Trakyalı Balıkçılar Denizden Eli Boş Döndü - Son Dakika
Güncel

Trakyalı Balıkçılar Denizden Eli Boş Döndü

Trakyalı balıkçılar, denizde av sezonunun ilk gününde olumsuz hava koşulları nedeniyle limana ağları boş döndü.

01.09.2016 11:33
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Trakyalı balıkçılar, denizde av sezonunun ilk gününde olumsuz hava koşulları nedeniyle limana ağları boş döndü.

Kırklareli'nin Demirköy ilçesine bağlı İğneada beldesinde, yeni av sezonu hazırlıklarını tamamlayan balıkçılar, hava muhalefeti nedeniyle sezonu gecikmeli açabildi.

Av yasağının sona ermesini sabırsızlıkla bekleyen İğneadalı balıkçılar, geceden itibaren teknelerine gelerek denize açılmayı umut ederken, olumsuz hava koşulları nedeniyle limandan çıkamadı.

Sabahın ilk ışıklarıyla gecikmeli olarak "Vira Bismillah" diyen balıkçılar, denizde umduklarını bulamadı.

Balıkçı Günay Arapoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sezona hava muhalefeti nedeniyle gecikmeli başlamak zorunda kaldıklarını söyledi.

Yeni sezona heyecanla hazırlandıklarını belirten Arapoğlu, geçen yıl kötü bir sezon geçirdiklerini bu yıl ise denizden umutlu olduklarını anlattı.

Bu sezon balıkçının yüzünün gülmesini beklediklerini dile getiren Arapoğlu, sezonun ilk gününde umduklarını bulamadıklarını kaydetti.

Tekirdağ

Tekirdağlı balıkçılar da umutla açıldıkları Marmara Denizi'nden, olumsuz hava şartları nedeniyle ağ atamadan döndü.

Kumbağ Mahallesi'nde av sezonu açılış töreninin ardından klarnet ve davullarla "Vira Bismillah" diyen balıkçılar, denizde umduklarını bulamadı.

Balıkçı Şeref Göymen, AA muhabirine yaptığı açıklamada, umutla sezona başladıklarını ancak gece hava şartlarının avlanmaya uygun olmadığını söyledi.

Gece boyunca Marmara Denizi'nde dolaştıklarını fakat boş ağlarla geri döndüklerini ifade eden Göymen, "Gece boyunca Marmara Denizi'nde ağ atmak için uygun bir bölge aradık ancak hava şartları çok olumsuzdu. Sonar cihazıyla yaptığımız taramalara balık takılmadığı için ağ atmadan döndük. Ancak umudumuzu kaybetmedik, daha sezonun başındayız." şeklinde konuştu.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Trakyalı Balıkçılar Denizden Eli Boş Döndü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement