Trakyaka Genel Sekreteri Şahin, Tim Verilerini Değerlendirdi - Son Dakika
Yerel

Trakyaka Genel Sekreteri Şahin, Tim Verilerini Değerlendirdi

Trakya'da ocak ayında en çok ihracatı Tekirdağ'dan yapıldı.

02.03.2015 15:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Trakya'da ocak ayında en çok ihracatı Tekirdağ'dan yapıldı.

Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin, Trakya'nın ocak ayı ekonomik verilerini değerlendirdi.

Yılın ilk ayında ihracat liderliğini Tekirdağ'ın yakaladığını ifade eden Şahin, şunları kaydetti:

"Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) tarafından yayınlanan ocak ihracat rakamlarına baktığımızda, Tekirdağ'ın 2015 yılı ocak ayında 53,3 milyon dolar ihracat gerçekleştirerek bölgemiz illeri arasında en yüksek ihracatı yapan il olduğunu görüyoruz. 2014 yılı ile 2013 yılını karşılaştırdığımızda Tekirdağ'ın 2014 yılında 766,8 milyon dolar ihracat gerçekleştirerek bir önceki yıla göre ihracatını 64,5 milyon dolar artırdığı görülüyor."

Şahin, aynı dönemde Kırklareli'nin ihracatını 76,6 milyon dolar artırarak 2014 yılında 248 milyon dolar ihracat gerçekleştirdiğini, kentin 2015 yılı ocak ayında ise 14,4 milyon ihracat gerçekleştirdiğini aktardı.

Edirne'nin 2015 yılı ocak ayında 3,7 milyon dolar, 2014 yılı tamamında ise 39,9 milyon dolarlık ihracat gerçekleştirdiğini belirten Şahin, kentin bir önceki yıla göre ihracatını 8,2 milyon dolar arttırdığını vurguladı.

Şahin, bölge illerinin ihracat yaptığı ülkelere bakıldığında ise 2015 Ocak ayı itibariyle Edirne'nin en çok ihracat yaptığı ülkenin İspanya olduğunu, İspanya'yı Filipinler, Bulgaristan, Tayland ve Arnavutluk'un takip ettiğini belirtti.

Kırklareli'nin de 2015 yılı Ocak ayı itibariyle en çok ihracat yaptığı ülkenin İspanya olduğunu aktaran Şahin, şu bilgileri verdi:

"İspanya'yı Azerbaycan- Nahcivan, Kırgızistan, Ukrayna ve Çin izlemiştir. Tekirdağ'ın en çok ihracat gerçekleştirdiği ülke bir önceki yılın aynı dönemine göre azalmakla beraber yine Almanya olmuştur. Tekirdağ'ın en çok ihracat gerçekleştirdiği ülkelerin profiline bakıldığında bu ülkelerin gelişmiş ülkeler olduğu dikkat çekmektedir. Bununla beraber, gelişen bir ülke olan Rusya'ya 2015 yılı Ocak ayında Tekirdağ'dan 2,1 milyon dolarlık ihracat gerçekleşmiştir."

Şahin, ocak ayında Tekirdağ'da 67, Kırklareli'de 22, Edirne'de ise 7 şirket kurulduğunu, Tekirdağ'da 13, Edirne'de ve Kırklareli'de 3'er şirketin kapandığını kaydetti.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Trakyaka Genel Sekreteri Şahin, Tim Verilerini Değerlendirdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement