TRT'de Alevi Açılımı - Son Dakika
Güncel

TRT'de Alevi Açılımı

TRT\'de Alevi Açılımı

TRT'nin Tüm Kanallarında Muharrem Ayı Dolayısıyla 12 Gün Boyunca Aleviliğin İşlendiği Programlara Yer Verilecek.

18.12.2009 10:37
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

TRT'nin tüm kanalları ve haber bültenlerinde Muharrem ayı dolayısıyla 12 gün boyunca Aleviliğin işlendiği programlara yer verilecek.

Muharrem ayı süresince, TRT'de özel bir yayın programı gerçekleştirilecek.

''TRT Müzik'' kanalında Alevi geleneklerini yansıtan klip ve müzikler yer alırken, 70-80 civarında müzisyenin katılımıyla bir konser yayını da yapılacak.

''TRT Avaz'' kanalında da Aleviliği işleyen yayınlar yapılırken, TRT'nin sosyal içerikli tüm programlarında Alevilik, Muharrem ayı ve Hazreti Ali'den söz eden yapımlara yer verilecek.

Esra Ceyhan'ın TRT ekranlarında sunduğu ''Esra Ceyhan'la Hayat'' isimli kadın saatinde de Alevi gelenekleri, muharrem ayı ve aşure geleneği, rutin program içerisinde farklı konuklarla işlenerek ekrana getirilecek.

TRT'nin haber bültenleri içerisinde de Alevilerin muharrem ayı etkinlikleri, 12 gün boyunca geniş biçimde izleyici karşısına çıkacak.

TRT radyolarında da Aleviliği anlatan programlar ve müzik yayınlarına yer verilirken, ''Bir'iz'' adlı muharrem ayı özel programı da 28 Aralıka kadar izleyiciyle buluşacak. Program, Aleviliğin doğuşu, yayılması ve geleneklerini uzman konuklar eşliğinde ele alacak.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel TRT'de Alevi Açılımı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement