Transanatolia Off Road Rallisi, Rotasını Kars'a Çevirdi - Son Dakika
Güncel

Transanatolia Off Road Rallisi, Rotasını Kars'a Çevirdi

Transanatolia Off Road Rallisi, Rotasını Kars\'a Çevirdi

Yıllardır antalya başlangıçlı ve kuzey Akdeniz üzerinden devam ederek İç Anadolu'yu kat eden ve Ankara'da son bulan 'Transanatolia' off- road rallisinde, bu yıl ilk kez Kars Sarıkamış üzerinden çizilen bir rota kullanılacak.

21.06.2015 13:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yıllardır antalya başlangıçlı ve kuzey Akdeniz üzerinden devam ederek İç Anadolu'yu kat eden ve Ankara'da son bulan 'Transanatolia' off- road rallisinde, bu yıl ilk kez Kars Sarıkamış üzerinden çizilen bir rota kullanılacak.

Transanatolia off road rallisi, Kars'ta yıllardır faaliyet gösteren ve başarılı ulusal ve uluslararası off road organizasyonlarına imza atan 'EKSİ36 Off Road Kulübü' ile yollarını birleştirecek. Bu yıl ilk kez, organizasyonun sahibi Orhan Çelen'in de desteği ile Kars'ın da dahil olduğu bir rotayı kullanacak. Bu rotada start Ankara'dan 22 Ağustos'ta Ankara'dan başlayarak Yozgat, Sivas, Erzincan ve Erzurum rotasını takip ederek 25 Ağustos'ta Sarıkamış'a gelecek. Sarıkamış'ta verilecek kamp ve teknik molanın ardından yeniden Sarıkamış'tan yola çıkan ekip Rize, Erzurum çizgisinden Karadeniz'in güney hattını takip edip 29 Ağustos günü Ankara'da olacak.

Yaklaşık 8 gün sürecek bu zorlu off road rallisi 2015 yılında Avrupa kıtasında yapılan tek büyük organizasyon olma özeliğine de sahip olduğundan başta büyük fabrika takımları olmak üzere birçok Avrupa kulübünün de katılımı ile gerçekleştirilecek.

Çoğu yurt dışından olmak üzere tahminen yüzün üzerinde aracın eşlik edeceği ve oldukça büyük bir bütçenin harcandığı bu büyük organizasyon Kars'ın ulusal ve uluslararası spor organizasyonlarında adının başarı ile anılmasına da katkı sağlayacak. EKSİ36 off road kulübünün yetkililerinden Doç. Dr. Erdoğan Uzlu ve Transanatolia'nın bölgedeki etkinliğine halen rehberlik ve danışmanlık yapan Uzm. Emrah Çoban, Sarıkamış başlangıçlı ve Kafkasya'ya uzanan benzer bir off road rallisinin kuruluşlarından beri EKSİ36 kulübünün hedefleri arasında olduğunu belirtiler. Bu sene yapılan Transanatolia rallisinin, hem kendi ekiplerinin hem de bu fikre destek veren Transanatolia organizatörlerinin Kars için önemli olan gelecekteki bu hedeflerine kendilerini bir adım daha yaklaştırdığını ifade etti. - Kars

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Transanatolia Off Road Rallisi, Rotasını Kars'a Çevirdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • A Milli Kadın Hentbol Takımı Karadağ ve Sırbistan maçlarına galibiyet için çıkacak
    22:01 A Milli Kadın Hentbol Takımı Karadağ ve Sırbistan maçlarına galibiyet için çıkacak

    A Milli Kadın Hentbol Takımı Başantrenörü Costica Buceschi, Avrupa Hentbol Şampiyonası 6. Eleme Grubu'ndaki Karadağ ve Sırbistan maçlarına kesinlikle galibiyet için çıkacaklarını söyledi. Buceschi, takımın Karadağ maçında doğru bir oyun sergilemeye çalışacaklarını ve gruptan çıkma adına büyük avantajları olduğunu belirtti. Oyuncuların performansı ve sakatlıklar hakkında da bilgi veren Buceschi, Karadağ ve Sırbistan maçlarına kazanmak için çıkacaklarını vurguladı. Milli hentbolcular da Avrupa Şampiyonası'na gitmeyi tek hedef olarak gördüklerini ve seyircinin desteğinin önemli olduğunu ifade ettiler.

  • Muş Valisi Avni Çakır, üs bölgesinde görev yapan güvenlik güçleriyle iftar yaptı
    21:58 Muş Valisi Avni Çakır, üs bölgesinde görev yapan güvenlik güçleriyle iftar yaptı

    Muş Valisi Avni Çakır, Şehit Jandarma Üsteğmen İsmail Moray Üs Bölgesi'nde görevli güvenlik güçleriyle iftar yaparak, zorlu şartlarda görev yaptıklarına şahitlik ettiğini ve onlardan gelecek yerel seçimlerde desteklerini istedi.

  • Diyarbakır Eğil ilçesinde iftar programı düzenlendi
    21:57 Diyarbakır Eğil ilçesinde iftar programı düzenlendi

    Eğil Belediyesi tarafından Cumhuriyet Meydanında düzenlenen iftar programına birçok vatandaş katıldı. Programda, AK Parti Diyarbakır milletvekilleri, Eğil Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili, AK Parti Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan adayı ve sivil toplum kuruluş temsilcileri de yer aldı. İftar programı dualarla sona erdi.

  • Ömer Çelik: Cumhur İttifakı, birlik ve beraberlik içinde size hizmet etmek için gün sayıyor
    21:51 Ömer Çelik: Cumhur İttifakı, birlik ve beraberlik içinde size hizmet etmek için gün sayıyor

    AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Pozantı ilçesinde düzenlenen iftar programında yaptığı konuşmada, Cumhur İttifakı'nın birlik ve beraberlik içinde hizmet etmek için gün saydığını belirtti. Çelik, muhalefeti eleştirerek, birbirlerine ağır laflar söyleyenlerin artık bir araya gelemeyeceğini ve ülkeye verebilecekleri bir şeyin olmadığını ifade etti. Ayrıca, CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in darbe açıklamalarına tepki gösteren Çelik, gençlerin demokrasi, siyaset, bilim ve teknolojiyle yan yana olması gerektiğini vurguladı.

  • Eyüpsultan'da kaçırılan T.C'nin ölümlü kaza görüntüleri ortaya çıktı
    21:46 Eyüpsultan'da kaçırılan T.C'nin ölümlü kaza görüntüleri ortaya çıktı

    İstanbul Eyüpsultan'da yaşanan ölümlü kazaya ilişkin yeni görüntüler ortaya çıktı. Anne Eylem Tok'un olay yerine gitmesi ve kaçış planı yapması görüntülendi. Baba Bülent C.'nin ifadesiyle çelişen görüntüler de dikkat çekti. Polislerin T.C'nin Amerikan pasaportunu incelemesi de kameraya yansıdı. Olayın ardından Mısır'a kaçan şüphelilerin ABD'ye gittikleri tespit edilmişti.


Advertisement