Trump'a yönelik azil maddesi pazartesi günü Senato'ya gönderilecek - Son Dakika
Güncel

Trump'a yönelik azil maddesi pazartesi günü Senato'ya gönderilecek

Eski ABD Başkanı Donald Trump'a yönelik azil maddesi, 25 Ocak pazartesi günü Senato'ya gönderilecek. Trump'ın suçlu bulunması için 67 senatörün, eski Başkan karşısında oy kullanması gerekirken, Senato'da çoğunluk Demokratlarda olsa da 17 Cumhuriyetçinin destek oyu gerekiyor.

22.01.2021 19:39  Güncelleme: 23:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Senato Çoğunluk Lideri Chuck Schumer, Senatoda yaptığı açıklamada, Demokratlar'ın 6 Ocak'taki Kongre baskınından sorumlu tuttuğu Trump'ın azlini isteyen maddenin pazartesi günü kendilerine ulaştırılacağını kaydetti.

Schumer, "ABD Senatosunda bir yargılama yapılacak ve ardından başkanın suçlu olup olmadığına ilişkin bir oylama olacak. Temsilciler Meclisi Başkanı Pelosi ile görüştüm, kendisi azil maddesinin pazartesi günü Senatoya iletileceğini söyledi." ifadelerini kullandı.

Schumer, söz konusu azil maddesinin ne zaman Senato Genel Kurulunda gündeme alınacağına ilişkin Cumhuriyetçilerle görüşmeye devam ettiğini de sözlerine ekledi.

AZ SAYIDA CUMHURİYETÇİ SENATÖR, TRUMP ALEYHİNE OY VEREBİLİR

Öte yandan Amerikan medyasına yansıyan haberlere göre, Senatodaki çok az sayıda Cumhuriyetçi senatörün Trump aleyhine oy kullanmayı düşündüğü belirtildi.

Cumhuriyetçi senatörlere yakın kaynaklar, şu anda 5 veya 6 senatörün Senato'daki azil oylamasında Trump aleyhine oy verebileceğini bildirdi. Trump'ın suçlu bulunması için 67 senatörün, eski Başkan'a karşı oy kullanması gerekirken, Senato'da çoğunluk Demokratlarda olsa da 17 Cumhuriyetçinin destek oyu gerekiyor.

ABD Senatosu Azınlık Lideri Cumhuriyetçi Mitch McConnell, eski Başkan Trump'ın Senatodaki azil yargılamasının şubat ortalarına kadar ertelenmesini önermişti.

Schumer'in Sözcü'sü ise söz konusu öneriyi değerlendireceklerini belirtmişti.

AZİL MADDESİ TEMSİLCİLER MECLİSİ'NDE KABUL EDİLMİŞTİ

ABD Kongresinde 6 Ocak'ta yaşanan baskında 1'i polis 5 kişi hayatını kaybetmiş, onlarca kişi de yaralanmıştı. Demokratlar'ın "isyana teşvik" ile suçladığı Trump'a yönelik azil maddesi, Temsilciler Meclisindeki oylamada kabul edilmişti. Trump'ın Kongre olayları kapsamında suçlu olup olmadığına Senatoda yapılacak oylamada karar verilecek.

Trump\'a yönelik azil maddesi pazartesi günü Senato\'ya gönderilecek
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Trump'a yönelik azil maddesi pazartesi günü Senato'ya gönderilecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement