Trump'la İlgili Şok İddia: Rusya Bağlantılarından Dolayı Görevden Alınabilir - Son Dakika
Dünya

Trump'la İlgili Şok İddia: Rusya Bağlantılarından Dolayı Görevden Alınabilir

ABD Ulusal Güvenlik Dairesi (NSA) eski çalışanı John Schindler, Başkan Donald Trump'ın yönetiminin Rusya ile bağlantıları nedeniyle azledilebileceğini öne sürdü.

26.03.2017 11:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Güvenlik uzmanı Schindler, "ABD Başkanı, kampanya ekibinin başkanlık seçimlerine müdahale etmek için Rusya ile tezgah kurduğu yönündeki iddialar nedeniyle soruşturma geçirirse, bu, Trump'ın başkanlığının sonunu getirebilir" dedi.

CBC Radio'ya konuşan Schindler, "Sadece çevresindeki insanlar değil de Başkan'ın kendisi de gelecekte soruşturmayla karşılaşırsa, bu ezber bozan bir durum olabilir. Bu nedenle istese de istemese de görevden alınabilir" ifadelerini kullandı.Schindler, FBI soruşturması, Kongre tarafından atılan adımlar ve muhtemel bağımsız bir soruşturmayla Trump ve ekibinin Rusya ile iddia edilen bağlantılarının "kaçınılmaz bir şekilde" ortaya döküleceğini ifade etti.FBI Direktörü James Comey, hem Rusya'nın 2016 Seçimleri'ne müdahale ettiği yönündeki iddiaları hem de Trump'ın kampanya ekibine mensup üyelerin Moskova ile bağlantılarına yönelik soruşturma başlatıldığını doğrulamıştı.Trump'ın eski seçim kampanyası sorumlusu Paul Manafort, Rusya lideri Vladimir Putin'in çıkarları için çalışmakla suçlanıyor ve FBI tarafından yürütülen soruşturmanın merkezinde bulunuyor.

MANAFORT İDDİALARI REDDETMİŞTİ

Amerikan yayın kuruluşu CNN; istihbarat, güvenlik güçleri ve Beyaz Saray'dan hâlâ görevde olan ya da görevden ayrılmış kaynaklara dayandırdığı haberinde, seçim kampanyası sürecinde Trump'ın üst düzey danışmanlarının ABD istihbaratı tarafından takip edilen Ruslarla sürekli iletişim halinde olduğunu öne sürmüştü.Şubat ayı ortalarında yayınlanan habere göre; Trump'ın düzenli olarak Rusya vatandaşlarıyla iletişim kuran üst düzey danışmanları arasında, o dönemde kampanya sorumluluğunu üstlenen Paul Manafort ve yine Rusya ile bağlantıları nedeniyle görevinden ayrılmak zorunda kalan eski Ulusal Güvenlik Danışmanı Michael Flynn de bulunuyordu.Temsilciler Meclisi İstihbarat Komitesi Başkanı Cumhuriyetçi Devin Nunes dün, Manafort'un soruşturma kapsamında gönüllü olarak ifade vermeyi kabul ettiğini ve Komite tarafından sorgulanmasının beklendiğini açıkladı.Manafort, benzer iddiaları haberleştiren The New York Times gazetesine yaptığı açıklamada, "bilerek hiçbir şekilde Rus istihbarat elemanlarıyla görüşmediğini" savunmuştu. Manafort, "Bu ne anlama geliyor fikrim yok. Hiçbir zaman bilerek Rus istihbarat yetkilileriyle konuşmadım. Rus hükümeti ya da Putin Yönetimi'yle ilgili ya da bugün soruşturulan başkaca hiçbir meseleye dâhil olmadım" demişti.FBI ve ABD istihbarat servisleri söz konusu görüşmelerin amacının ne olduğunu belirlemeye çalışıyor. Trump'ın yardımcılarının Rus istihbaratıyla koordinasyon sağlayıp, Demokrat aday Hillary Clinton'a zarar veren bilgilerin yayınlamasını sağlayıp sağlamadığı araştırılıyor.

FYLNN NEDEN İSTİFA ETMİŞTİ

Trump'ın eski Ulusal Güvenlik Danışmanı Mike Flynn, Rusya'nın Washington Büyükelçisi Sergey Kilyask ile henüz resmi bir görevi bulunmazken, Moskova'ya uygulanan yaptırımlara ilişkin görüştüğü yönündeki iddialar gölgesinde görevinden ayrılmıştı.Flynn istifa mektubunda, "Rus Büyükelçi Sergey Kislyak'la yaptığım telefon görüşmeleriyle ilgili istemeyerek başkan yardımcısına yanlış, diğerlerine ise eksik bilgi verdim" ifadesine yer vermişti.Flynn başta yaptırımlara ilişkin Büyükelçi'yle görüştüğünü inkâr etmişti. Hatta Başkan Yardımcısı Mike Pence, kamuoyu önünde Flynn'in adına söz konusu iddiaları reddetmişti.

Trump\'la İlgili Şok İddia: Rusya Bağlantılarından Dolayı Görevden Alınabilir
Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Dünya Trump'la İlgili Şok İddia: Rusya Bağlantılarından Dolayı Görevden Alınabilir - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İstanbul'da Yaban Hayvanlarına Ait 396 Parça Tahnite El Konuldu
    11:18 İstanbul'da Yaban Hayvanlarına Ait 396 Parça Tahnite El Konuldu

    İstanbul'un Sarıyer ve Arnavutköy ilçelerinde yapılan operasyonda, koruma altındaki yaban hayvanlarına ait 396 parça tahnite el konuldu, 1 şüpheli gözaltına alındı. Ele geçirilen tahnitlerin piyasa değeri ise yaklaşık 75 milyon lira olarak belirlendi.

  • Bodrum'da 33 düzensiz göçmen kurtarıldı, 67 göçmen yakalandı
    11:16 Bodrum'da 33 düzensiz göçmen kurtarıldı, 67 göçmen yakalandı

    Muğla'nın Bodrum ilçesi açıklarında Sahil Güvenlik Botu tarafından yapılan operasyonlarda 33 düzensiz göçmen kurtarıldı, 67 göçmen ise yakalandı. Ayrıca, olaylarda 2 göçmen kaçakçısı şüphelisi de gözaltına alındı.

  • Haiti'de Çetelerin Saldırısı Sonucu 12 Kişi Öldü
    11:15 Haiti'de Çetelerin Saldırısı Sonucu 12 Kişi Öldü

    Haiti'nin başkenti Port-au-Prince'te çetelerin saldırısı sonucu bir sokakta 12 kişinin cansız bedenine ulaşıldı. Çeteler, başkentin lüks banliyölerinde evleri yağmalayarak şiddet olaylarını artırmıştı. Başbakanın istifa kararına rağmen şiddet devam ediyor.

  • ICRC Başkanı: Gazze'deki durum tarif edilemeyecek kadar kötü
    11:08 ICRC Başkanı: Gazze'deki durum tarif edilemeyecek kadar kötü

    Uluslararası Kızılhaç Komitesi (ICRC) Başkanı Mirjana Spoljaric Egger, Gazze'deki durumun tarif edilemeyecek kadar kötü olduğunu belirterek, İsrail'in işgalci devlet olarak Gazze'deki nüfusa hizmet sağlama, bunu yapmaması halinde ise insani yardımların girişine izin verme yükümlülüğü bulunduğunu söyledi. Egger, Gazze'deki insani durumun kötüleştiğini ve özellikle çocukların en çok etkilendiğini ifade etti. ICRC'nin Gazze'de aktif olarak çalıştığını ancak daha fazla insani yardım sağlanması gerektiğini vurgulayan Egger, İsrail'in Gazze'deki Filistin halkına karşı insani hizmet sağlama veya insani yardıma izin verme yükümlülüğü taşıdığını belirtti.

  • Kuzey Gazze'de Kıtlık Alarmı: Nüfusun %100'ü Açlıkla Karşı Karşıya
    11:07 Kuzey Gazze'de Kıtlık Alarmı: Nüfusun %100'ü Açlıkla Karşı Karşıya

    Birleşmiş Milletler'in desteklediği rapor, Gazze'de kıtlığın yaklaştığını ve nüfusun tamamının felaket boyutunda açlıkla karşı karşıya olduğunu belirtti. Gazze'deki 2.2 milyon kişi yeterli gıda bulamazken, kuzeydeki kıtlığın Mart-Mayıs 2024 döneminde başlaması bekleniyor. İsrail, 'açlığı savaş aracı olarak kullanmakla' suçlandı. Rapor, İsrail'in Gazze'yi geniş çapta yok etmesi ve yardımı kısıtlaması nedeniyle kıtlık koşullarının yayılacağını ifade etti.


Advertisement