Trump'ın Damadı İfade Vermeye Çağrıldı - Son Dakika
Dünya

Trump'ın Damadı İfade Vermeye Çağrıldı

Trump'ın damadı ve Başdanışmanı Kurshner, Rusya büyükelçisi ile yaptığı görüşme nedeniyle ifade verecek.

28.03.2017 07:27  Güncelleme: 11:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ABD Başkanı Donald Trump'ın damadı ve Başdanışmanı Jared Kushner, ABD başkanlık seçimlerinde Rusya'nın olası müdahalesini soruşturan Senato İstihbarat Komitesi'ne ifade vermeye çağırdı.

SON DERECE GİZLİ TUTULDU

Senato İstihbarat Komitesi, seçimlerden sonraki geçiş döneminde Trump Tower'da Rusya'nın ABD Büyükelçisi Sergey Kislyak ile görüştüğü belirlenen Jared Kushner'i ifade vermeye çağırdı.

Kushner'in, Donald Trump'ın istifa etmesini istediği eski Ulusal Güvenlik Danışmanı Michael Flynn ile birlikte, aralık ayında Sergey Kislyak ile bir araya geldiği, Kislyak'ın Trump Tower'a giriş ve çıkışının son derece gizli tutulduğu belirtildi.

Kushner'in, Kislyak'ın yanı sıra Ukrayna'ya müdahalesinden dolayı Rusya'ya uygulanan yaptırımlar kapsamında bulunan Vnesheconombank Başkanı Sergey Garkov ile de görüştüğü, bu görüşmenin de daha önce kamuoyuna açıklanmadığı da Amerikan medyasındaki haberlerde yer aldı.

İFADE VERMEYE GİDECEK

Beyaz Saray basın sözcülerinden Hope Hicks, Kushner'in Senato İstihbarat Komitesi'nin çağrısına uyarak ifade vermeye gideceğini söyledi. Hicks, Kushner'in görüşmelerinin olağandışı olmadığını, seçim süreci ve geçiş döneminde aralarında Ruslar da olmak üzere birçok yabancı yetkili ile görüşmesinin görevleri arasında olduğunu belirtti.

ABD Federal Soruşturma Bürosu Başkanı James Comey, geçtiğimiz günlerde Trump'ın danışmanlarının, Rusya'nın ABD seçimlerine yönelik olası müdahalesine katkılarının olup olmadığının soruşturulduğunu açıklamıştı.

Trump\'ın Damadı İfade Vermeye Çağrıldı
Kaynak: Dunya.com

Son Dakika Dünya Trump'ın Damadı İfade Vermeye Çağrıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Erzincan'da maden sahasında heyelan: Bir işçinin daha naaşına ulaşıldı
    12:33 Erzincan'da maden sahasında heyelan: Bir işçinin daha naaşına ulaşıldı

    Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Erzincan'ın İliç ilçesinde meydana gelen maden sahası heyelanında toprak altında kalan 9 işçiden birinin daha naaşına ulaşıldığını bildirdi. Arama çalışmaları devam ederken, daha önce de bir işçinin cenazesine ulaşılmıştı.

  • İzmir'in Seferihisar ilçesinde 4,5 büyüklüğünde deprem meydana geldi
    12:25 İzmir'in Seferihisar ilçesinde 4,5 büyüklüğünde deprem meydana geldi

    İzmir'in Seferihisar ilçesi açıklarında Ege Denizi'nde 4,5 büyüklüğünde deprem meydana geldi. İzmir Valiliği tarafından yapılan açıklamada, şu ana kadar herhangi bir olumsuz durum bildirilmediği belirtildi. Deprem, İzmir genelinde hissedildi. İzmir Valisi Süleyman Elban, deprem sonrası yapılan saha tarama çalışmalarının devam ettiğini ve ekiplerin teyakkuz halinde olduğunu belirtti.

  • Türkiye'den Gazze'ye İyilik Gemisi Yola Çıktı
    11:59 Türkiye'den Gazze'ye İyilik Gemisi Yola Çıktı

    Türk Kızılay öncülüğünde temin edilen gıda, bebek malzemeleri ve uyku tulumu gibi acil ihtiyaç ürünlerinin yüklendiği 9. İyilik Gemisi, Mısır'ın El-Ariş Limanı'na ulaştı. Gemiden indirilecek olan 3 bin 774 ton insani yardım malzemesi, tır ve kamyonlarla Refah Sınır Kapısı'na taşınacak ve İsrail saldırıları altındaki Gazzelilere ulaştırılacak.

  • Saldırı sonrası kamera karşısına geçen Reisi ''İran, İsrail'e gücünü gösterdi'' demekle yetindi
    11:46 Saldırı sonrası kamera karşısına geçen Reisi "İran, İsrail'e gücünü gösterdi" demekle yetindi

    İsrail'in İran'a yönelik saldırısının ardından bugün kameraların karşısına geçen Cumhurbaşkanı Reisi'nin misilleme yapılıp yapılmayacağına dair bir açıklama yapması umulurken beklenen olmadı. Cuma namazı öncesinde açıklamalarda bulunan Reisi ''İran, İsrail'e gücünü gösterdi'' demekle yetindi.

  • Saldırıyı İran'daki casuslar mı yaptı? Uzay kurumu sözcüsünden bomba İHA iddiası
    11:21 Saldırıyı İran'daki casuslar mı yaptı? Uzay kurumu sözcüsünden bomba İHA iddiası

    İsrail'in İran'a yönelik 3 drone ile gerçekleştirdiği misilleme saldırısıyla ilgili ortaya atılan bir iddia büyük ses getirdi. İran Uzay Kurumu Sözcüsü Hüseyin Dalirian, İran'a yapılan saldırıda kullanılan İHA'ların kısa menzilli olduğunu belirterek, bu İHA'ların İran içerisinden havalanmış olabileceğini aktardı. Dalirian'ın açıklaması akıllara "Saldırıyı İran'daki casuslar mı yaptı?" sorusunu getirdi.


Advertisement