TRT Sanatçısını Öldüren Bıçak Silah Sayılmadı - Son Dakika
Güncel

TRT Sanatçısını Öldüren Bıçak Silah Sayılmadı

TRT sanatçısı Hatice Kaçmaz'ı öldürmek suçundan hakkında dava açılan Munis, ceza indirimi almak için 'Bıçağı yanıma kurbanlık koyun kesmek için almıştım' dedi.

20.01.2015 10:37  Güncelleme: 12:13
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

TRT sanatçısı Hatice Kaçmaz'ı öldürdükten sonra hakkında açılan davada Munis, ceza indirimi almak için 'Bıçağı yanıma kurbanlık koyun kesmek için almıştım' dedi. Savcı ceza indirimi istemedi.

AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET HAPİS İSTEMİ

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, TRT müzisyeni Hatice Kaçmaz'ı bıçaklayarak öldüren Orhan Munis hakkında, "tasarlayarak öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle dava açtı.

"ADAKLIK KURBAN KESMEK İÇİN YANIMA BIÇAK ALMIŞTIM"

Savcı "Tasarlayarak öldürmedim, adaklık kurban kesmek için yanıma bıçak almıştım" diyen şüpheli için indirim istemedi, cinayette kullanılan silah ise balistik raporuna göre yasak sayılmadı. İddianameye göre, Kaçmaz'a evlenme teklif eden Orhan Munis, geçmişte öldürme olayına karışıp cezaevine girdiği için Kaçmaz tarafından reddedildi.

PARKA ÇAĞIRIP 15 BIÇAK DARBESİYLE ÖLDÜRDÜ

Kaçmaz, ailesinin olur vermediğini söyleyerek Munis'ten kurtulmaya çalıştı. Israrlarına devam eden Munis, olay günü Kaçmaz'ı buluşmaya ikna ederek parka çağırdı ve orada 15 bıçak darbesiyle genç kadını öldürdü. Cinayetin ardından yakalanan Munis, ifadesinde haksız tahrik indiriminden faydalanmak için de Kaçmaz'ın kendisine küfür ettiğini iddia etti. Katil zanlısı ifadesinde şunları söyledi:

CEZA İNDİRİMİ ALMAK İÇİN SUÇLADI

"Hatice bana ayrılmak istediğini söyleyince ben de kendisine, 'Söz verdin, bütün çevreme söyledim' deyip yalvardım ancak Hatice bir türlü ikna olmadı. Bağırarak 'kendini de öldür, beni de öldür, ben öyle ölecem' demesi üzerine sakinleştirmek için kafasını okşadım. 'Seni neden öldüreyim, seni seviyorum' dediğimde iki eliyle göğsüme vurarak 's..tir lan' dedi. Hatice iki elini açarak, 'bana pençelerimi çıkarttırma' dediğinde bir an kendimi kaybederek kurban kesmek için üzerime aldığım bıçağı savurduktan sonra kendimden geçmişim, bıçağı kaç defa savurduğumu hatırlamıyorum."

İNANDIRICI BULUNMADI

Şüphelinin savunmasına itibar etmeyen ve hakkında, "tasarlayarak öldürme" suçundan ağılaştırılmış müebbet hapis cezası isteyen Savcı Murat Yıldız, şüphelinin savunmalarına ilişkin de "Buluşmada neler yaşandığına veya bir konuşma gerçekleşip gerçekleşmediğine dair şüphelinin anlatımları dışında bir bulgunun mevcut olmadığına" dikkati çekti.

Savcı şüphelinin cezasından herhangi bir indirim yapılmasını talep etmedi. Cinayet silahını inceleyen Ankara Kriminal Polis Laboratuvarı, bıçağın 6136 sayılı Yasa'da belirtilen 'yasak nitelikli bıçaklardan olmadığını' vurgulandı.

Rapor nedeniyle şüpheli hakkında bıçaktan dolayı bir ceza istenmedi. Kanunda "kama, hançer, saldırma, şişli baston, sustalı çakı, kasaturanın yanı sıra sivri uçlu ve oluklu bıçakların" yasak olduğu belirtiliyor.

TRT Sanatçısını Öldüren Bıçak Silah Sayılmadı
Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel TRT Sanatçısını Öldüren Bıçak Silah Sayılmadı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • Osmanlı : Bazen bir özgür Düşünceye hapis Cezası Beyefendilerin olmayan gururları incindiği için, bazen öldüren, çalan adama madalya yandaş oldukları için.Ey Hakim denen çoban olamayacak insan sürüsü bu yanlı kararlarınızla VİCDANINIZ Tahatmı Çoluk Çocuğumuz Helâl ekmekmi yiyor. Yaptıklarınız yanınıza kâr mı kalacak. İLÂHİ ADALETİ UNUTMAYIN 3 0 Yanıtla

Advertisement