TRT 50. Yıl Medya Seminerleri - Son Dakika
Yerel

TRT 50. Yıl Medya Seminerleri

TRT 50. Yıl Medya Seminerleri

Sivas Valisi Barut: "TRT, milli gururumuz haline geldi"

08.04.2014 17:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

TRT'nin kuruluşunun 50. yılı dolayısıyla Cumhuriyet Üniversitesi'nde (CÜ) TRT 50. Yıl Medya Semineri düzenlendi.

CÜ Merkezi Amfi'de gerçekleşen seminerde katılan Sivas Valisi Alim Barut, TRT ve üniversitenin geleceğe güvenle bakan kuruluşlar olduğunu belirterek, "Gelecekte üniversitemiz de var olacak, TRT de var olacak. Şu an da buradaki gençlerimiz üniversiteyi ve TRT'yi gelecek yüzyıllara taşıyacaklar. Milletimizin gururu olacaklar" dedi.

TRT'nin 50 yıl önce televizyonda ve radyoda tekel olduğunu kaydeden Barut, "Öyle bir aşama kaydettiki bugün uluslararası bir haberleşme kuruluşu oldu ve büyük kuruluşlarla birebir rekabet edebilecek, onları geçebilecek seviyeye geldi. TRT, milli gururumuz haline geldi" diye konuştu.

TRT Yayın Denetleme ve Koordinasyon Kurulu Başkanı Mehmet Alkaş ise TRT olarak 50. yıla girmenin gururunu yaşadıklarını söyledi.

TRT'nin 1 Mayıs 1964'te kurulduğunu, Ocak 1968'de ilk televizyon deneme yayınlarına başladığını ifade eden Alkaş, "50. yıl etkinlikleri kapsamında TRT'nin sahip olduğu değerleri bizzat halkımızın yanına giderek anlatıyoruz" dedi.

Alkaş, TRT'nin 15 televizyon ve 18 radyo kanalı, 2 dergi ve yeni medya yayınlarıyla kamu hizmeti yayıncılığını sürdürdüğünü kaydetti.

CÜ Rektörü Prof. Dr. Faruk Kocacık ise medya seminerleri etkinliklerinin 3 gün süreceğini belirterek, "TRT yarım asırdır herkesin kişiliğinin gelişiminde ve sahip olduğu değerlerin yerleşmesinde büyük emeği olmuş bir kurumdur" diye konuştu.

Kamu hizmeti yayıncılığı, televizyon sunuculuğu, ekranda beden dili, radyo programcılığı, röportaj teknikleri, televizyon programcılığı, aktüel kamera uygulamaları, medya ve etik konularının anlatılacağı seminerler 2 gün sürecek. - Sivas

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel TRT 50. Yıl Medya Seminerleri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement