Elazığ'da Tren Yayalara Çarptı: 2 Yaralı - Son Dakika
Güncel

Elazığ'da Tren Yayalara Çarptı: 2 Yaralı

Elazığ'da trenin yayalara çarpması sonucu meydana gelen kazada 2 kişi yaralandı.

16.04.2014 23:38  Güncelleme: 00:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Elazığ'da trenin yayalara çarpması sonucu meydana gelen kazada 2 kişi yaralandı. Bir kişi o sırada cüzdanını düşürdüğü için geri dönünce ölümden kurtuldu.

Kaza, Elazığ'ın merkezinde bulunan Kızılay Mahallesi Kesrik köprüsünde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Tatvan-Elazığ seferini yapan yolcu treni, kesrik köprüsünden geçerken, su taşkını nedeniyle araçların kullandığı köprü altını kullanamayarak rayların üzerinden geçmeye çalışan Pakize Alparslan ile Saliha Tuncel'e çarptı. Çarpmanın etkisiyle Pakize Alparslan köprünün üzerinden aşağı düşerken, Tuncel ise tren altına kalarak yaralandı. Yaralılar, Fırat Üniversitesi Tıp Fakültesi ile Elazığ Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavi altına alındı.

CÜZDANI DÜŞÜNCE ÖLÜMDEN KURTULDU

Kazanın yaşandığı yerde bir de mucize kurtuluş gerçekleşti. 30 yaşındaki Mesut Yasat'ta işten çıkarak evine giderken su taşkını nedeniyle tren yolundan geçmek için korkuluklardan atladı. Raylara doğru yürüyen Yasat, korkuluklardan atladığı sırada cüzdanın düşürdüğünü fark ederek geri döndü. Cüzdanını almak için eğilen Yasat, trenin kadınlara çarptığını gördü. Yasat, "Çarşıdan geliyordum. Polis merkezinde gelirken su borusu patladı. Direğin düştüğünü fark ettim. Kendimi bu tarafa attım. Elektrik hattı suya düştü. Doğu garajının olduğu yeri su basmaya başladı. Köprünün altına doğru yürüdüm. Çıkışı bulamayınca köprünün üzerine çıktım. Karşıya geçmek için duvardan atlayınca cüzdanımı düşürdüm. Cüzdanımı almak için geri döndüğümde trenin geldiğini fark ettim. Yayalarda diğer taraftan geliyordu. Su patladığı için köprünün altından da geçemiyorlardı. Yukarıdan geçmeye çalıştılar. Biranda feryat koptu. Ben o sırada cüzdanımı düştüğü yerden almak için eğilmiştim. Cüzdanımı almaya çalışmasam ölecektim" dedi.

Başka bir görgü tanığı ise 2 kadının su baskını nedeniyle köprüden geçemediğini belirterek, "Bana nasıl geçeceğimizi sordular, bende yukarıdan geçilebileceğini söyledim. Yukarı çıktılar geçmeye çalışırken tren çarptı. Hemen müdahale ettik" şeklide konuştu.

BAŞKAN ALT GEÇİDE KALDIRIM YAPMA TALİMATI VERDİ

Kazanın hemen ardından olay yerine Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz geldi. Yanılmaz, kaza ile ilgili polislerden bilgi aldıktan sonra ölümden son anda kurtulan Mesut Yasat'ı dinledi. Daha sonra köprünün altını inceleyen Başkan Yanılmaz, yanında bulunan ekibine yarın sabahtan itibaren vatandaşların rahat geçebileceği şekilde kaldırım yapılması talimatını verdi.

Kazayla ilgili polis ekipleri soruşturma başlattı. - ELAZIĞ

Elazığ\'da Tren Yayalara Çarptı: 2 Yaralı
Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Elazığ'da Tren Yayalara Çarptı: 2 Yaralı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement