TRT'de Atama - Son Dakika
Güncel

TRT'de Atama

Türkiye Radyo Televizyon Kurumu'nun (TRT) Haber ve Spor Yayınları Dairesi Başkanlığına Yaşar Taşkın Koç atandı.

21.03.2016 17:48
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye Radyo Televizyon Kurumu'nun (TRT) Haber ve Spor Yayınları Dairesi Başkanlığına Yaşar Taşkın Koç atandı.

Koç, daha önce 24 Televizyonu'nun Ankara Temsilciliğini yürütüyordu.

Gazi Üniversitesi Basın-Yayın Yüksekokulu Radyo Televizyon bölümünden mezun olmasının ardından gazetecilik mesleğine 1984'te Ulus Gazetesinde başlayan Koç, 2000-2003 yıllarında Kanal 7 Ankara İstihbarat Şefliğinden sonra 2003 yılında TV 5'in Ankara Temsilcisi oldu.

Uzun yıllar 24 Televizyonu'nun Ankara Temsilciliği görevini yürüten Koç, ilk belgeselini İstiklal Madalyası üzerine çekti. "Onların Öyküsü" İstiklal Madalyası Belgeselinin 400 sayfalık kitabını da kaleme alan Koç, iş adamı ve siyasetçi Nuri Demirağ'ın hayat hikayesinin anlatıldığı 35 dakikalık bir belgeselin de senaryo yazarı ve yapımcısı oldu.

Koç, 24 Televizyonu'nda da "Keşke Olmasaydı" belgesel dizisinin ilk 2,5 yılındaki yakın tarihe ilişkin yaklaşık 30 dosyanın yapımında yer aldı.

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün hayat hikayesi, Çanakkale, Son Meclis, Endülüs ile Erdem Beyazıt'ın biyografisi, Türkiye'de Seçimler, El-Cezire Televizyonu için "2002-2008 arası Türkiye", Kardemir, Seka gibi çok sayıda belgeselde çalışan Koç, belgesel dalında Türkiye Yazarlar Birliği, Çağdaş Gazeteciler Derneği, Avrupalı Gazeteciler Derneği dahil ödüller aldı.

Son çalışması merhum başbakan Adnan Menderes'in hayat hikayesinin anlatıldığı "Ali Adnan-Başvekil" isimli yapım olan Koç, evli ve 2 çocuk babası.

Kaynak: AA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement