Tribünler Boş, Bakanlar Memnun - Son Dakika
Spor

Tribünler Boş, Bakanlar Memnun

Tribünler Boş, Bakanlar Memnun

Statlara girişte getirilen Passolig kart zorunluluğunun seyirci sayısını azalttığı eleştirilerine, Maliye Bakanı Şimşek ve Spor Bakanı Kılıç’tan, “Bilet satışı ve vergi geliri artıyor, memnunuz” açıklaması geldi.

01.10.2014 11:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hükümetin statlara girişte, ‘Passolig’ kartı zorunluluğunu getirmesi, ‘İzleyici sayısı düştü, tribünler boş’ şeklinde eleştirilirken, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ve Spor ve Gençlik Bakanı Çağatay Kılıç’tan tam tersi açıklama geldi. Maliye Bakanı Şimşek, “Statlar boş kaldı’ diye eleştiri yapıyorlar ama bizim bu alandaki vergi gelirlerimiz arttı” dedi. Spor Bakanı Kılıç da, bilet satışlarının geçen yılın bu dönemine göre yüzde 50 arttığını belirterek, “Bunda derbi maçların erken olmasının da etkisi olabilir ama, derbi etkisini çıkardığınızda da yine satışların arttığını görüyoruz” diye konuştu.

Dünya Ekonomik Forumu’nun İstanbul’daki toplantısının Başbakanlık himayesinde gerçekleşen kapanış resepsiyonunda sohbet etme imkanı bulduğumuz iki bakan Şimşek ve Kılıç, Hürriyet’e, Passolig ile ilgili tartışmaların geçici olduğunu, yararları görüldükçe tüm taraftarlar tarafından daha çok benimseneceği değerlendirmesini yaptı. Şimşek, Passolig uygulamasından özellikle vergi gelirlerindeki artıştan dolayı memnun olduklarını kaydederek, “Henüz vergi artışının miktarı konusunda bir çalışma yapmadık. Dünyanın pek çok ülkesinde de söz konusu olan Passolig gibi uygulamaların birçok yararları var. Bunlar defalarca gündeme geldi. Bizim açımızdan bilet satışında kayıtdışını ortadan kaldırması nedeniyle son derece olumlu bir adım” diye konuştu.

Bedava bilet dönemi bitti

Gençlik ve Spor Bakanı Kılıç ise, özellikle sahte biletle stata girişlerin, bedava bilet dağıtılması gibi uygulamaların kamuoyunda zaten bilindiğini belirterek, “Bu uygulama ile kulüplerin de gelirleri artacak. Böylece spora olan yatırım, futbolun kalitesinin yükselmesi gibi pek çok olumlu sonuç elde edeceğiz. Şu an bazı kesimlerde dile getirilen eleştiriler var ama, olumlu sonuçları gördükçe düzeleceğine inanıyorum. Hedefimiz sporun ve sporcunun desteklenmesi. Biz sadece bu yıl spora 270 milyon TL’lik bir destek bütçesi ayırdık. Bunun dışında önümüzdeki dönemde yürürlüğe girmek üzere, olimpiyatlarda veya diğer şampiyonalarda başarılı olan öğrencilerimizin hem spor hayatını hem de eğitimini bir arada sürdürebilecekleri bir uygulama olacak” diye konuştu.

Hürriyet

Kaynak: EuroSport.com

Son Dakika Spor Tribünler Boş, Bakanlar Memnun - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement