Trakyalı İş Adamlarından Sudan'a Çıkartma - Son Dakika
Güncel

Trakyalı İş Adamlarından Sudan'a Çıkartma

Trakya Kalkınma Ajansı, yatırım olanaklarını yakından incelemek ve iş ortaklığı kurmak için farklı sektörlerde yatırımları bulunan Trakyalı iş adamlarını Sudan'a götürdü.

09.02.2016 10:54  Güncelleme: 11:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Trakya Kalkınma Ajansı (TRAKYAKA) Genel Sekreteri Mahmut Şahin, yatırım olanaklarını yakından incelemek ve Trakya'nın potansiyelini anlatmak için Sudan'da temaslarda bulunduklarını kaydetti.

TRAKYAKA açıklamasına göre, 24-29 Ocak tarihleri arasında bölgedeki ticaret ve sanayi odaları ve borsalarla birlikte bir çok farklı sektörlerde yatırımları bulunan iş adamlarının Sudan'a götürüldüğü belirtildi.

Ziyaret kapsamında 33 yıldır düzenlen ve Afrika Kıtası'ndaki en önemli fuarlardan biri haline gelen Uluslararası Sudan Fuarı'na katılım sağlandığı kaydedilen açıklamada, Sudan'ın ekonomik durumu, ülkede bulunan Türk vatandaşlarının yöneldikleri iş alanları ve muhtemel ticari sorunlar üzerine bir dizi heyet toplantıları gerçekleştirildiği ifade edildi.

Açıklamada, Şahin'in, Türkiye Hartum Büyükelçisi Cemaleddin Aydın'ın makamına ziyaretle başlayan programda Sudan'a gerçekleştirdikleri ziyaretin çok yönü bulunduğunu anlattığı dile getirildi.

Türk iş adamlarınca yapılan Hartum'un tek alışveriş merkezi Afra Mall'ın ve Türk vatandaşların ticari olarak kümelendikleri 60. Cadde'nin aslında Türkiye'nin Sudan'da aktif olarak çalıştığının göstergesi olduğunu vurgulayan Şahin, "Yatırım olanaklarını yakından incelemek ve Trakya potansiyellerini anlatmak Sudan'da temaslarda bulunduk" ifadelerini kullandı.

Öte yandan Uluslararası Sudan Fuarı sırasında Türkiye Hartum Ticaret Müşavirliği tarafından organize edilen ikili görüşmelerde, Türk ve Sudan firma muhatapları bilgi alışverişinde bulunurken, Türk delegasyonu fuarı gezerek firmalardan bilgi aldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Trakyalı İş Adamlarından Sudan'a Çıkartma - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement