsiyem okulunu yarım bırakanlar varsa tamamlasınlar. Bir iş yapacaklarsa onun eğitimini alarak o işe devam etsinler. Boş vakitlerini kitap okuyarak değerlendirsinler." dedi.

Kılıç, okul saatinden sonra hurdacılık yapmaya devam edeceğini kaydetti.

-"Bilim aramaya gelen bir bilge insan"

TÜ Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu da amfinin kapısında beklediği Şevki Kılıç'ı tebrik etti, başarı diledi.

Tabakoğlu, Kılıç'ın 72 yaşında elinde bastonuyla üniversiteye bilim aramaya gelen bir bilge insan olduğunu belirtti.

Üniversitede Şevki Kılıç benzeri örnek kişilerin bulunmasından mutluluk duyduğunu dile getiren Tabakoğlu, "Şevki Bey tüm Türkiye ve dünyaya örnek olacaktır. Üniversitelerde çok önemli dersler var. Şevki Bey üniversitedeki ilimi almaya gelerek bunu bizlere gösterdi." şeklinde konuştu.

Trakya Üniversitesi\'nin "İhtiyar Delikanlısı" Ders Başı Yaptı - Edirne
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Trakya Üniversitesi'nin 'İhtiyar Delikanlısı' Ders Başı Yaptı - Edirne - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement